Hunted: Paniek, het geheime wapen van de hunters

Hunted

Het ziet er niet best uit voor onze schattige voortvluchtige criminelen. De hunters staan op scherp en zijn niet van plan om ook maar een greintje mededogen te tonen voor de Hunted deelnemers. Bij de vluchtende duo’s slaat steeds meer paniek toe en juist dat zorgt ervoor dat de opsporingsdienst van Hunted ze één voor één te pakken krijgt.

Yasmin en Melvin

Yasmin heeft het zwaar. Ze heeft last van een onheilspellend onderbuikgevoel dat dit hun ‘laatste dag kan zijn’. Melvin wil het liefst zo snel mogelijk Rotterdam uit en richting Delft reizen. Een riskante keuze aangezien Yasmin notabene in Delft woont. Net als Yasmin vraag ik mij af waarom hij in hemelsnaam weg wil uit Rotterdam. Melvin geeft aan dat hij de mensen in Rotjeknor ‘niet zo behulpzaam vindt’ en denkt dat ze wellicht in de ‘verkeerde buurt zitten’.

Euh Mel, weet je dat er behoorlijk wat mensen uit Rotterdam kijken naar Hunted? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb liever een stel op hol geslagen hunters achter me aan dan een horde pissige Rotterdammers. Melvin niet, want blijkbaar bestaat er iets wat nog vele malen angstaanjagender is. De gruwelijke NS meneer.

Oké laten we het even samenvatten. Pinnen om een kaartje te betalen voor de trein en daarmee de bloeddorstige hunters rechtstreeks naar je toe lokken is niet eng, maar de gedachte aan een boze oom conducteur van NS jaagt jullie angst aan. Misschien de volgende keer toch maar meedoen met Lingo in plaats van Hunted?

Siedo en Sanne

Broer en zus Siedo en Sanne komen er in Hunted achter dat zo’n floppy disk uitlezen wat lastiger is dan gedacht. Ergens begrijp ik wel dat ze dit hebben onderschat. Ik jongleerde al met floppy’s toen hun eicel nog eens niet bevrucht was. Logisch dat ze geen flauw idee hebben wat ze met dat ding aan moeten.

Toch is de floppy niet hun grootste probleem. Achter hun rug om worden Sanne en Siedo gruwelijk genaaid door iemand uit hun omgeving. Een anonieme matennaaier besluit het hoofdkwartier van informatie te voorzien en verklapt dat Barbara de voortvluchtige broer en zus naar Bloemendaal heeft gebracht. Leuk, met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig joh. Wordt dit het begin van het einde voor Sanne en Siedo?

Rob en Damy

Met pijn in mijn hart kijk ik naar de ondergang van Rob en Damy. Ik was tot nu toe in de volle overtuiging dat de heren een glansrijke overwinning zouden behalen. Ze waren zo goed bezig. Een ijzersterke voorbereiding, geen gekluns met digitale middelen en super gemotiveerd. Echter werd één klein foutje ze fataal. Rob en Damy maakten gebruik van een telefoon waar een tap op was geplaatst. Een fout die je niet van dit slimme tweetal verwacht.

Een pilletje

Zo zie je maar dat ook bij de beste ‘imitatie criminelen’ de paniek keihard toe kan slaan. Laat het een tip zijn voor toekomstige Hunted deelnemers: zorg dat je een jumbo voorraad aan kalmerings ‘pammetjes en lammetjes’ inslaat voordat je meedoet aan Hunted. Alleen kalmte kan u redden.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / Avrotros

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van Hunted 2022 gemist? Kijk de ondergang van deelnemers Damy en Rob dan terug op NPO Plus of NLziet.

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 7 Hunted 2022