Slechte kijkcijfers kunnen nieuw seizoen Chateau Meiland niet voorkomen

Dat Chateau Meiland al een tijdje te kampen heeft met dalende kijkcijfers is blijkbaar geen reden voor John de Mol om het SBS6 programma definitief in de ban te doen. Sterker nog, om het gevreesde zwarte gat bij de kleine groep vaste kijkers te voorkomen is besloten om er gewoon nog een seizoen van Chateau Meiland tegenaan te gaan gooien. Vanaf 28 augustus kunnen we het wel en wee van de gasten en de pension Code Rosé eigenaren in Noordwijk weer op de voet gaan volgen. Blijkbaar kan SBS6 niet zonder de chaos van de Meilandjes. Er is gelukkig één troost, slaapverwekkender dan dit seizoen kan het bijna niet gaan worden.  

De laatste loodjes van het huidige seizoen Chateau Meiland

In aflevering 18 van seizoen 8 moeten we ons helaas nog even door de bekende klusscènes en kibbelsessies van de familie Meiland heen worstelen. Na weken van slopen en verven ligt de nadruk in deze aflevering van Chateau Meiland vooral op de knip- en plakvaardigheden van de Meilandjes. Alle kamers moeten voorzien worden van het zorgvuldig uitgezochte behang. De schreeuwende patroontjes lijken naadloos aan te sluiten op de decibellen die Maxime ook deze week weer produceert. 

Nu de openingsdatum steeds dichterbij komt, lijken de spanningen tussen de klussers onderling steeds verder op te lopen. De werkzaamheden die Erica Meiland achter de schermen bij pension Code Rosé verricht worden door Martien, Maxime en Montana niet op waarde geschat tijdens de opnames van Chateau Meiland. Door haar secreten van dochters wordt ze zelfs openlijk beschuldigd van ‘verfontwijkend gedrag’. Als ik op deze manier afgeschilderd zou worden door mijn eigen familie zou ik per direct vertrekken. Laat ze maar stikken in hun natte kwasten en foeilelijke muren. Uiteraard laat Erica zich niet kennen. 

Ze blijft stug doorgaan met haar werkzaamheden en het wordt wonder boven wonder gedoogd door de Meilandjes als er even een pauze wordt ingelast om wat te gaan drinken. Wat dat aangaat begin ik me zo langzamerhand wel een beetje zorgen te maken. Waar is de alcohol? Waar zijn de droge lappen die schreeuwen om een glas wijn? 

Een nieuwe hond voor de Meilandjes

Tijd om lang bij stil te staan bij het alcoholgebrek krijg ik niet, want de schreeuwende dochter van de Meilandjes heeft besloten ons voor te stellen aan haar nieuwe aanwinst. Chateau Meiland heeft er dankzij Maxime weer een trouwe viervoeter in de vorm van een hond met de naam Hummel. Zo uitgelaten als er door Maxime Meiland over het beest wordt gepraat, zo niet uitgelaten reageren de blaas en darmen van hond Hummel zelf op zijn kennismaking met pension Code Rosé in Noordwijk. 

Onder het mom van zijn territorium afbakenen laat het bullebeest tot tweemaal toe zijn plas lopen en deponeert hij ook nog een vers gedraaide bruino op de vloer van het pension. Die keer raden wie deze shit weer op mag ruimen. Begeleid door een paar kokhalsgeluiden veegt Leroy het bruine goedje zorgvuldig bij elkaar terwijl Maxime Meiland de nieuwe hond Hummel meeneemt voor een mosterd na de maaltijd wandeling. Een sterk staaltje strontontwijkend gedrag meid.

Lang duurt de wandeling van de twee niet, want in aflevering 18 van Chateau Meiland moet er vaart gemaakt worden met het behangen van de kamers. Een uitgelezen klusje voor ‘ervaringsdeskundigen’ Martien en Maxime Meiland. Kan niet misgaan zou je denken. Nou, het begint er al mee dat de twee in al hun enthousiasme de rollen behang hebben verwisseld en er daardoor verkeerde patronen op de muren zijn beland. Zoals bij bijna alles resulteert ook deze misser in de nodige chaos en gezeik. 

Behangen met Martien en Maxime Meiland

De opmerking van Erica Meiland dat Martien beter door Maxime begeleid had moeten worden doet mijn tenen krullen in mijn schoenen. Wat mij betreft is er maar één die zich week na week gedraagt als een klein kind en dat is niet de voormalige kasteelheer. Mijn tenen blijven nog even in de kromme stand staan als ik zie hoe vader en dochter de rest van het behang tegen de muur aan kwakken. 

Onder luid gekibbel proberen vader en dochter Meiland de stroken netjes op maat af te snijden. Martien lijkt zeer tevreden met het resultaat en vindt het perfect, terwijl zelfs ik met mijn zwaar bijziende blik constateer dat de boel verre van naadloos op elkaar aansluit. De bouwvakkersspleten zijn met het blote oog duidelijk te zien. Ook de patronen lopen niet bepaald netjes in elkaar over. De behangspecialist die de boel komt keuren is tot mijn grote verbazing zeer tevreden over het resultaat en biedt de twee nog net geen baan aan. Ach, pleur er een bed voor en niemand die er nog om maalt.

Pension Code Rosé is volgeboekt voor 2023

Ik kan niet anders dan concluderen dat de Meilandjes zich in deze aflevering van Chateau Meiland letterlijk uit de naad hebben gewerkt om het pension Code Rosé op tijd klaar te krijgen. Over drie weken staat er een testweekend gepland. Inmiddels stromen de reguliere boekingen binnen en staat de teller al op 622 reserveringen. Pension Code Rosé in Noordwijk is voor de rest van 2023 volgeboekt tot grote vreugde van de hele familie Meiland. Ik kijk dan ook met smart uit naar het nieuwe seizoen waarin we de belevenissen van de ramptoeristen die het pension bezoeken op de voet kunnen volgen. 

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Chateau Meiland in 2023 op tv kunt kijken? Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland, nieuwe hond Hummel én pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken. Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland kun je in het najaar van 2023 verwachten.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 18 seizoen 8 Chateau Meiland 2023