Chateau Meiland: Weer een berg reclame voor de biografie van Maxime

Weten jullie al dat Maxime Meiland een eigen biografie heeft geschreven? Niet? Uiteraard is dit een retorische vraag, want wie regelmatig afstemt op SBS 6 om naar seizoen 8 van Chateau Meiland te kijken kan er echt niet meer omheen. De jongste telg heeft in navolging van Martien en Erica haar levensverhaal aan Jan Dijkgraaf en het spreekwoordelijke papier toevertrouwd en dat zullen we weten ook. De aflevering van Chateau Meiland zit deze week dan ook weer volgepropt met promotiemateriaal voor het boek van Maxime. Nog even volhouden mensen.

Chateau Meiland is tegenwoordig vooral reclame voor het boek van Maxime

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na al die weken voel ik nog steeds niet de behoefte om naar de winkel te rennen om het boek van Maxime Meiland te gaan kopen. De inhoud ervan is nu al zo vaak besproken en de afloop is inmiddels wel bekend. Spoiler alert: ze leeft nog lang en gelukkig. Mij kunnen ze dus niet meer overhalen om mijn zuurverdiende centen uit te geven aan die troep. 

Blijkbaar zijn er wel andere potentiële lezers die tot kopen aangezet dienen te worden, want de hele vaderlandse pers is opgetrommeld voor een heuse boekpresentatie. Plaats delict: de winkel van Montana Meiland. Stiekem ben ik best blij dat we even geen klussende en kibbelende Meilandjes voorgeschoteld krijgen, al voelde ik wel even nattigheid bij het zien van een aantal kwasten en potjes met een gekleurd goedje. Gelukkig blijkt het slechts de plamuur te zijn die op het smoeltje van Maxime Meiland gestuct dient te worden voordat de boekpresentatie over haar biografie begint. 

Bubbels bij de boekpresentatie

Intussen worden ook Vivé en Claire in hun mooiste jurkjes gehesen en stijgt het stressniveau van code rosé naar code rood als ‘Lee’ zijn telefoon kwijt is. Als het ding alsnog gevonden wordt op de plee kan het gezelschap dan eindelijk op weg naar de winkel van Montana. Ze hopen dat daar genoeg bubbels aanwezig zijn, want ‘stress zorgt altijd voor een enorme zin in een borrel’, aldus Maxime

Nou meid, ik zie nog geen bubbels in Chateau Meiland. Wel bobbels. De levensgrote poster met de coverfoto van Maxime is spontaan in de kreukels geschoten. Erica weet op tijd alle oneffenheden glad te stomen en ondanks een opspelende blaas en prikkende zweetoksels is Maxime Meiland dan toch in staat om het eerste exemplaar van haar biografie officieel aan Erica te overhandigen. Gelukkig dat hebben we gehad. Geen biografie gewauwel meer. Al is de keerzijde natuurlijk wel dat we waarschijnlijk weer gedoemd zijn te gaan kijken naar gehamer, geklop, natte kwasten en platvloerse bezigheden. 

Erica Meiland opzichter in Code Rosé

De volgende ochtend is het al meteen raak. Terwijl Erica in Code Rosé de vloer aan het afbikken is en Montana kozijnen sloopt, mogen Martien en Maxime in deze aflevering van Chateau Meiland onder het toeziend oog van opzichter Erica met de kwasten in de weer. Eerst de boel gronden zodat het daarna netjes afgewerkt kan worden. Dat Martien er lak aan heeft dat hij maar de helft raakt en de nodige druipers achterlaat valt niet in goede aarde. 

Rob Geus zou hier allerminst vrolijk van worden en ook opperhoofd Erica laat haar afkeuring duidelijk merken. Met een ‘directricemap’ onder haar arm loopt ze als een ware tiran rond in pension Code Rosé en levert de nodige kritiek. Ze zou Martien het allerliefst in een functie elders zien. Ook haar Chateau Meiland dochter krijgt het flink te verduren als ze bij het primen geen roller maar een kwast gebruikt en daardoor witte puntjes op de muur achterlaat. Doe het dan lekker zelf, vrouw. 

Die arme Martien Meiland is al dagen aan het gronden. Het is zelfs al zo erg dat Maxime voorstelt dat hij beter ‘intern’ kan gaan en maar moet blijven slapen in het pension. Terwijl ik Martien zijn welbekende Chateau Meiland quote ‘mij niet bellen’ er maar weer eens tegenaan hoor gooien, verkneukel ik mij hier op de bank omdat ik weet wat Martien op dat moment nog niet weet. Iedere nacht blijven slapen zal hij binnenkort wel degelijk moeten gaan doen in dat Godvergeten hotelletje van hem. 

De levensvragen van Maxime

Om de sfeer in Chateau Meiland wat op te vrolijken gooit Maxime er maar eens wat levensvragen tegenaan. Op haar vraag ‘wat is je grootste wens?’ geeft Martien een verrassend antwoord. De man die een uur geleden nog liep te klagen dat hij het zo koud had wil heel graag weer eens een echte witte Kerst. ‘Sneeuw als je de gordijnen opentrekt.’ Nou dan zou ik de witte puntjes op die muur maar lekker laten zitten. Dichter bij een witte Kerst ga je voorlopig niet meer komen. 

De grootste wens van Maxime zelf lijkt wel op het punt van uitkomen. Chateau Meiland zal binnenkort weer een trouwe viervoeter rijker zijn. Terwijl Leroy even spontaan in de rol van schoothondje schiet, laat Maxime Meiland ons foto’s zien van de nieuwste, ietwat te dikke, Engelse Bulldog luisterend naar de naam Hummer. Dat gaat weer hilarische taferelen opleveren binnenkort. Wat ik je blaf.

Nog één keertje dan…

Om het af te leren wordt op het eind van aflevering 16 van Chateau Meiland toch nog één keer het boek van Maxime uit de kast getrokken. Samen met Erica reist Maxime Meiland af naar ‘Humberto’ om daar te praten over haar biografie. Als de zenuwenpees uitspreekt dat ‘ze liever een ongeluk zou krijgen, dan dat ze de talkshowtafel haalt’ probeer ik voor het gemak maar even te negeren. Dit zou namelijk betekenen dat het eind van haar biografie herschreven zou moeten worden en erger nog, dat het hele promotiecircus weer van voor af aan zou beginnen.

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Chateau Meiland in 2023 op tv kunt kijken? Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland en hun pension Code Rosé terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 16 seizoen 8 Chateau Meiland 2023