Ronnie Flex en Flemming verlinkt door tankstation medewerker

In aflevering 7 van Het Jachtseizoen hijsen Flemming en Ronnie Flex zich vrijwillig in oranje pakken om als opgejaagd wild vier uur lang uit de klauwen van jagers Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens te blijven. Dat de twee voortvluchtigen perfect op elkaar zijn ingespeeld, hun liefde voor muziek én de stad Rotterdam delen, is natuurlijk geen garantie dat ze de vluchtpoging tot een goed einde brengen. Sterker nog, Ronnie Flex had ooit de bedenkelijke eer om een van de eerste deelnemers van het programma Het Jachtseizoen te mogen zijn. 

Het Jachtseizoen op Flemming en Ronnie Flex is geopend

De moedige vluchtpoging van de rapper is destijds jammerlijk mislukt, waardoor je als kijker zou denken dat hij het klappen van de zweep wel kent en zich zeker niet nog een keer laat pakken door de mannen van StukTV. De wetenschap dat Ronnie er bij deze tweede kans in Het Jachtseizoen helemaal Flex in zal gaan met de steun van de goedlachse zelfverzekerde Flemming geeft mij direct een gerust gevoel. Zeker als ik zie dat de mannen er meteen plankgas vandoor gaan vanuit Fort Giessen. 

Via een vooraf geregelde lift achterop een motor gaan ze vrijwel meteen de boot in om zich met hoge snelheid over het water uit de voeten te maken. Rapper kan het bijna niet. Ondanks het feit dat de voorsprong al behoorlijk is uitgebouwd is er geen spoortje van paniek te bespeuren bij de jagers van StukTV. Er heerst zelfs enige mate van blijdschap wanneer ze op de GPS tracker zien dat de boeven zich richting Brabant begeven in plaats van Rotterdam. Niet in de laatste plaats omdat Rotterdam ‘een moeilijke stad’ is volgens de jagers. Ik vrees dat Ajax en PSV hier inmiddels ook over mee kunnen praten. Wat mij betreft is Brabant sowieso een slimme keus, want mocht je opeens helemaal door je ideeën heen zijn dan brandt daar in ieder geval nog licht. 

Een goede voorbereiding

Dat Ronnie Flex en Flemming niks aan het toeval over hebben gelaten tijdens hun vlucht in Het Jachtseizoen blijkt wel als ze de motorrijders bereid hebben gevonden de weg een tijdje te blokkeren voor Giel, Thomas en Stefan. Kunnen de jagers mooi achter de dampende motoren nog maar eens een vet gesponsord flesje Sourcy vitamin water achterover slaan. 

Als de uitlaatgassen een beetje zijn opgetrokken, herkent Stefan vrijwel meteen de motorclub Hundred Boyz. Zijn haren gaan spontaan overeind staan als hij tot de conclusie komt dat zijn eigen kapper Ricardo een van de leden is. Een regelrechte coup! Was het mijn kapper geweest dan zou die gast never nooit meer met zijn tengels aan mijn krullen mogen komen. Onbegrijpelijk dat de regie van Het Jachtseizoen dit ultieme verraad van de knippende motormuis er niet uit heeft geknipt.

Tegen de tijd dat de jagers van Het Jachtseizoen dan eindelijk hun achtervolging weer kunnen inzetten zijn Ronnie Flex en Flemming al bijna twintig kilometer van hen vandaan. In mijn achterhoofd hoor ik het nummer Terug bij af opdoemen. Gaat het Flex nu wél lukken om uit handen van zijn achtervolgers te blijven? Ik begin hem inmiddels een beetje te knijpen als ik merk dat de voortvluchtigen eigenlijk helemaal geen plan hebben. 

De schuttingtaal van Flex en Flemming 

Het krijgen van een lift verloopt zeer moeizaam. Zonder lipjes getuit, borstjes vooruit, blijkt het toch een stuk lastiger om een gewillig slachtoffer te vinden die de boeven een lift wil geven. Er wordt flink gevloekt door de Ronnie Flex en Flemming in deze aflevering van Het Jachtseizoen. Geslachtsdelen vliegen te pas en te onpas de huiskamer binnen. 

Gelukkig hoef ik geen tere kinderzieltjes meer te beschermen hier, sterker nog ik vloek zelf hardop met de mannen mee. Helemaal als ik zie dat er vanuit het achtervolgingsbusje naar diverse tankstations wordt gebeld om te vragen of er misschien mannen in oranje pakken zijn gesignaleerd. ‘Hou je snavel sukkel’, sneer ik naar de betreffende medewerker wanneer het merk en nummerbord van de vluchtauto doorgesluisd wordt naar de mannen van StukTV. 

De jagers hebben het gore lef om Ronnie Flex, die zelf aan de telefoon komt, te vragen naar zijn plan. Bij iedere foute gok die Giel de Winter, Thomas van der Vlught en Stefan Jurriens maken juich ik hardop. De jagers moeten voorlopig maar geen casino bezoeken. 

Voortvluchtigen Jachtseizoen onderschept door de mannen van StukTV

Na twee keer een rit richting ‘Oh oh Den Haag’ aangeboden te hebben gekregen in Het Jachtseizoen, kiezen Ronnie Flex en Flemming uiteindelijk toch liever voor een rit naar het door hen zo geliefde ‘Roffa’. Tja, dat zat er dik in. Intussen vermaak ik me kostelijk met de carpool karaoke sessies van de voortvluchtigen. Als de chauffeuse de heren vraagt of ze met deze muziek ook wel eens optreden, kun je mij opvegen. Het is echter de vraag hoe lang de twee boeven het nog zullen uitzingen. Helaas komt het antwoord al snel en worden ze ontdekt door de jagers van StukTV bij, je raadt het nooit, het zoveelste tankstation. 

Wat rest voor Ronnie Flex en Flemming is de schandpaal en een kogelregen van verfballonnen in Het Jachtseizoen. Een kleurrijk, maar toch ook wel teleurstellend einde. Ik had die knapen wel een overwinning gegund, maar ach ze hebben er in ieder geval een goede kapper aan overgehouden. 

Klik hier om naar alle artikelen over het SBS6 programma Het Jachtseizoen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Het Jachtseizoen van StukTV kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 3 van Het Jachtseizoen op zaterdag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdienst NLziet is de aflevering met Ronnie Flex en Flemming terug te kijken.

Beeld bron: (c) Talpa TV

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 3 Het Jachtseizoen 2023