Een Huis Vol tegenstrijdigheden

Een Huis Vol

Na inmiddels acht afleveringen van de zomerspecial van Een Huis Vol en het zorgvuldig bestuderen van de families Cudogham, Buddenbruck, Zeldenrust en Jelies, ben ik tot een aantal conclusies gekomen.

Je gezin is mijns inziens te groot als je:

  1. Twee auto’s nodig hebt om gezamenlijk als gezin op pad te kunnen gaan.
  2. Geregeld of iets minder geregeld één of meerdere kinderen kwijtraakt.
  3. Geregeld of iets minder geregeld één of meerdere honden kwijtraakt.
  4. Een oppas nodig hebt om verfstalen bij de bouwmarkt te kunnen halen.
  5. Grillplaat langer is dan 3.80 meter.
  6. Een volledige fietswinkel overneemt als je met zijn allen één fiets gaat kopen.
  7. Als je meer dan €400,- per week kwijt bent aan boodschappen.
  8. Als je meer dan twee draaien wasgoed hebt per dag.

Heb je aanvullingen? Laat het me weten!

Een Huis Vol telefoons

Puber Julia, oudste dochter van de familie Zeldenrust, hebben we enkel nog in beeld gezien mét telefoon. Nu snap ik dat wel. Je creëert graag je eigen eilandje waar je niet voortdurend je vader zijn lijzige stem bewust hoeft te horen. Moeder Jantina Zeldenrust laat ons echter weten dat er een ‘oudertoezichtapp’ op de telefoon geïnstalleerd is, waarmee ze Julia haar telefoongebruik aan banden kunnen leggen. Zoveel uur TikTok, zoveel uur YouTube, zoveel uur Instagram. Als het maximaal aantal uren bereikt is, dan stopt het gebruik van bovengenoemde apps automatisch. Klinkt als een super oplossing toch? 

Groot is dan ook mijn verbazing als vader Jozua vervolgens aangeeft dat de app gebruikt wordt om te kijken hoelang ze al online is. Als dat vier uren overschrijdt dan ‘praat hij even met haar om te zeggen dat ze het even in de gaten moet houden.’ Ja, wat is het nou? Wie loopt hier ons nu, als kijker, te besodemieteren? Ik kan er niks aan doen, maar ik krijg zo’n lamleggend depri gevoel telkens als familie Zeldenrust in beeld is. 

Moeder Buddenbruck spreekt zichzelf tegen

Bij de familie Buddenbruck hebben ze vast nog nooit van deze app gehoord en dat is maar goed ook want de pleuris zou uitbreken als de jongens, midden in een potje schieten, ineens zwart beeld zouden krijgen omdat de tijd om was. Een burgeroorlog zou met groot aangrenzende waarschijnlijkheid een feit zijn in huize Buddenbruck. Of oma moet er toevallig zijn, dan heb je nog kans dat zij het één en ander kan sussen. 

Ook hier weer enige verbazing als Toetie zegt mee te willen naar de bouwmarkt. ‘Nee want dan ga jij vervelend doen’, zegt moeder Thaila Buddenbruck. Klinkt aannemelijk. Als haar grote broer echter beaamd dat het geen goed idee is omdat ze inderdaad vervelend zal gaan doen, krijgt hij een sneer van moeders. Thaila sneert hem toe: ‘Hoezo vervelend? Wat zou ze voor vervelends moeten doen in een bouwmarkt?’ Lieve grote gezinnen ouders, ik raak zo in de war van jullie tegenstrijdigheden. Kap daar alsjeblieft mee!

Moeder Cudogham doet een poging om los te laten

Pixie Cudogham gaat een nieuwe schooltas kopen met grote zus en grote broer. Moeder Cynthia gaat niet mee. Ze laat dat soort dingen los, want het is goed voor ze als ze zelf kunnen beslissen. Wanneer de drie telgen in een half uur tijd vier keer hun moeder bellen voor overleg, kan ik niet meer dan concluderen dat ze dus net zo goed gewoon mee had kunnen gaan. 

De Cudogham kinderen zijn het vast ook zo gewend, want lijkt het niet alsof ze alles samen doen? In ieder geval wel met camera’s op hun snoet. Met z’n allen een fiets kopen voor Pixie. Met z’n allen achter de laptop voor de uitslag van de schoolkeuze van Pixie. Ik weet niet hoe familie Cudogham het voor elkaar krijgt. Als ik toentertijd tegen een van mijn kinderen had gezegd: ‘Kom even kijken, je zus hoort zo naar welke school ze gaat, dan had de ander waarschijnlijk gezegd: ‘Ja dus, waarom moet ik daarbij zijn, het is toch haar school!’

Moeder Jelies wil alleen zonder tong

In Luxemburg viert de familie Jelies nog lekker vakantie. Ze zijn druk met koppen tellen, maar raken desondanks toch nog een kind kwijt. Moeder Janneke en vader Johan geven elkaar romantisch een kusje voor de foto. ‘Niet met tong hoor’, roept Janneke Jelies verschrikt. Nee meid, stel je voor, wat een verschutting zeg! Na een wandeling langs de watervallen gaan ze lekker even een ijsje halen. Johan Jelies maak je niet gek, die beheerst zijn talen tot in de puntjes: ‘Halt Halt Halt, zwei bollutjus caramel auf ein waffel.’

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 14 Een Huis Vol 2022