De Bevers bereiden zich goed voor op de weg naar het grote Ahoy festijn

In De Bevers: De Weg Naar Ahoy worden volkszanger John de Bever en zijn partner Kees Stevens op voet gevolgd op de weg naar het verwezenlijken van hun grote droom om samen op te treden in Ahoy. Met twee shows van dit spektakel op de agenda worden de mannen klaargestoomd voor het meest bijzondere evenement van hun leven. Intussen gaan ook de dagelijkse beslommeringen gewoon door. Dit levert zoals altijd weer de nodige stress op bij Kees, terwijl John het allemaal gelaten lijkt te ondergaan. Of is dit alleen maar uiterlijke schijn?

De strijd om de strijkplank in De Bevers

Aflevering 2 van seizoen 4 van De Bevers begint in ieder geval meteen met een welles nietes geval tussen de volkszanger en zijn jonge Adonis. Bij de woorden ‘Ik kreeg hem niet meer overeind’ ben ik meteen alert. Anders dan verwacht blijkt het om de strijkplank te gaan die er de brui aan heeft gegeven. Het ‘gewoon een nieuwe kopen’ van John de Bever wil er bij Kees Stevens nog niet in. Keessie vindt €50,= veel te duur en doet vergeefse pogingen om het ding alsnog de hoogte in te krijgen. Ach jongen, na twee avonden in Ahoy kun je waarschijnlijk een hele wasserette opkopen. Maak je niet druk.

Dat de oren van John De Bever al een tijdje niet meer naar behoren werken wordt ook in deze aflevering van De Bevers: De Weg Naar Ahoy weer pijnlijk duidelijk. De zanger krijgt van veel zaken vaak maar de helft mee. De gehoorapparaten die soelaas moeten bieden liggen het grootste deel van de tijd werkeloos in de kast te verpieteren. John geeft toe zich rot te schamen voor die dingen en dat terwijl Kees zijn uiterste best doet om hem zover te krijgen eens naar het advies van de gehoorspecialist te luisteren. Het excuus dat die ouwe liever niet naar het drukke gepraat van zijn lief wil luisteren is wat mij betreft nog slapper dan de strijkplank die niet meer overeind wil. Wees even flink John. Je moet gewoon door die geluidsbarrière heen en dan komt alles goed. 

De auto van John de Bever is een zwijnestal

Halverwege De Bevers: De Weg Naar Ahoy vertrekken John en Kees met hun auto richting de wasserette. Terwijl Kees aan het mopperen is over de teringbende in de auto van de volkszanger komt John weer met allerlei excuses aanzetten. Dat de auto zijn tweede woning is en dat hij zo’n 2000 à 3000 km per jaar in het vehicle door het land sjeest. Laat Jetten het maar niet uh…horen.

Zo’n uitje naar de carwash levert in ieder geval, behalve het niet dragen van je gehoorapparaat, nog een andere oplossing op om je aan het geleuter van je partner te onttrekken. Kees Stevens wordt namelijk helemaal lyrisch als hij de draaischijf ziet waar je de auto op kunt rijden zodat deze helemaal schoongemaakt kan worden. Zo zou hij wel graag wat centjes bijverdienen laat hij zijn lover weten. Ik zou het maar warm houden John, dichter bij ‘niet lullen maar poetsen’ ga je nooit meer komen.

Kees Stevens heeft een verrassing voor zijn geliefde

Gaandeweg deze aflevering van De Bevers: De Weg Naar Ahoy worden er stiekem ook al wat tipjes van de sluier opgelicht over wat het publiek tijdens de twee shows kan gaan verwachten. Vooral Kees heeft grootse plannen. Als verassing voor John wil hij gaan zingen en dansen in Ahoy en daar moet uiteraard professionele hulp voor worden ingeschakeld. Er wordt flink geoefend op een lied met de toepasselijk titel Vrienden voor het leven. Al vraag ik me bij het horen van de zangkwaliteiten van Kees serieus af of de twee na 1 oktober nog steeds vrienden voor het leven zullen zijn. 

Het dansen gaat Kees al niet veel beter af en de Thaise massage die hij eerder met de nodige oeh’s en ah’s onderging hebben zijn vege lijf er niet soepeler op gemaakt. Er zal denk ik nog heel wat werk moeten worden verzet om de giechelige Kees om te toveren tot een stoere John Travolta die de ballen uit zijn broek danst. Aan enthousiasme ontbreekt het hem in ieder geval niet, dus grote kans dat Kees Stevens over een paar weken gaat knallen in Ahoy. Na het zien van de eerste minuut van zijn act ben ik in ieder geval alvast tot één conclusie gekomen; die 50 euro voor strijkplank kun je in je zak houden John. De nieuwe strijkplank is gevonden.

Lees hier alle artikelen over De Bevers.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je dit programma op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 4 van De Bevers elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen met John de Bever en zijn partner kees Stevens terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL5

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 4 De Bevers 2023