Help Mijn Man is Klusser: Lia crepeert op de bank terwijl Jos lekker in bed slaapt

Help, Mijn Man is Klusser 2023

Al ruim één jaar op de bank slapen, omdat je de trap niet op kan. Met grote verbazing kijk ik naar het verhaal van Lia en Jos in Help, Mijn Man is Klusser. Lia heeft problemen met haar gezondheid en is al twee keer van de trap af gekukeld. Sindsdien slaapt ze noodgedwongen op de bank in de woonkamer. Dezelfde bank als waarop ze zit om tv te kijken, maar ook haar avondmaaltijden nuttigt. Een multifunctionele bank dus. Als je tijdens het slapen honger krijgt zijn er altijd nog wel ergens een paar rijstkorrels of een verdwaald blaadje sla tussen de kussens te vinden.

Lapzwans

Wanneer ik hoor dat partner Jos wel gewoon ‘s nachts lekker in zijn warme bedje ligt, terwijl zijn vriendin op de bank ligt te creperen, voel ik sterk de neiging om Jos direct in het hokje lapzwans te plaatsen. Echter in de loop van de aflevering van Help, Mijn Man is Klusser als ik Jos een beetje leer kennen, zie ik in dat hij helemaal niet zo’n slechte vent is. 

Hij is zeker geen luie lapzwans, maar komt wel in aanmerking voor de categorie ongeleide projectielen. Jos werkt hard en wil dolgraag de boel opknappen, maar heeft dermate problemen met zijn concentratie dat hij uitermate geschikt zou zijn als proefpersoon om de intraveneuze toediening van Ritalin op uit te testen.

De trap

De trap is een van de vele klusplannen waar hij ooit aan begonnen is, maar nooit heeft afgemaakt. Dat is best jammer, want Jos had een geniaal plannetje bedacht om het trapgat mee op te leuken. Hij had een pop gescoord en wilde die halverwege de steunpaal van de trap bevestigen. Even de helft van de paal er tussenuit zagen en dan… Vergeten waar je mee bezig bent om vervolgens een nieuw project te beginnen.

De concentratieproblematiek van Jos lijkt besmettelijk te zijn, want hoewel er in het Help, Mijn Man is Klusser uitgebreid over de pop gepraat wordt, krijgen wij als kijkers de pop niet te zien en daarmee hebben de makers van het programma een kans gemist. Ik wil weten welke pop verantwoordelijk is voor het feit dat Lia al ruim één jaar noodgedwongen op de bank moet slapen. Hebben we het hier over een pop zoals Jan Klaassen of meer eentje à la Chucky? Vertel mij alsjeblieft wat voor pop het waard is om je vriendin die al zoveel sores met haar gezondheid heeft, haar nachtrust in een fatsoenlijk bed te ontnemen.

Goedmakertje 

Gelukkig kan Lia aan het einde van deze aflevering van Help, Mijn Man is Klusser eindelijk weer veilig de trap op naar boven en samen met Jos in hun liefdesnestje slapen. Haar partner lijkt in te zien dat hij verkeerde prioriteiten heeft gesteld. Hij wil het graag goedmaken met een mooi cadeau. Lia krijgt een levensgrote teddybeer om het leed te verzachten. Nou, als je mij een jaar lang op de bank laat pitten tussen de resten van het ‘avondvreten’ en je scheept me af met een berenpop, dan heb je als man toch echt de poppen aan het dansen. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Help, Mijn Man is Klusser te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 16 Help, Mijn Man is Klusser 2023