De Bevers: Wij zijn superfan van Marciano

De Bevers

‘Ik schrik m’n eigen kapot’, zegt John de Bever wanneer zijn partner Kees hem wakker komt maken. Kees laat zich echter niet uit het veld slaan en zegt adrem terug: ‘Dit is toch het mooiste moment van de dag voor jou als je mij ziet.’ De ouwe brombever moppert nog zachtjes na en de toon voor een nieuwe aflevering van seizoen 2 van De Bevers is weer gezet.

Hoe hard John ook z’n best doet om de knorrige vent uit te hangen, het lukt hem niet. Tussen al het brommen door valt hij keihard door de mand en ziet heel Nederland dat Bever geen brombeer is, maar een knuffelbeer. Dus John, stop maar met mopperen, want ons houd je niet voor de gek.

Paniek in de tent

Hond Jacky, aka Jaguar, heeft last van zijn pootje en dat is reden voor paniek bij de baas. John zou het liefst een ambulance met politie escort laten komen, 3 brandweerwagens en als het even kan nog een traumahelikopter voor de zekerheid. Kees doet op humoristische wijze verslag van de reactie van John: ‘Heeft ‘ie bij Google ingetikt hondje pijn poot, nou dan ga je gelijk dood. Dan is gelijk het einde in zicht.’

De Bevers verrassen Bep Janus

Lang tijd voor paniek heeft John niet, want er is werk aan de winkel. Bep en Janus zijn 70 jaar getrouwd. Of was het ook alweer 60 jaar? De Bevers zijn de tel kwijt geraakt. Hoe dan ook, zo lang getrouwd zijn is reden voor een verrassingsoptreden van John de Bever. Bep is een grote fan van de volkszanger en staat te glimmen van trots achter haar rollator terwijl ‘haar John’ het feestgedruis toezingt.

Onder het motto ‘zonder polonaise geen feest’ sjeest een rij rolstoelen met grijze duiven als een ware intercity door de feestzaal. Ik hoop maar dat Kees en John schoenen met stalen neuzen aan hebben, want zo’n polonaise van bejaarden met staar achter het stuur is niet zonder risico. Voor je het weet beland je zelf in een karretje op wielen en eet je voortaan gepureerde slagroomtaart door een sonde.

Vader en zoon

Na het feestje gaat brombever junior op bezoek bij brombever senior. Oftewel John bezoekt zijn vader. De heren gaan samen naar de ‘pakkenboer’ voor een gloednieuw pak. Voor vertrek krijgen de wenkbrauwen van senior een ware make-over door kapper de Bever. Behalve brommen, voetballen en zingen, blijkt onze John ook nog eens een uitstekende ‘wenkbrauw-knippert’. Is er iets wat die man niet kan?

Jazeker, een warming up doen voorafgaand aan een voetbalwedstrijd. Een beetje rekken en strekken is nog wel te bespreken, maar je moet toch echt niet denken dat hij een paar rondjes hard gaat lopen. Dan ben je al moe nog vóór de wedstrijd. John gaat wel op de verwarming zitten als hij wil ‘warming uppen’.

Kees wordt afgebeuld 

Kees is, in tegenstelling tot John de Bever, niet vies van een goede warming up. Hij werk zich in het zweet bij de groepsleden in de sportschool. Ik snap Kees helemaal, als ik instructrice Jet schreeuwend voor me zou hebben staan, dan warmde ik ook de poten onder mijn lijf vandaan up. Met die vrouw wil je echt geen ruzie krijgen!

Tijdens de training komen er de meest vreemde geluiden uit Kees. Hij klinkt als een beetje als een hondenspeeltje, zo’n piepbeest, wat overreden wordt door een vrachtwagen met oplegger. Ik kan dan ook niet duidelijk plaatsen of Kees huilt, lacht of hyperventileert tijdens het sporten. 

Superfan Marciano

Aan het einde van de aflevering zien we John de Bever op bezoek gaan bij een wel heel bijzondere superfan. Marciano heeft grote problemen met zijn hart en de toekomst ziet er voor hem alles behalve rooskleurig uit. Het hartje van Marciano is versleten.

Wanneer John aankomt zit Marciano in een PSV shirt op een bed in de woonkamer en roept enthousiast uit: ‘John de Bever! John de Bever! Hoi John de Bever! Het manneke straalt van oor tot oor. Samen zingen ze het nummer Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht en als klap op de vuurpijl mag Marciano ook nog ‘s avonds bij het optreden van John de Bever een paar regels meezingen op het grote podium.  

Fan van jou

De manier waarop onze brombever en kanjer Marciano met elkaar omgaan is hartverwarmend. Ik weet zeker dat menig kijker tranen met tuiten heeft gehuild van ontroering. Ja ik zal het maar gelijk toegeven, ook ik heb de ogen uit mijn kop gejankt en ben minstens een anderhalve liter traanvocht verloren. Lieve Marciano, je bent een topper! Ik ben superfan van jou!

* Marciano is helaas kort na het bezoek van John de Bever overleden. We wensen de familie, vrienden en iedereen die van Marciano houdt heel veel kracht en liefde.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Bevers te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️

Heb jij aflevering 4 van seizoen 2 van De Bevers gemist? Kijk dan de avonturen van John de Bever en Kees Stevens terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv SBS 6 / De Bevers

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 2 De Bevers 2022