Hunted: Valstrik van hunters jaagt man de stuipen op het lijf

Hunted

Wat een flop die floppy disk. Het schijfje met data zorgt voor veel problemen bij de voortvluchtigen en maakt de jacht voor de hunters wel heel makkelijk. De deelnemers van Hunted 2022 breken in aflevering 4 hun hoofd op de vraag: ‘Waar kan je een floppy disk uitlezen?’ 

Een computer museum lijkt de meest logische keuze voor de imitatie boeven en blijkbaar hebben de knappe koppen op het hoofdkwartier exact hetzelfde idee. Met een telefoontap bij alle computer musea en nerd verzamelplaatsen, is het slechts een kwestie van tijd voordat de Hunted deelnemers regelrecht in de val lopen.

Sandra en Michell

Sandra en stresskip Michell hebben mazzel. Net op tijd, in deze aflevering van Hunted weten zij de locatie te bereiken waar diverse ‘computer fossielen’ opgesteld staan. Een oude Commodore wordt opgestart. Ik zwijmel weg en denk aan de vele uren dat ik achter mijn oude computer spelletjes heb gespeeld. Herinneringen aan Pac-man, Boulder Dash, Operation Wolf en nog veel meer klassiekers uit mijn jonge jaren komen boven drijven.

Ik roep mezelf tot de orde en probeer mij weer te concentreren op het tv-programma wat ik aan het kijken was, maar het liefst zou ik linea recta naar zolder rennen en mijn Commodore 64 weer uit het stof vissen. Bekijk het maar met je Hunted, ik ga lekker Commander Keen spelen tot diep in de nacht. Ik geef mezelf in een tik op de wang gezicht en zeg streng: ‘Snap out of it Jor, schrijven kreng. En wel nu!’

Waar waren we gebleven? 

O ja, Sandra en Michell. Driewerf hoezee, het is gelukt om de floppy disk uit te lezen. Naast coördinaten staat er ook een aanwijzing op de floppy: ‘5 dagen voor extractie bij Abdel.’ Nou, daar is Abdel lekker mee, verplicht medeplichtige zijn in de activiteiten van zijn criminele voortvluchtige vrienden in Hunted. 

Sandra en Michell zijn zo opgetogen dat ze eindelijk de boodschap op de floppydisk hebben kunnen achterhalen, dat ze prompt de floppy vergeten mee te nemen bij vertrek uit het computer museum. Wanneer ze in de auto achter hun vergissing komen, besluiten ze volgende dag terug te gaan naar het museum. Ik geloof er stiekem geen reet van dat Sandra het zwarte schijfje is vergeten. Die wil gewoon terug om nog even Pac-man te spelen. 

Kneuzen Bingo

Yasmin en Melvin zijn hard aan het sparen om hun ‘kneuzen bingo’ kaart vol te krijgen. Die arme Melvin werd bijna het slachtoffer van een rolberoerte, toen hij in de tuin van zijn nicht ondergedoken zat en haar koters plotsklaps thuis kwamen. ‘Ik moet bijna aan de hartmedicatie!’, riep onze held op witte sportsokken uit. Beetje last van hypochondrie Melvin? 

Wanneer het Hunted duo later die dag te voet hun vluchtroute vervolgen, klaagt Yasmin over pijn aan haar heup. Daar is Melvin minder van onder de indruk. Logisch, want hij voelt er immers niks van. Wel heeft hij een uitermate effectieve oplossing bedacht. Hij wijst naar een afgegraven stuk grond naast de de stoep en zegt liefkozend: ‘Ze hebben het gat al gegraven, je hoeft er alleen maar in te liggen.’

Terwijl Yasmin grinnikt om de opmerking van Mel, vraag ik mij af waarom ze hem niet stevig bij zijn knotje grijpt en hem met een rotgang dat gat in slingert. Zand erover, boompje op zijn buik planten en je voelt je gegarandeerd stukken beter meid. Doe ik al jaren met al mijn exen en andere irritante lamzakken en ‘lamzakkinnen’. Zo rustgevend, werkt beter dan meditatie. 

Danique en Lina

Mijn favoriete powerbabes Danique en Lina flikken het ook deze week weer. Ze gooien hun charmes in de strijd en vinden gewillige jonge mannen om ze te helpen met hun snode plan. Een knus boottochtje en een gratis auto levert het dit keer op. Je zou denken, dat er niks meer mis kan gaan voor die slimme dames in deze aflevering van Hunted.

Helaas blijken hun charmes niet bestand tegen de kundige hunters en lopen ze regelrecht in de val wanneer ze aanbellen bij een computer verzamelaar. Als hongerige honden stormen de hunters uit een bestelbusje en werken Danique en Lina tegen de grond. 

Arme vent

Het gegil van de dames heeft de computer verzamelaar gealarmeerd. De beste man doet de deur open en schrikt zich lam. Twee meiden op de grond, met grote mannen er half overheen hangend die ze handboeien om doen. De ogen van de computerman poppen bijna uit zijn oogkassen en hij trekt lijkbleek weg. Als we niet oppassen hebben we straks toch nog een lijk in Hunted 2022 om in dat gat van Melvin te gooien…

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Hunted te gaan

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van Hunted 2022 gemist en ben je benieuwd of de hunters al resultaat boeken? Kijk seizoen 7 dan terug op NPO Plus of NLziet.

Home » Televisie » aflevering 4 Hunted seizoen 7