De strijdbijl is tijdelijk begraven in het Spaanse dorp Zarra

Met snotvotten, wijn en paracetamol, voor eventueel opkomende gierende koppijn in de aanslag zit ik klaar voor het verzoeningsgesprek tussen Matthew & Sabrina en Raymond & Bianca in het Spaanse dorp Zarra. In de vorige aflevering escaleerde het gigantisch, dus ik laat niets aan het toeval over.

Een onrustige nacht voor Raymond en Bianca in het Spaanse dorp Zarra

Gelukkig zijn Bastiaan en Melissa een beetje gekalmeerd en onze twee regelnichten, Jochem en Jaap, besluiten dat er in het Spaanse dorp Zarra een gesprekje moet komen om de lucht te klaren. Raimond en Bianca hebben daarentegen de hele nacht wakker gelegen door alle shit. Raimond vindt dat ze even de rust moeten opzoeken. Ja, lekker dan. Hij jaagt iedereen in de gordijnen en als het dan uit de hand loopt, moet er rust komen. Een beetje laf. Het koppel besluit iets minder in het huis bezig te gaan en iets meer te richten op de integratie met de dorpsbewoners en het opzetten van de kunst. Bianca heeft een peesontsteking in haar arm opgelopen en moet deze in een mitella dragen. Dat helpt ook niet echt als je een bedrijf moet starten, een uithangbord maken en ook nog eens een keuken verbouwen. 

Alle koppels lopen tegen hun eigen obstakels aan

Bastiaan en Melissa willen in het Spaanse dorp Zarra een speciaalbier ontwikkelen en een kersenlikeur. Voor die likeur moet ongeveer zes kilo kersen ontpit worden. In een ontwikkeld land hebben ze daar wel een apparaat voor, maar in Spanje is dat nog niet gevonden. Melissa gaat handmatig aan de slag. Kom op, meid,  je kán het. Het telefoonnummer van de psychiater ernaast en ontpitten maar. Misschien is het wel zo rustgevend dat ze niet eens een hersenpeuteraar nodig heeft. 

Matthew en Sabrina hebben in het Spaanse dorp Zarra bij de olijfbomen een mooie locatie gevonden voor een caravan/camperplaats. De plannen voor de verbouwing van de badkamer worden getekend. Het wordt een en suite-badkamer met een bad op pootjes en een apart toilet. Dat is wel prettig. Als een van de twee een darmprobleem heeft, kan de ander tenminste gewoon douchen zonder meteen door zijn of haar hoeven te storten door de stank. Dan kan er geshopt worden, maar doordat Matthew en Sabrina de taal niet spreken staan ze te stuntelen in de tegelwinkel en de verkoper moet maar raden wat ze zoeken. 

Jochem en Jaap hebben voor de woonkamer in het Spaanse dorp Zarra nieuwe ramen besteld en vragen of Matthew even kan helpen takelen. Na uren wachten komen Matthew en Sabrina eindelijk helpen. Het gestuntel in de tegelwinkel heeft een hoop tijd gekost vanwege de taalbarrière. Na de hulpvraag van Jaap om 11 uur ‘s morgens zijn ze om half negen ‘s avonds eindelijk bereid om even een handje toe te schieten. Gelukkig ging de hulpvraag om het takelen van ramen en niet om een reanimatie-verzoek, want dan had Jaap al in de koeling van het mortuarium gelegen.

Laat het gevecht maar beginnen 

Als het eindelijk tijd is voor het verzoeningsgesprek heb ik inmiddels driekwart liter wijn in mijn mik en wordt het iets moeilijker om nog helder te schrijven. Als er dan maar wel wat adrenaline opgepompt wordt, komt het ontnuchteren vanzelf. Matthew en Sabrina gaan in het Spaanse dorp Zarra naar het huis van Raymond en Bianca en de deelnemers zijn allemaal stiknerveus. Sabrina is geenszins van plan om in te binden, dus dat belooft wat.

Matthew vertelt dat hij niet van plan was om Melissa aan te vallen. Raymond op zijn beurt legt uit dat hij niet tegen escalatie kan en dat dat de reden was dat hij uitviel en uit zijn panty vloog. Doordat iedereen begon te gillen, flipte hij. Hij maakt zijn excuses die Matthew accepteert en dat was het. Daar zat ik dan aangeschoten en met mijn noodkit klaar voor. Ik had enorme zin in een potje knokken. Zo jammer dit. 

Wie heeft het mooiste uithangbord?

De presentatie van de uithangborden is een feit. Alle koppels moeten in hun beste Spaans (?!) uitleggen aan de commissie van het Spaanse dorp Zarra wat hun uithangbord voorstelt. Het bord van Raymond en Bianca met varkentjes wordt schattig, maar uiteindelijk te kinderachtig bevonden. De stier op het bord van Bastiaan en Melissa zou volgens de commissie tegen hen kunnen gaan werken en de naam van de B&B van Matthew en Sabrina vinden ze te gewoontjes. Het is uiteindelijk de bakkerij van klei van Jaap en Jochem die het meeste in de smaak valt en zij winnen dan ook de 250 euro. 

Het was weer een bewogen week voor de stellen Raymond & Bianca, Bastiaan & Melissa, Jaap & Jochem en Matthew & Sabrina in het Spaanse dorp Zarra en ik kan niet wachten op alle volgende perikelen die ons kijkers en de deelnemers nog te wachten staan. 

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 1 van Het Spaanse Dorp: Zarra elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland zijn de afleveringen met Jaap & Jochem, Matthew & Sabrina, Bastiaan & Melissa en Raymond & Bianca terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 Het Spaanse dorp Zarra 2023