Een Huis Vol: Hoe prop je 11 kinderen en 3 honden in 1 huis?

Een Huis Vol

Dan heb je dus al een huis vol met elf kinderen en al twee honden en neem je ook een Duitse dog pup erbij. Geen Dwergpinscher of een jack Russel, maar hoppa gewoon een hond formaat kalf. Ik geef het eerlijk toe hoor, ik zou rijp zijn voor een gedwongen opname als ik een weekje mee moest draaien bij de familie Buddenbruck. Ik snap dan ook heel goed dat moeder Thaila niet erg enthousiast is over het feit dat Rob een poosje in de kost moet vanwege een klus verderop.  

Voor Rob Buddenbruck gaat, laat hij Thaila waarschijnlijk ook nog achter met een pup waarbij de reuzel uit zijn kont loopt   komende week, vanwege een ‘taartje’ van ingrediënten waar je een volwassen Duitse Dog nog mee omlegt. Gelukkig kan Thaila Buddenbruck zich binnenkort terugtrekken in haar eigen kapsalonnetje. Actief naar klanten hoeft ze niet gaan zoeken. Voor ze haar eigen gezin heeft geknipt, gewassen en geföhnd én alle honden heeft getrimd, zit haar werkweek erop.

Geen huis vol, maar een kar vol

Johan Jelies gaat boodschappen doen. Dat is namelijk mannenwerk volgens zoon Harry. De vrouwen werken thuis. Altijd fijn als de taakverdeling lekker duidelijk is. Daar gaan kinderen goed op. Johan gaat flink  los en wil wel heel graag dat wij als kijker even zien dat hij zijn kroost wat lekkers gunt. Geen jeugd zonder koetjesrepen. Ik kan het mis hebben, maar hij lijkt toch een tikkie te verschieten bij de kassa. Oeps, iets te enthousiast geweest door die hijgende cameraploeg in je nek Johan? Ruim vierhonderd euro armer komt hij thuis, waar moeder Janneke Jelies ons gelukkig geruststelt. Het is toch zeker wel voer voor vier hele dagen…

Twee van de dochters mogen naar zangles alwaar ze, en echt dit is nu eens niet sarcastisch bedoeld, best leuk uit de verf komen. Althans dat vind ik. Hun kleine zusje slaat echter haar handen voor haar oren als ze het thuis voor vader en moeder Jelies nog eens zingen. Moeder Janneke daarentegen schiet vol. Zo mooi. Ik hoop voor de twee nachtegaaltjes dat ze nummers kunnen blijven zingen die ze echt leuk vinden, want ben ik een erge doemdenker als ik denk dat ze worden klaargestoomd voor het kerkkoor? 

Tromgeroffel

Blij verrast, ja ik ben een draak, was ik dat niet alles zo perfect is als het lijkt te zijn bij de familie Cudogham in Een Huis Vol. Tromgeroffel… de hebben geen goede ‘tandengenen’. Nu ken ik dat probleem, dus ga ik daar niet lullig over doen. Oos Cudogham hield godzijdank zijn gemak in de tandartsstoel en de gaatjes vielen mee dit keer. Dat moest uiteraard gevierd worden. Met voornamelijk suiker. Veeg mij maar op. Een tandartsbezoek met zo’n groot gezin is wel gelijk lekker dagvullend. Geen issues ‘wat gaan we vanmiddag doen?’ Nee, vandaag is het tandartsdag bij familie Cudogham!

Beeld bron: Stijn Ghijssen KRO/NCRV

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 14 Een Huis Vol