Chateau Meiland: Worden de Meilandjes zelf niet knettergek van alle chaos?

Chateau Meiland 2023

Telkens als ik naar een aflevering van Chateau Meiland kijk, bekruipt mij het gevoel dat ik een afwijking heb. Nu ben ik de eerste om toe te geven dat er hier en daar wat schroefjes missen in mijn bovenkamer. Ook qua fysieke mankementen zou ik met gemak het wereldkampioenschap Kneuzen Kwartet winnen. 

De symptomen 

De afwijking die stelselmatig optreedt tijdens het kijken naar Chateau Meiland is het beste te omschrijven als één grote ‘brain fart’. De symptomen beginnen meestal al na een minuut of vijf blootstelling aan de Meilandjes. Mijn hoofd lijkt zich te vullen met dikke pluizige wattenbollen en de tetterende stemmen van Martien, Erica, Maxime en Montana smelten samen tot een galmend gewauwel waar geen touw aan vast te knopen is.

Normaal ben ik redelijk snel van begrip. Ik spreek een aardig woordje ‘hak op de tak’ en chaos heb ik zo ongeveer uitgevonden. Maar de ‘hakken op de takken’ van de familie Meiland gaan zo razendsnel, dat Max Verstappen en Lewis Hamilton het niet eens bij zouden kunnen houden met hun snelle wagens.

Mag het wat langzamer alsjeblieft?

Bij elke aflevering overkomt het mij weer. Net op het moment dat ik eindelijk door heb waar ze mee bezig zijn, heeft de familie alweer een nieuwe klus bedacht. Van boompjes planten naar hortensia’s slopen en van stofzuigen tot een trap slopen met een koevoet. Tel daarbij op het huis van Erica en Martien, de woning van Maxime, het nieuwe stulpje van Montana en een oubollig pension die als locatie kunnen dienen in Chateau Meiland.

De afleveringen lijken onderhand meer op het spel Cluedo dan op een reallifesoap. Wie doet de klus? In welk huis wordt het uitgevoerd? En welk gereedschap is gebruikt als moordwapen? Beste lezers, is er misschien iemand van jullie die mij gerust kan stellen dat ik niet de enige ben die de ‘klusdrift’ van de familie Meiland niet meer bij kan houden?

Ik begrijp het niet

Ligt het aan mij dat ik het raar vind dat Maxime, Erica en Montana tegelijkertijd de trap bovenaan, in het midden en onderaan aan het slopen zijn? En dat Martien precies op dat moment bitterballen wil gaan bakken als snack voor tijdens het klussen? Het zou fijn zijn als er op zijn minst in Chateau Meiland eerst even wordt uitgelegd in welk huis of pension de trap naar de filistijnen wordt geholpen. Man…man…man, ik snap er geen ene sikkepit meer van.

Misschien toch maar eens bijles vragen aan de columnist van vorig seizoen. O nee wacht, die zit nog zwaar overspannen in een dwangbuis achter de geraniums voor zich uit te staren. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 5 van seizoen 8 van Chateau Meiland gemist en ben jij benieuwd of jij het klustempo van Martien, Erica, Maxime en Montana wel bij kan houden? Kijk dan deze aflevering 5 en de rest van het nieuwe seizoen terug op Kijk of NLziet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland/ seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 8 Chateau Meiland 2023