Chateau Meiland: Klussen in je zondagse pak

Chateau Meiland 

‘Goedenavond kijkers, welkom bij een nieuwe aflevering van Klussen met Stumpers. Klusteam De Meilandjes gaat deze aflevering verder met de verbouwing van het bijgebouw in Chateau Meiland. Blijft u vooral kijken voor tips en tricks hoe niet te klussen.’

Doorzetten die trend

Iedereen klust weleens, of je het leuk vindt of niet, als je niet in een vervallen hok wilt eindigen moet er wat aan onderhoud van je woning worden gedaan. Sommige mensen besteden alles uit, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Zo ook niet voor de familie Meiland. 

Gelul natuurlijk, want de Meilandjes hebben poen zat om het één en ander uit te besteden, maar er moet een programma gevuld worden en de producent heeft zes seizoenen terug geconstateerd dat klussen aanslaat bij de kijker. Doorzetten die trend moet hij gedacht hebben. 

Gebrek aan diepgang verklaart

Perfectie is niet meer te bereiken volgens Erica Meiland. Meid, je meent het? Er wordt een geul gegraven voor de afvoer. Een geul graven doe je doorgaans niet in een spijkerbroek en oud shirt, maar in kittige blouses. In Martien Meiland zijn geval mét sjaaltje en het liefst ook nog een giletje. ‘Klussen is net fruit’, volgens Martien, ‘altijd een klap in je gezicht.’ 

Terwijl ik deze column schrijf werk ik een banaan naar binnen en wacht op de klap die uiteraard niet komt. De Meilandjes krijgen echter de eerste klap al snel te verwerken, want ze stuiten op een betonnen plaat. De geul wordt weer dicht gemieterd en de nieuwe graaflocatie bepaald. Zo hé, weer bijna een aflevering vol. 

Montana en Maxime Meiland zijn op dreef en bikken ook nog wel even de badkamer eruit in het bijgebouwtje. De tegels blijken muurvast te zitten, dus brute kracht wordt ingezet. ‘Meiden, stop maar, we tegelen er wel overheen’, roept Erica Meiland en zo is er weer een klus die afgestreept kan worden. Erica gaat zelf  haar nieuwe heggenschaar uitproberen op het buxus vierkant.

‘Moet dat plastic eraf?’ vraagt Martien verbaast als hij een plastic hoes om de heggenschaar ziet zitten. Nee hoor Martien, jij kan dat beter laten zitten gezien het feit dat je geen diepte ziet. Nooit geweten trouwens, maar het verklaart wel het gebrek aan diepgang. 

Zonder zwembad geen deal

Voorafgaand aan al het geklus in Chateau Meiland zijn Erica en Martien met hun beide dochters een paar dagen naar Frankrijk geweest om wat vakantiehuizen te bekijken. Het eerste huis was een plaatje, maar lag erg afgelegen. Maxime Meiland krijgt rode vlekken in haar nek als ze constateert dat er maar één streepje netwerkbereik is en alleen al om die reden lijkt het haar missie om het huis af te kraken. De woning is ook nogal ‘af’ dus ik vermoed dat er achter de camera’s iemand van het productieteam heel hard nee stond te schudden.

De tweede woning valt vooral bij Martien erg in de smaak, maar wederom is het Maxime Meiland die dwars voor de kar gaat leggen: ‘Geen zwembad?!’, roept ze verschrikt uit. Martien Meiland zit mokkend en wel de reis terug naar Nederland weer uit, want dit huis had zo’n mooie oprijlaan. Even ben ik bang dat hij een traantje weg moet pinken omdat hij zijn zin niet krijgt. Misschien een ideetje om je verwende, nogal aanwezige dochter volgende keer gewoon lekker thuis te laten en je eigen pad te kiezen. 

RIP Jut

De traantjes stromen wel wanneer de Meilandjes de kat van Leroy en Maxime Meiland moeten begraven omdat deze is doodgereden. Maxime spit een gat in de tuin van Chateau Meiland. Op een mooi plekje legt ze de kat op zijn laatste rustplekje. De hele familie Meiland is zichtbaar aangeslagen als ze kat Jut een laatste aaitje geven. 

Ik weet als geen ander hoe enorm pijnlijk het is om een huisdier te moeten missen en voel hun verdriet. Even geen flauwe grappen, want een beestje moeten begraven waar je stapelgek op was, is gewoon ontzettend k*t.  Ik hoop wel van ganser harte dat het gat diep genoeg is, want voor je het weet staat Bijoux met het stoffelijk overschot van Jut bij de achterdeur. Je moet er niet aan denken!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je deze aflevering van Chateau Meiland gemist? Kijk dat terug hoe Maxime Meiland haar kat begraaft op NLziet.

Beeld bron: Still Tv SBS 6/ TALPA

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 7 Chateau Meiland 2022