De Gevaarlijkste Wegen: Eva Koreman en Gertjan Verbeek blijken goede match

De Gevaarlijkste Wegen

De coureurs, bestaande uit de Belgische Gertjan Verbeek en Eva Koreman, reizen in aflevering 5 van De Gevaarlijkste Wegen naar Spanje. Om precies te zijn de Picos de Europa in Noord Spanje. Gertjan blijkt meer te zijn dan alleen een coach en voetbalanalist. Wanneer Eva en Gertjan in de auto zitten komt het gesprek vlotjes op gang. De voetbalanalist vertelt over zijn uitlaatklep; werken aan zijn huis, op het veld staan en sporten. De uitlaatklep van Eva ligt in een wereld die voor Gertjan misschien wat onbekend is. Psychedelica zoals LSD en paddo’s, drinken en dansen. Niet elke dag of week, maar toch zeker elke maand. Tja, dat zie ik Gertjan nog niet zo snel doen.

Viva Espana

Terwijl Gertjan Verbeek en Eva Koreman op de gevaarlijkste wegen van Noord Spanje rijden, valt het mij op hoe prachtig de omgeving is. Ik had dat eigenlijk al kunnen weten, aangezien mijn ouders er een lekkere oerdegelijke wandelvakantie hebben gehouden, in groepsverband ook nog. Maar 145 foto’s op de iPad van je moeder bekijken is toch een soort zelfkastijding. Ik ben er dan ook redelijk snel doorheen geswiped en was intussen alweer vergeten hoe mooi het land is. De wegen zijn ook prachtig, op drone beelden welteverstaan. Meine gute, ik had daar echt niet moeten rijden!  Ik zit weer met samengeknepen billen op de bank naar de televisie te kijken. Eva en Gert ouwehoeren ondertussen gewoon lekker verder en trekken zich niks van de smalle, onverharde wegen aan. Bewonderenswaardig, op zijn minst. Ik doe het ze niet na. 

Op dag twee van De Gevaarlijkste Wegen beginnen we met wat poep scheppen met een verdwaasde boer van een jaar of 80. Net wanneer ik zelf ook denk verward te raken, blijken er opeens twee dezelfde boeren te zijn. Het is een tweeling. De twee boeren broers zijn hun hele leven samen geweest en zien er zeker niet als 80+ uit. Gertjan zei het al ‘fysiek werk houdt je jong’. Volgens de boeren komt het door de bergen en de natuur. Ik weet niet waarom maar de twee oude mannetjes ontroeren mij een beetje. Samen rijden ze gebroederlijk op hun tractor het dorp uit en onze Belgische coureurs vervolgen hun weg de bergen in. 

Lachzakken piemelradio 

Ja, ze zei het echt en het is mijn ‘lachzakken piemelradio’ is mijn favoriete quote vanaf nu. Eva Koreman heeft goed door wat te problemen zijn bij haar radiozender. Ik heb vaak 3FM geluisterd en ben gek op Eva als radiomaakster. Maar inderdaad, wanneer ik aan het einde van het jaar de Spotify wrapjes voorbij zie komen van mijn leeftijdsgenoten, besef ik maar al te goed dat die mensen nooit een radio aan hebben staan. Terwijl 3FM toch echt ooit bedoeld was voor de jeugd. Eva, ik hoop dat je radio kan blijven maken en dan jouw soort radio, want lachzakken piemelradio is er al genoeg inderdaad. 

Je zou haast vergeten dat Eva en Gertjan tijdens de gesprekken in de auto op levensgevaarlijke weggetjes gereden wordt, met aan de linkerkant van de weg een ravijn van God weet hoeveel meter diep. Eva blijft cool en neemt even een slokje water tussendoor. Aan de rechterkant van de weg passeren ze af en toe een rotsblok wat de weg nog smaller maakt. Wat een team is dit zeg, geen paniek, geen stress en ze blijven lachen. Ik zit echt te genieten van dit toch vrij onverwacht leuke duo. 

Soms kan je wel wat meditatie gebruiken

Dag drie van De Gevaarlijkste Wegen begint met een meditatie/yoga sessie, begeleid door Gertjan. Een man met stille wateren en diepe gronden. Het uitzicht kan niet op, wat is het prachtig. Ik ga toch nog eens de iPad van mijn moeder lenen, als ik van de week weer bij mijn ouderlijk huis ben. Het gesprek van Eva en Gertjan gaat over bombrieven, doodsbedreigingen op twitter, dick pics en bedreigingen die onze beide rijders ontvangen hebben tijdens hun carrière. Ik mag misschien niks zeggen van achter mijn toetsenbord, maar wat heb ik toch een hekel aan toetsenbordhelden, die maar denken dat ze alles kunnen maken vanaf een anoniem account.

De Duitse fraulein van Gertjan

De laatste dag verandert het landschap in een groene oase. De gesprekken worden wat controversiëler. Eva Koreman heeft het over de seksuele voorlichting gericht op vrouwen, wat vooral gaat over het creëren van een bepaalde angst van het niet zwanger worden in plaats van het genieten van intimiteit of seks. Gertjan heeft al zijn vaardigheden geleerd van een Duitse fraulein. Tja, het is weer eens wat anders dan voorlichting van een stoffige biologieleraar, ik snap Gert Jan wel.

Het avontuur van de gevaarlijkste wegen zit erop voor deelnemers Eva Koreman en Gertjan Verbeek en zo is er een einde gekomen aan de vijfde aflevering van seizoen 7. Bij de start van de aflevering dacht ik ‘wie heeft deze twee nu samen geplaatst’, maar wat een geweldig duo. Eva en Gertjan, ik ben vanaf nu fan van jullie én van de Spaanse bergen! 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media 🙏🏻❤️ 

Heb jij aflevering 5 van De Gevaarlijkste Wegen met deelnemers Eva Koreman en Gertjan Verbeek gemist? Op NLziet kan je de avonturen van de deelnemers van De Gevaarlijkste Wegen seizoen 7 terugkijken.

Beeld bron: Powned / De Gevaarlijkste wegen / seizoen 7

  • Britt

    Britt Rave is een positieveling die geen uitdaging uit de weg gaat. Met het hart op de tong, een bak sarcasme in the pocket en een zwak voor reality tv.