Chateau Meiland: Martien vindt het niet gezellig bij Maxime thuis

Chateau Meiland

Soms ben ik net een tweejarige peuter die wat moeite heeft met prikkelverwerking. Dit is zo’n momentje. Nauwelijks bekomen van mijn iets te zware avondmaaltijd zie ik tot mijn grote schrik dat de familie Meiland in Lisse is om de trouwringen van Maxime Meiland op te halen. Bijzonder trouwens dat je dat met de hele godganse familie gaat doen, maar zo stond het blijkbaar in paragraaf 7 van het script voor aflevering 12 van Chateau Meiland.

Dealtje maken?

De lastig te verwerken prikkel ontstaat wanneer dit bezoekje aan Lisse ineens heel andere wending lijkt te nemen. Maxime Meiland vertelt dat ze een heel leuk huis heeft gezien in Lisse. Een ‘Pipi Langkous huis’ nog wel. Als geboren en getogen Lissenaar slaat de schrik mij om het hart. Wat is er mis met Noordwijk? Ik ben bereid voortaan iets aardiger over je te schrijven Maxime, maar als tegenprestatie blijf jij met je gezinnetje dan gewoon lekker in Noordwijk wonen. Hebben we een deal

Wat een enorme lul

Het zwembad wordt geleverd. De buurvrouw van de familie Meiland is om die reden vandaag al vroeg gevlucht en ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ze dat in de toekomst nog veel vaker gaat doen. Ik vraag mij oprecht af of er mensen zijn die het leuk lijkt om naast bekende Nederlanders te wonen. Vooral in het geval van een reality-tv serie is dat toch echt de hel? 

Begrijp me niet verkeerd, ik woon naast mijn schoonouders en dat is ook niet zaligmakend, maar daar hobbelt in ieder geval geen hele cameraploeg achteraan zoals bij Chateau Meiland. Ik zou het gerust voor elkaar krijgen om in mijn blote reet voor het raam te staan op een opnamedag of nog erger, in het kielzog van de geluidsman net iets te hard aan de andere kant van de schutting naar mijn man te roepen dat hij een enorme lul is.

Erica doet het vuile werk

Erica Meiland vindt de ‘zwembad op z’n plek til actie’ maar wat spannend en is blij dat de ‘zwembadtillers’ relaxt kijken, want het is net als in het vliegtuig ‘zolang de stewardess nog relaxt kijkt, gaat het nog goed’. Ze vindt afleiding in het helpen van de vuilnismannen. Er kan namelijk geen auto, fietser, wandelaar of wat dan ook nog door de straat. 

De vuilniswagen rijdt zich vast, maar de bakken moeten wél geleegd worden. Je kan zeggen wat je wilt, maar Erica is nooit te beroerd om aan te pakken en hangt de containers met alle gemak aan de vuilniswagen. Martien Meiland heeft er weinig van meegekregen, want die was heel toevallig net even plassen in Chateau Meiland. Heb je hem door?

Vrijgeschreeuwfeest

Het kan aan mij liggen, maar ik vond zelfs de normaliter rustige Montana vandaag aan de drukke kant. Het zal de aanloop naar het vrijgezellenfeestje van haar zus Maxime wel geweest zijn. Het vrijgezellenfeest dat een verrassing moest zijn voor Maxime, maar dat niet meer was, omdat Erica eerder die dag haar mond al voorbij praatte in Chateau Meiland.

Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar ik heb het niet zo op die vrijgezellenfeestjes. Het verplichte hysterische gedoe overgoten met clichés als roze limo’s, verkleedpartijtjes en veel gegil en geschreeuw. Nou ja, Maxime Meiland op het lijf geschreven dus. Corona was en is heftig, maar een acute aanval van aanstelleritis moet je ook niet onderschatten hoor. En dan is Martien Meiland nog niet eens mee… 

Martien past op Vivé en Clairtje vandaag, hij is echter geenszins van plan dit bij Maxime thuis te doen. Op de vraag waarom hij dat nooit wil en of hij het bij haar soms niet gezellig vindt,  schudt hij meewarig nee met zijn hoofd.

Bommetje met condoom

Tot slot wordt het nieuwe zwembad van Chateau Meiland nog even ingewijd. Martien Meiland houdt het al na drie minuten voor gezien. Het is allemaal te vermoeiend en je haar zal nat worden. De dames uit de familie Meiland spetteren er lustig op los met een condoom over hun oren getrokken. 

Ik probeer de gedachte achter de badmutsen te achterhalen, maar het wordt mij niet duidelijk. Is het omdat hun haar niet nat mag worden? Waarom is vredesnaam, zulke weelderige haardossen hebben de dames toch niet? Zou het zijn tegen vervuiling van het water door gel of droogshampoo? Dat laatste ligt meer voor de hand gezien Martien Meiland aangaf dat er geen poolboy wordt aangesteld.

Mooi geweest

Ik ga stoppen met schrijven voor vandaag, want om met de woorden van Martien Meiland te spreken: ‘Dit is inspanning en dat moet je gewoon niet willen.’ Tot op heden was ik niet weg van zijn oneliners, maar deze spreekt me meer dan aan. Sterker nog, ik zeg op een tegeltje ermee!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je deze aflevering van Chateau Meiland, waarin Maxime Meiland haar vrijgezellenfeest viert gemist ? Kijk het dan terug op NLziet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland

Home » Televisie » aflevering 12 seizoen 7 Chateau Meiland 2022