Help Mijn Man is Klusser: Een lichtpuntje aan de horizon voor Mark

Help, Mijn Man is Klusser 2023 – maandag 20:30 RTL4

De laatste aflevering van Help, Mijn Man is Klusser 2023 is aangebroken. Niet wetende of het een ‘popcorn’ of ‘Mount Everest aan natte snotlappen’ aflevering wordt, heb ik besloten om niets aan het toeval over te laten. Een goede voorbereiding is het halve werk, dat hebben we inmiddels wel geleerd na 16 seizoenen Help, Mijn Man is Klusser. 

Met popcorn rechts op de salontafel en tissues links, ben ik er helemaal klaar voor. In het midden staat een groot glas cola op tafel. Voor een avond tv kijken is cola immers net zo neutraal als Zwitserland. Goed tegen het roesten van de inwendige mens én het kalmeert de maag bij abrupt opkomend maagzuur veroorzaakt door irritatie bij confrontatie met deelnemers van Help, Mijn Man is Klusser die in de categorie ‘Lamzakken, klapharken en klootviolen’ vallen.

Klussende zoon

Al gauw blijkt dat de popcorn ook deze week de vuilnisbak in kan. Het is een jankwaardige aflevering van Help, Mijn Man is Klusser en gaat over moeder Els die zich enorm veel zorgen maakt om haar 26-jarige zoon Mark. Zij blijkt niet de enige te zijn die slapeloze nachten heeft over het welzijn van haar zoon. Ook zijn tweelingbroer Rick maakt zich ernstig zorgen en ten einde raad stuurt het tweetal een noodkreet naar de klushulpverleners.

Het blijkt een goede beslissing te zijn, want wanneer John Williams met zijn cameraploeg aankomt bij de woning van Mark, treft hij een ravage aan. De grotten in Valkenburg hebben meer comfort dan de ruïne waar de jonge vent in woont. Tegen alle verwachtingen in accepteert Mark de hulp van Help, Mijn Man is Klusser. Tranen van opluchting vloeien bij mams en ook ik houd het niet droog. 

Het klusteam weet Mark op een positieve manier te stimuleren tijdens het klussen. Zowel het huis als de gemoedstoestand van de deelnemer knappen zienderogen op. Hopelijk is dit het begin van een toekomst met meer zon en minder donkere wolken. Je kan het Mark! Je bent een topgozer die het verdient om gelukkig te zijn en er zijn heel veel mensen die van je houden. Knoop dat alsjeblieft in je oren.

Veranderingen

Het valt mij gaandeweg het seizoen op dat het programma aan het veranderen is. Hoe zeg ik dit subtiel? Onder de deelnemers zitten minder types à la Glennis Grace en meer types met de gunfactor. Mensen waarvan je écht wilt dat ze geholpen worden en waarbij je aan het einde van de aflevering zelf ook als een blij ei met een debiele grijns voor de televisie zit te stralen. 

In eerdere seizoenen van Help, Mijn Man is Klusser, waren er regelmatig momenten dat ik presentator John Williams het liefst met zijn hoofd door de plee had willen trekken. Die aandrang werd met name veroorzaakt door zijn preken en holier than thou houding tijdens de gesprekken met deelnemers. Zijn wijzende vingertje heb ik in mijn fantasie er dan ook menig keer afgerukt en aan de hond gevoerd. 

Dit seizoen lijken niet alleen de Help, Mijn Man is Klusser deelnemers, maar ook de houding van John Williams ten positieve te veranderen. Ik voel me bijna schuldig over het ‘vinger incident’. Dus John, als je wil kan je die vinger terugkrijgen, maar alleen als je belooft de wijzende vinger exclusief te gebruiken voor de droeftoeters van Slechtste Chauffeur van Nederland. Ik kom over een paar weken bij je terug om te kijken of jij je aan de afspraak hebt gehouden. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Help, Mijn Man is Klusser te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op tv wordt seizoen 16 van het programma Help, Mijn Man is Klusser op maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 16 Help, Mijn Man is Klusser 2023