Een Huis Vol: Water en zand zorgen voor verbazing op het strand

Een Huis Vol

Water en zand, gelukkiger kun je kinderen niet maken. Familie Buddenbruck gaat dan ook een dagje naar zee. Drie uur heen en drie uur terug rijden, maar alles voor die bloedjes van kinderen. Zoon Gidiën krijgt zijn broek niet dicht en niemand dat lijkt verder door te hebben. Het arme schaap is drie uur bezig op de achterbank om die verrekte knoop dicht te krijgen. Hij roept door de herrie heen nog een keer: ‘Deze broek gaat wel zwaar hoor’, maar wederom krijgt hij weinig reactie. Eenmaal aangekomen in Zandvoort wordt zijn probleempje eindelijk gezien en na wat mislukte pogingen van Rob Buddenbruck wordt er uiteindelijk een nieuw, wel passend, exemplaar aangeschaft. 

Pa en moe Buddenbruck zijn niet blij

Ondanks de kou, zijn de kinderen door het dolle heen en ze storten zich dan ook vol op het water en het zand. Van water word je doorgaans nat, dat weet iedereen. Gidiën Buddenbruck komt zeiknat uit de zee. ‘Oh dat is niet zo mooi’, zegt moeder Thaila, ‘Ik heb niks droogs mee.’ Huh… je gaat met een stel losgeslagen koters naar een plek waar heel, maar dan ook echt heel veel, water is en je hebt niets droogs mee? Toen Rob Buddenbruck ook nog begon te mekkeren dat ze helemaal vies waren van het zand, ben ik even wat te drinken gaan pakken. En een pak koek. Ik ben een emotie-eter en zoveel stompzinnigheid trok ik echt even niet.

Schaapje schaapje heb je witte wol? Ja baas, ja baas een huis vol.

Iven Cudogham is met de drie pubers die het gezin rijk is, een paar dagen naar New York. Cynthia had al tijdens hun nog prille relatie aangegeven daar niet met hem naar toe te willen en Iven nam zich voor, mocht hij ooit kinderen krijgen, hen daar wel mee naar toe te nemen. Cynthia is thuis met de drie kleintjes en ze missen de andere helft van de familie enorm. Ik was blij verrast dat Oos eindelijk eens niet zijn wollen giletje aan had. Wat denk je? Heeft moeder Cynthia er eentje aan. Hou op met me hoor…Wederom moest ik me naar de keuken begeven, dit keer voor chips. Dat emo-eten is heus geen pretje. Ik ben blij dat het seizoen bijna voorbij is, want ik groei dicht!

Janneke Jelies gaat los in Ikea

Kleine Johni, de jongste van de familie Jelies wordt te groot om bij pa en moe Jelies te slapen, dus er worden wat bedjes en kamertjes gewisseld. Er moet een stapelbed komen en het hele spul vertrekt naar Ikea. Janneke Jelies staat aan. Ik bedoel ‘aan’ wat betreft geld uitgeven. Slechts drie minuten binnen, laadt ze de kar al vol met beddengoed. Als het stapelbed 600 euro blijkt te kosten verschiet Johan toch enigszins, maar hij herpakt zich snel. Dat had hij beter niet kunnen doen. De hele bende gaat los en nieuw beddengoed wordt de kar in gesmeten alsof het de doldwaze dagen van de Bijenkorf zijn. Nu kan het, pakken wat je pakken kan. 

Johan aanschouwt het tafereel en mompelt ietwat wit om de neus: ‘Janneke, nu is het toch wel even genoeg?’ Nee Johan, dat is het niet. Janneke gooit onderweg naar de kassa nog snel een tapijt voor in de huiskamer erbij, want die wilde ze al zolang. Johan probeert het met man en macht tegen te houden, maar onze altijd rustige Janneke blijft op haar strepen staan. Dat kleed gaat mee! Ze betaalt hem desnoods zelf wel. ‘Stuur maar een tikkie.’ Wéér ben ik van slag, want zo ken ik Janneke Jelies niet. Onderweg naar de keuken besluit ik voor drop te gaan dit keer. Gelukkig heb ik een huis vol snaaivoer.

Jantina Zeldenrust is in haar nopjes omdat ze niet hoeft te koken

Pa en Moe Zeldenrust gaan een hapje eten samen. Ze heten tenslotte Zeldenrust en niet Nooitrust. De oppas is geregeld en er hoeft alleen nog maar even iets te eten voor de kinderen te worden geregeld. Ma Zeldenrust verteld euforisch in de camera dat ze er zin in heeft, want je hoeft dan zelf niet te koken. Gewoon aanschuiven en genieten. Ik donder dan ook bijna van de bank als ik zie hoe ze vervolgens een driegangenmenu voor die blagen in elkaar gaat draaien. Als ik dan toch een uur in de keuken had gestaan, dan had ik zelf ook wel thuis gegeten. Wat een bullshit zeg. Nou daar ga ik weer richting de keuken. Zal ik voor kaas of bifi worstjes gaan?! 

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 14 Een Huis Vol 2022