Het Roer Om: Papa en mama hebben een droom

Het Roer Om Richard en Vanessa Oostenrijk

Braaf zat ik te wachten op de column van collega Joyce over Mr. Frank Visser doet Uitspraak. Er stroomde van alles mijn inbox in, maar geen column. Na slechts vier afleveringen bleek die arme Mr. Frank Visser gedumpt te zijn voor een nieuw seizoen van Het Roer Om. De plotselinge veranderingen in de programmering zijn bij tijd en wijle echt killing voor tv-columnisten. 

Ik moet jullie dus teleurstellen, Mr Frank Visser doet geen Uitspraak vandaag. Nu wil het toeval dat ik gisteren zelf Het Roer Om 2023 heb gekeken. Nou ja, het stond toevallig aan en trok mijn aandacht, omdat de deelnemers van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Het Roer Om een hotel kochten in een dorp waar ik goed bekend ben. 

Daar gaan we wéér

Richard en Vanessa emigreren samen met hun drie kinderen naar het Oostenrijkse Wald im Pinzgau. Ze hebben hier een oud hotel gekocht dat ze zonder begroting willen gaan opknappen. Geen begroting maken is nooit een heel goed idee Richard is er nuchter onder :‘Je kan wel een begroting hebben, maar iedereen weer dat het toch altijd anders loopt.’ Daar heeft hij een punt, slechts zelden komen deelnemers van Het Roer Om uit met hun begroting. 

Zoals eigenlijk altijd in dit programma komen alle standaard issues om de hoek kijken. Het hotel blijkt in erbarmelijkere staat dan verwacht. Lekkage, verrotte leidingen, falende elektra en noem het allemaal maar op. Niets blijft Richard en Vanessa bespaard. Het geld raakt op en het wordt een race tegen de klok om voor het winterseizoen open te kunnen. 

Heeft ze geslapen in die broek?

Platzak en oververmoeid zien we Richard en Vanessa in Het Roer Om aan het begin van het wintersportseizoen de eerste gasten ontvangen in Oostenrijk. Het allereerste ontbijt verloopt wat moeizaam, doordat het de avond ervoor laat is geworden met de nieuwe gasten. Het irriteert mij. 

Je allereerste ontbijtje verzorgen met een houten kop in dezelfde glitterbroek die je avond ervoor droeg. De koffie staat niet klaar en ik word niet goed als ik zie dat ze afbakbroodjes in een oven gooien. Waarom? Als je op wintersport ga wil je toch lekker verse semmeltjes

Kicken toch man!

De kinderen zijn gematigd enthousiast en dat begrijp ik. De oudste twee koters zijn pubers en die moet je eigenlijk niet verkassen. Alles staat al op z’n kop op die leeftijd en dan moet je ook nog eens op een berg in Oostenrijk gaan zitten. Ik heb te doen met de kinderen. Het Duits, zoals wij het in Nederland op school leren, brengt je ook niet ver in die streek want ze hebben daar het Pinzgau dialect. Ik kan je uit ervaring vertellen dat, dat niet te doen is. 

Je zeult je drie kinderen mee naar Oostenrijk omdat jij toe bent aan iets anders en dan blijkt dat je, je huiswerk niet helemaal goed gedaan hebt en je vijftienjarige zoon te oud is voor de school die in gedachten had. De optie die overblijft is een school waarvoor de knaap naar een internaat zal moeten. 

De puber is al uit zijn vertrouwde omgeving getrokken en het schiet dan ook behoorlijk in zijn verkeerde keelgat. ‘Ah joh, kicken toch?!’, zegt vader Richard. ‘Wel lekker zonder je ouders’, zegt Vanessa. Tja… het is niet wat je verkoopt, maar hoe je het verkoopt en dan had hij net zo goed in Nederland kunnen blijven. Ook lekker zonder zijn ouders, maar wel in zijn vertrouwde omgeving. 

Meisje toch…

Ik ben van mening dat je zo’n droom ofwel achterna jaagt als je kinderen nog heel klein zijn of je wacht tot ze op hun eigen benen kunnen staan. De dochter des huizes hoopt dat ze als gezin weer eens iets leuks kunnen gaan doen als de verbouwingen klaar zijn. Mijn hart breekt. Reken er maar niet op lieve schat. Je vader en moeder waren toe aan een rustiger leven, maar zullen het de komende jaren drukker hebben dan ooit. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Roer Om te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij deze aflevering van Het Roer Om 2023 gemist en wil je graag zien hoe het Richard en Vanessa in Oostenrijk is vergaan? Kijk Het Roer Om 2023 dan terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 8 Het Roer Om 2023