De Bevers: John en Kees in de bres voor frikandellenkoning Royke

De Bevers

O jongens toch, waar zijn jullie aan begonnen? Het klonk zo mooi, de Bevers die een frikandellen imperium opbouwen in het zonnige Kroatië. Maar wat een gat in de markt zou moeten worden, is vooral een groot gapend gat. Een gat in de voorbereiding van Royke wel te verstaan. John de Bever en zijn partner Kees Stevens weten niet wat hen overkomt…

De Bevers zijn afgereisd naar Kroatië en komen tot de ontdekking dat de frituur multinational van Roy nog in de ‘ontwerpfase’ zit. De geluidsman is inmiddels zo’n 4 weken op locatie en heeft al helemaal bedacht waar de kar met vet moet komen te staan. De kar is geregeld, er zijn frikandellen ingekocht en niets staat onze malle frietsnijder nog in de weg.

Of toch wel?

Het klinkt hartstikke goed en je zou er spontaan zin in een frikandelletje van krijgen toch? Nou beste lezers, wacht nog maar even met jullie koffers inpakken. Royke is namelijk in zijn enthousiasme een paar kleine details vergeten. Iets met een vergunning en een kleinigheidje met een koeling om de 1.000 ‘delletjes’ in op te slaan. 

Tja daar sta je dan in Kroatië, met een overschot aan spuitvleesworst en een jeukende zak. Al werd die jeukende zak niet door Roy veroorzaakt. Kees is vergeten onderbroeken in de koffer te stoppen en geeft natuurlijk weer de schuld aan John. Oftewel Kees liep voor vertrek rond als een stresskip met vliegangst en heeft nu een acute hypochondrische jeukaanval bij de gedachte aan een vieze boxershort. Ik weet niet met wie ik meer medelijden heb, met Kees of John.

Arme John

Voordat het vrolijke duo naar Kroatië vertrok had John de Bever het erg taai. Op ‘frikan-holiday’ gaan is leuk, maar dat betekent wel dat John tijdelijk afscheid moest nemen van zijn ‘ouwe kont’. Hoewel ik persoonlijk met alle liefde afscheid zou nemen van mijn oude kont en mijn vetklomp bij vertrek met veel enthousiasme zou uit zwaaien onder begeleiding van een fanfare, heeft John het een stuk moeilijker met het afscheid van zijn kont. ‘Ouwe kont’ blijkt namelijk hond Bentley te zijn.

Gelukkig is Bentley in goede handen bij de benedenbuurman. Er is daar nog een hond en volgens John kan Ouwe kont daar lekker zijn ‘terriAtorium’ afbakenen. Oftewel achterpoot omhoog en jezelf een slag in de rondte piesen om geurvlaggetjes achter te laten.

Arme Roy

Roy heeft het ook niet makkelijk deze aflevering van De Bevers. Wanneer blijkt dat zijn ondernemersvaardigheden tekort schieten en hij zijn geniale plan in het water ziet vallen, begint zijn onderlip te trillen. John wil het frikandellenplan afblazen. Roy begint nog net niet te huilen, al scheelt het niet veel. Het verdriet is echter van korte duur en geluidsman Royke besluit afleiding te zoeken.

Hij nodigt John en Kees uit om te gaan karten. Uiteindelijk is John de pineut, want Kees vindt het karten maar eng. Met frisse tegenzin kruipt John de Bever in een kartmobiel en verslaat Roy met karten. Weer zien we het lipje van Royke trillen en net als ik mijn paraplu wil pakken om te schuilen voor mogelijke waterlanders, komt het gouden hart van John weer te voorschijn. Wat John de Bever betreft kan het frikandellen avontuur in Kroatië gewoon doorgaan! Wat is het toch een schatje, die ouwe mopperdoos.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Bevers te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij aflevering 3 van De bevers op RTL 5 gemist? Kijk dan seizoen 2 van De Bevers met de doldwaze avonturen van John de Bever, zijn partner Kees Stevens en Geluidsman Roy, terug op Videoland

Beeld bron: Still Tv RTL 5

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 De Bevers 2022