Chateau Meiland: Maxime is te moe om te werken, maar niet om pa te treiteren

De dames van TV-vrouw zijn er wel achter hoor. Eerst werd mij het verbale en visuele geweld van het Eurovisie Songfestival 2023 in de schoenen geschoven en nu is mij de dubieuze eer ten deel gevallen om mijn licht te laten schijnen over het hysterische leven van de Meilandjes in Chateau Meiland. Als kersverse ‘stukjestikker’ ben ik helaas nog niet in de positie om ‘nee’ te zeggen, laat staan eisen te gaan stellen. Ik laat mijn innerlijke pitbull dan ook nog maar even waar hij is. Onder luid protest van mijn huisgenoten zet ik braaf de tv aan om naar Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland te kijken. 

De verbouwing van pension Code Rosé in Chateau Meiland

Na weken niet gekeken te hebben val ik meteen met mijn neus in de boter, of beter gezegd in de verbouwing. Is dat gribus pension nou nog niet klaar? Hoe lang zijn ze daar nu al bezig? Om er maar eens een tegeltjeswijsheid aan te wagen: ‘Laat Maxime een weekje in het pand los met haar ijzingwekkende stemgeluid en de tegeltjes springen vanzelf van de muren.’ In plaats daarvan bestaan de uitzendingen van Chateau Meiland blijkbaar al weken uit niks anders dan ergonomische onverantwoord trap en schopwerk. 

Een geldcrisis heeft familie Meiland allerminst, dus waarom er dan toch een gereedschapscrisis heerst is dan ook een compleet raadsel. Alles wordt met aangevreten hamers, beitels en doorgedraaide handschroevendraaiers gedaan. Wat kapot moet blijft heel en wat heel moet blijven gaat kapot. Zo is er bij Martien deze week een stuk van zijn kies afgebroken. Het bloed vloeit ook weer rijkelijk, want Erica heeft een snee in haar neus. Ach ja, dat is weer eens wat anders dan een snee in haar oor. Met een pleister is het probleem gelukkig snel opgelost. Dat is van mijn inmiddels bloedende oren niet te zeggen. Het stemgeluid van Maxime gaat nog steeds door merg en been.

De badkamers van pension Code Rosé moeten deze aflevering van Chateau Meiland ook ingericht worden. Daar heeft ieder lid van de familie Meiland heeft zo zijn/haar eigen ideeën over. De keuze bij de Badkamerkoning is gelukkig reuze. Misschien wel té reuze. Zoals wel vaker staat Martien helemaal alleen wat zijn smaak betreft, maar hij houdt deze keer voet bij stuk. Ieder een eigen badkamer inrichten, is ieder een eigen badkamer inrichten. Zijn eerdere uitspraak ‘laat die wijven maar lullen’,  is hier dan ook prima op zijn plaats. Goedzo ouwe. Bijt maar eens flink van je af met je tanden en kiezen die nog wel intact zijn.

Het huis van Montana Meiland

Alsof één verbouwing nog niet genoeg is bij Chateau Meiland, zijn de Meilandjes ook nog eens opgetrommeld bij oudste dochter Montana om daar de boel eens flink uit te soppen en de meubels op hun plaats te zetten. De hele familie Meiland is hard aan het werk als Maxime weer eens véél te laat komt aankakken bij de woning van Montana. De diva kan alleen maar zuchten en steunen. ‘Ze is moe en heeft het koud.’ Ook is Maxime Meiland allerminst te spreken over het feit dat er geen warm water uit de kraan van Montana komt. Meid, wat heb jij een zwaar leven zeg. Toch vreemd dat je wel de moeite kunt opbrengen om je vader weer eens ouderwets te treiteren door de stekker van de stofzuiger eruit te trekken. Ik mag hopen dat je een keer een flinke optater krijgt van het stopcontact. 

Foto voor het boek van Maxime Meiland

Dan neemt Chateau Meiland opeens een heel andere wending. Moeder en dochter zijn in een fotostudio, want er moet een plaatje geschoten worden voor de cover van de biografie van Maxime . Het hysterische en schreeuwerige getetter maakt even plaats voor serieuze overpeinzingen. Ik moet zelf ook even schakelen. 

De traumatische ervaringen uit de jeugd van Maxime zijn opgeschreven door Jan Dijkgraaf. De familie hoopt met dit boek jongeren die hetzelfde meemaken te kunnen helpen. Op social media zijn de genoemde beweegredenen al diverse keren in twijfel getrokken. Het zou gewoon weer ‘een schreeuw om aandacht ‘ zijn. Het zal jullie misschien verbazen maar ik geloof in deze wel in de goede bedoelingen van Maxime Meiland, al zal het de familie zelf ook best het één ander opleveren.

Begon ik net een beetje sympathie op te brengen voor de dames, word ik opeens weer teruggezogen in de Chateau Meiland bubbel. Erica laat met haar gedrag duidelijk zien dat ze moeite heeft om dingen uit handen te geven.  Ze loopt als een dolle aanwijzingen te geven aan de fotograaf en Maxime. Omroep MAX hold your horses. Een nieuwe Olga Commandeur is gevonden. In naam dan in ieder geval. 

Foto gelukt iedereen blij,  dat hebben we weer gehad. De televisie gaat op zwart. Ik denk dat ik maar eens vroeg mijn bed in duik met een goed boek. Want één ding kan ik  jullie wel vertellen…na een uur Chateau Meiland ben ook ik helemaal gesloopt.

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Chateau Meiland in 2023 op tv kunt kijken? Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland en hun pension Code Rosé terug te kijken.

Beeld bron: (c) Tom Cornelissen

Home » Televisie » aflevering 12 seizoen 8 Chateau Meiland 2023