Het Perfecte Plaatje: Volgende week eindelijk weer een leuk programma!

Het Perfecte Plaatje

Married at First Sight, Expeditie Robinson, Heel Holland Bakt, Boer zoekt Vrouw… de afgelopen maanden heb ik genoten van de leukste programma’s op televisie. Helaas eindigen deze programma’s allemaal rond mei en vallen we met z’n allen in een heel diep (tv-)gat. Gelukkig laat RTL ons dit jaar niet met lege handen zitten, want vanaf 1 juni start er een gloednieuw seizoen van Het Perfecte Plaatje. 

Waar heb je het over?

In Het Perfecte Plaatje gaan acht bekende Nederlanders met hun fotocamera’s op pad om, jawel, ‘Het Perfecte Plaatje’ te schieten. Gewapend met een tas vol camera’s, lenzen en andere ingewikkelde attributen krijgen ze elke week twee bijzondere foto-opdrachten. Denk hierbij aan portretfotografie, natuurfotografie en shoots met dieren.

De BN’er met de mooiste foto’s wint de aflevering en degene met de minst mooie foto’s moet het programma helaas verlaten. De kandidaat die de finale wint, mag een fotoshoot doen voor tijdschrift National Geographic.

Welke BN’ers doen dit jaar mee? 

In de afgelopen jaren hebben we kunnen genieten van zeer verschillende amateurfotografen, zoals rapper Donny, Kees Tol, Steven Brunswijk, Ruth Jacott, Gordon, Raven van Dorst en Patty Brard. Dit jaar hebben de programmamakers ook weer een interessant blikje met bekende Nederlanders. opengetrokken.

Op 1 juni start seizoen 7 van Het Perfecte Plaatje en zullen Daphne Bunskoek, Jochem van Gelder, Renée Soutendijk, Tim den Besten, Babette van Veen, Maurice Lede, Thomas Berge en Roxanne Kwant hun best gaan doen om de mooiste plaatjes te schieten. Dit wordt het eerste seizoen dat ze niet in Nederland zullen starten, maar gelijk mogen genieten van de schoonheid van Argentinië. Het lijkt me héél vervelend om dit seizoen mee te mogen doen.

Haal je camera maar alvast uit het stof

Ik kan enorm genieten van een mooie foto, maar kan er zelf niet veel van. Ondanks dat Het Perfecte Plaatje vooral een amusementsprogramma is, kun je er ook nog het een en ander leren over fotografie. Ze hebben het bijvoorbeeld over diafragma, sluitertijd, ISO-waarde en scherptediepte, dus mocht je een beginnend fotograaf zijn dan is het ook nog leerzaam.

Ook is er voor de kijker elke week een leuke thuisopdracht, waarbij je mooie prijzen kan winnen. Ik heb hier natuurlijk nog nooit aan meegedaan, maar misschien verras ik jou, en mezelf, dit jaar wel.

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Beeld bron: Videolandonline

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aankondiging Het Perfecte Plaatje