Lieveheersbeestjes helpen Dwight om Duco te verslaan in De Slimste Mens

Dames en heren, jongens en meisjes we zijn aanbeland bij de finaleweek van De Slimste Mens 2023 en trappen af met schrijver Renée Kapitein, presentator Duco Bauwens en presentator en oud-politieagent Dwight Van van de Vijver. Wie weet de titel De Slimste Mens 2023 binnen te harken?

Dwight Van van de Vijver terug in De Slimste Mens

Ik ben blij om Dwight Van van de Vijver weer terug te zien in de finaleweek van de populaire kennisquiz De Slimste Mens 2023 en hoop stiekem dat mijn favoriete oud-politieagent een heel eind weet te komen. Waarom ik dat hoop? Niks specifieks, ik vind hem gewoon een heel sympathieke kandidaat. Doorgaans vind ik mensen nogal stom tot het tegendeel bewezen is, maar heel af en toe komt er iemand langs die gelijk op mijn sympathie kan rekenen en zo iemand is Dwight. 

Dwight Van van de Vijver vertelt in de eerste aflevering van de finaleweek dat hij als 8-jarig jongetje tijdens een voetbaltoernooi een trofee kreeg voor de meest sportieve speler. De kleine man sprong bij ruzietjes altijd bij om te bemiddelen als een soort van mediator. Hoe schattig is dat? Het bevestigt alleen nog maar meer dat het een toffe kerel is. Tof en sportief zijn maakt je echter nog niet De Slimste Mens van 2023, dus voor nu even genoeg veren in dat kleine donkere plekje waar de zon niet komt. 

Maarten van Rossem haalt uit naar Disney

Het gebeurt zelden dat ik mij kan vinden in het gemopper van Maarten van Rossem tijden De Slimste Mens, maar vanavond hing ik aan zijn lippen en knikte ik mij instemmend bijna een nekhernia toen hij zich volledig leeg kotste over Disney. Van Rossem had er flink de pest in dat bij een vraag over Winnie de Poeh de tekeningen uit de Disney versie zijn gebruikt in plaats van de originele tekeningen van E.H. Shepard. De oppermopperaar noemde het vulgaire rotzooi en hij heeft gewoon gelijk. Disney heeft de originelen behoorlijk weten te verkrachten en dat is eeuwig zonde!

Renée Kapitein is de slimste van de dag

Presentator Duco Bauwens en Dwight Van van de Vijver lopen aardig gelijk op in de strijd om de titel De Slimste Mens 2023, maar waar twee honden vechten om een been gaat schrijfster Renée Kapitein er mee heen. Mevrouw ik-voel-me-overal-thuis dus-trek-mijn-benen-onder-mijn-kont weet flink uit te lopen aan seconden en mag zichzelf De Slimste Mens van de dag noemen in de aftrap van de finaleweek. Met slechts 15 lullige seconden verschil beginnen de heren aan de zenuwslopende dagfinale om in de race te blijven voor de titel De Slimste Mens 2023, maar Dwight Van van de Vijver weet Duco Bauwens toch af te troeven en met een vraag over lieveheersbeestjes stuurt hij hem met de laatste trein vanuit Hilversum naar huis. Het was gezellig Duco, volgende keer bij ons. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV

Home » Televisie » aflevering 26 seizoen 22 finaleweek De Slimste Mens 2023