Chateau Meiland: Ik wil niet janken bij de Meilandjes!

Chateau Meiland

Nog voor het eerste reclameblok vloek ik binnensmonds. Een lichtelijk paniekerig gevoel golft omhoog vanuit mijn tenen naar mijn hoofd. Hoe in hemelsnaam ga ik hier een column over schrijven zoals de lezers van mij gewend zijn? Na enkele seizoenen de Familie Meiland bekritiseren en het geheel overgieten met een flinke dosis sarcasme, verbazing en irritatie heb ik toch een imago opgebouwd. Weliswaar niet positief, maar dat terzijde. Alles down the drain in de laatste aflevering van dit seizoen. Het wordt mij pijnlijk duidelijk, door deze bruiloft van Maxime Meiland heb ik mijn beste tijd gehad als het om Chateau Meiland gaat…het is afgelopen.

Veeg mij maar op

Wat er aan de hand is? Nou, dat zal ik je vertellen. Ik ben een sucker for love. Dat is ook de reden waarom ik enkele jaren geleden een opleiding tot trouwambtenaar deed. Als het om de liefde gaat heb je mij te pakken. De liefdevolle blikken naar elkaar, ogen die gaan stralen als twee verliefden over elkaar spreken, bekkies die openbreken als de ander de kamer inloopt. 

Veeg mij maar op, niets mooiers dan dat. De vibe tussen twee mensen die elkaar echt liefhebben doet iets met mij…instant happiness. En precies dát gevoel valt niet te rijmen met mijn sarcastische blik als het om de familie Meiland gaat! Snappen jullie een beetje wat ik bedoel? 

Kat in de zak

Terwijl het even lijkt alsof Maxime Meiland in plaats van een trouwjurk een kat in de zak heeft gekocht, stopt Leroy liefdevol de meisjes in bad. Het is een hele klus om al die jurken in te pakken. Wanneer Maxime de trap afloopt in een wolk van pailletten, tule en glitters, denk ik zelfs moederlijk ‘Meid kijk uit, straks flikker je van de trap!’

Op hetzelfde moment geeft Martien Meiland een spreekbeurt over de inhoud van zijn tas. Hij heeft namelijk een bescheiden formaat knalroze tasje voor bij zijn hysterische bruiloft outfit. Over smaak valt niet te twisten, maar ik hou ervan. Ik zoek terloops naar iets waar ik een sneer over kan geven, waar ik lekker even sarcastisch op los kan gaan, maar het lukt me niet! Ik moet zelfs om Martien lachen als hij daar helemaal happy zit te wezen met zijn kleine ‘kuttasje.’ 

De kurkentrekker die hij normaliter bij zich heeft, besluit hij thuis te laten. Die past niet in dat kleine kuttasje. Zijn uitleg over de kurkentrekker is aannemelijk. ‘Ja nou… als je onderweg een fles wijn tegenkomt en je hebt trek en er zit geen schroefdop op dan kun je hem toch openmaken.’ Ik krabbel op een briefje een note to self: ‘Klein kurkentrekkertje aanschaffen voor in tas.’ 

En dan zie je haar benen

Dan komt Erica binnen, ik had zo gehoopt dat ze in spijkerbroek op sneakers zou zijn. Ik moet verdorie toch iets te katten hebben! Nee hoor, Erica Meiland is de vrouwelijkheid haast voorbij in haar jurkje met hakken. Ze ziet er beeldig uit en heeft benen om jaloers op te worden, althans op mijn leeftijd. Ik besef meer en meer dan ik het af ga leggen deze week tijdens de bruiloft van Chateau Meiland.

Eenmaal op locatie van de bruiloft, wordt Maxime Meiland getransformeerd in een klassieke beauty en zodra ze in haar trouwjurk is gehesen, staat daar een bloedmooie bruid. De meisjes zijn om op te vreten in hun jurkjes en ook Leroy is om door een ringetje te halen. Nope… ook hier ga ik geen slag slaan.

Jankerd

De trouwlocatie en dan met name de bloemen zijn idyllisch. Wanneer Erica Meiland met haar dochter aan de hand haar intrede doet terwijl er live muziek klinkt, betrap ik me op een traan. Er biggelt potdomme een traan over mijn wang bij een aflevering van Chateau Meiland. Ik geef het op, ik ga voor de eerste en waarschijnlijk laatste keer gewoon stiekem een beetje genieten. 

Nu moet je die traan niet al te serieus nemen hoor. Ik ben een trouwambtenaar die bij ieder huwelijk keer op keer volschiet bij het opkomen van de bruid. De spanning op die gezichten, de lach als de bruidegom zijn bruid aan ziet komen lopen en vervolgens de ontlading. Het is gewoon een magisch moment. Ja, ik draaf door.

Sorry

Ik zou nog kunnen proberen iets lulligs te zeggen over dat er twee pakken vla een openingsdans doen. Of over toch weer geblèr van Maxime Meiland op de bruiloft, dat ze speech van pa en moe Meiland stom vond. Maar het heeft geen zin meer. Ik ben genadeloos door de mand gevallen. Ik heb wél gevoel. Het spijt me als ik je teleurgesteld hebt deze slotaflevering van het afgelopen seizoen Chateau Meiland. Met pijn in mijn hart moet ik toegeven dat het een droombruiloft was. Sorry…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je de prachtige trouwjurk, op de bruiloft van Maxime Meiland in Chateau Meiland gemist? Kijk het afgelopen seizoen van Chateau Meiland dan terug op NLziet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland

Home » Televisie » aflevering 14 seizoen 7 Chateau Meiland 2022