Het Roer Om: Hoeveel dieren passen er in de auto van Sven en Clariena?

Het Roer Om – Sven en Clariena Wurzbach Duitsland

Kennen jullie het spelletje Ik ga op vakantie en ik neem mee? Laten we voor de leut het woord ‘vakantie’ eens vervangen door het woord ‘emigreren’. Ik ga emigreren en ik neem mee: vier honden, vier katten, één papegaai, één slang, een neefje van zes jaar oud en dat alles in één auto gepropt. Het is bijna niet voor te stellen, maar Het Roer Om deelnemers Sven en Clariena hebben dit daadwerkelijk gedaan. Zes uur lang in een auto met een veestapel waar Noach en zijn Ark jaloers op zouden worden.

Als je moet dan moet je

Volgens mij zijn Sven en Clariena heel goed in spelletjes spelen. Als je zoveel in een auto weet te stouwen, dan heb je flink wat uren getraind met Tetris. Dat kan haast niet anders. Terwijl ik op televisie het stel volgeladen naar Duitsland zie rijden, denk ik terug aan de autorit die ik ooit met mijn kat Tommy had. We gingen naar de dierenarts en het tien minuten durende ritje was een ware hel. Tommy ging tekeer in zijn reismand alsof hij levend gevild werd. Het waren zo ongeveer de langste tien minuten van mijn leven.

Dat er mensen zijn die vrijwillig met een halve dierentuin en een klein kind in de auto besluiten om een rit te maken van zes(!) uur, vind ik onbegrijpelijk. Een van de poezen van Het Roer Om deelnemers Sven en Clariena is het met mij eens. Poezebeest besluit haar darminhoud te legen in het reismandje. Groot gelijk!

Je moet er niet om geven

De fantastische voorbereiding op de lange reis blijkt een voorbode te zijn voor de rest van het avontuur. Het huis van Sven en Clariena en het vakantiehuis voor toekomstige gasten is in erbarmelijke staat. De kluscapaciteiten van manlief zijn van het niveau Buurman & Buurman en hij lijkt dagelijks doemscenario’s te eten als ontbijt. Clariena is vooral druk in de weer met het socializen met de lokale bewoners. En de honden vullen hun dagen met drollen knutselen en de planten in de tuin een urine douche geven.

Wanneer de eerste gasten arriveren komen die niet alleen terecht in een oubollige puinzooi, maar staan ze ook nog eens voor een dichte deur. Uitgerekend op die dag zijn Clariena en Sven de honden uitlaten én wordt de cv-installatie vervangen waardoor het nog maar de vraag is of er warm water en verwarming is voor de logeés. Gelukkig krijgen de gasten voor de 65 euro die ze per nacht betalen wel een overheerlijk ontbijt verpakt in plastic.

Geen vrije dagen meer

Na het zien van Het Roer Om op zender SBS6 heb ik echt het gevoel dé ideale vakantie gevonden te hebben en verlang ik naar een paar dagen logeren bij Sven en Clariena. Wat ontzettend jammer dat ik voorlopig geen tijd vrij kan maken…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten op welke zender, welke dag en hoe laat je Het Roer Om kunt kijken?  Op televisie wordt het seizoen4 van het programma Het Roer Om elke donderdag om 20.30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten Kijk en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om / seizoen 4 / 2023

Home » Televisie » Het Roer Om: Hoeveel dieren passen er in de auto van Sven en Clariena?