DNA Singers: Eindelijk een keer geen ervaren podiumtijgers!

DNA Singers 2023

Trots geef ik mezelf een schouderklopje. Het is gelukt, de stille hints die ik met een kanon had afgeschoten op de makers van DNA Singers zijn opgepikt. De aflevering van donderdagavond was zowaar geen verkapte promotiecampagne om de zangcarrière voor familieleden van BN’ers een boost te geven. Dit keer geen ervaren podiumtijgers, maar mensen zoals jij en ik. De mensen die luidkeels aria’s onder de douche zingen, in de auto de top 40 vloeiend vals meezingen en misschien ooit in een dronken bui op het podium van een karaokebar belanden. Zou het gemekker in mijn vorige stukjes over DNA Singers daadwerkelijk effect hebben gehad en mogen daarom Mike, Rick en Nancy op het podium klimmen? Waarschijnlijk niet, maar het is leuk om met de eer te strijken. Als je jezelf niet kietelt zal je nooit jeuk hebben, toch? 

Sportinstructeur Mike

De eerste kandidaat was Mike. Een 26-jarige sportinstructeur uit Gouda met een glimlach zo mooi, dat hij zo een broer van Rolf Sanchez zou kunnen zijn. Holly Mae Brood gilde enthousiast ‘hij is heeel erg knap arghhh’ en viel bijna in katzwijm van de bank af. Dat teamcaptain Jeroen van Koningsbrugge, die naast haar zat, geen gehoorschade heeft opgelopen mag een wonder heten.

Jaap Reesema had voor zijn team, collega Lex Uiting vanachter de RTL Boulevard desk geplukt. Lex had speciaal voor de gelegenheid zijn lolbroek aangetrokken en vroeg aan de toch al zenuwachtige Mike ‘of hij soms familie van Glennis Grace is?’. De overige aanwezigen in de studio reageerden geschokt op de onhandige grap. Ik denk dat Lex van heel veel geluk mag spreken dat Mike niet inderdaad de zoon van vakkenvuller-mepper Glennis is, anders was hij niet zonder kleerscheuren de studio van DNA Singers uitgekomen en had hij waarschijnlijk een tand gemist.

Stewardess Nancy

Nancy uit Den Haag mocht als tweede kandidaat haar zangkunsten vertonen, maar wist al diepe indruk te maken voordat ze ging zingen. Zodra Nancy begon met praten viel haar opvallend hese stem op. Het geluid deed mij denken aan de uren die ik in mijn jeugd heb doorgebracht voor de tv om naar Ratje Schuurpapier te kijken. Hoe heet ze ook alweer? Ze speelde Jessica in GTST. O ja, Katja Schuurman. Sorry voor de bijnaam Katja, woke was in die tijd nog niet in de mode.

De heesheid van de stem van Nancy verdween als sneeuw voor de zon zodra zij begon te zingen. Ze swingde de pan uit met het nummer Streetlife. Een heerlijke stem, zolang ze tenminste zingt en niet lult. Wat haar bedoeling met dat opgestoken vingertje was tijdens het optreden, is me nog steeds een raadsel. Ambieert ze een carrière als schooljuf of wilde ze soms vragen of ze naar de wc mocht? 

DJ Rick

Bloednerveus mocht Rick het podium op toen het zijn beurt was om te zingen in DNA Singers. De 31-jarige DJ zingt normaal gesproken alleen onder de douche en scheet tien kleuren bagger bij de gedachte om voor publiek te moeten zingen. Presentator Art Rooijakkers wist met zijn zalvende ‘Candlelight’ stem de nerveuze man te kalmeren. En ondanks de stress wist Rick het moeilijke nummer Oceaan van Racoon prachtig te zingen. 

DNA Singers teamcaptain Jaap Reesema vertelde de kijkers dat hij dacht een ‘Zeeuwse tongval’ te ontdekken bij Friese Rick. ‘Ja knuppel, dat is ook niet zo gek bij een Zeeuws liedje’, riep ik terug naar Japie. Tot op heden vond ik Reesema altijd best goed te verteren als BN’er, maar nu hij Friesen en Zeeuwen door elkaar gaat halen scoort hij flink minpunten bij deze Zeeuwse columnist. 

De onthulling 

Na de stemronde moet het familielid van Rick zich als eerste onthullen en dat doet Tim Douwsma met heel veel trots. Het is mooi om Tim te zien staan glunderen naast zijn, letterlijk, kleine broertje. Hier had best een Kleenex reclame tussendoor gemogen, want het was enorm ontroerend. 

De tweede onthulling bleek familielid Tania Kross te zijn, die ook al stond te glimmen van trots vanwege de prestatie van haar neefje Mike. En weer heeft RTL de kans gemist om de perfecte reclame toe te voegen aan DNA Singers. Kom op zeg, dit was toch echt een Kodak momentje.

Bij de derde onthulling van DNA Singers kwam de Koningin der Heesheid en legende Joke Bruijs tevoorschijn als de tante van Nancy. Het was een mooi moment en een ultieme gelegenheid geweest om Fisherman’s Friend keelpastilles te promoten. Een prima product om de verloren traan in mijn ooghoek te verdoezelen en om de hese keel van Nancy en Joke te verzachten.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je het RTL4 programma DNA Singers gemist? Op Videoland kun je de zangkunsten van Mike de neef van Tania Kross, Rick het broertje van Tim Douwsma en Nancy het nichtje van Joke Bruijs bewonderen in aflevering 3 van DNA Singers.

Beeld bron: Still Tv RTl4 / DNA Singers 2023

Home » Televisie » aflevering 3 DNA Singers 2023