Chateau Meiland: Martien Meiland genekt door zijn sjaaltje

Chateau Meiland 2023

Vandaag of morgen gaat het een keer gruwelijk mis in Chateau Meiland. Ik zie de krantenkoppen al voor me: ‘Leven Martien Meiland hangt aan een zijden sjaaltje’ of ‘Ongeval Meiland geeft stof tot nadenken voor fabrikant Black & Decker’. 

Wapperende lappen

Je kunt geen aflevering van Chateau Meiland opzetten zonder ermee geconfronteerd te worden, Martien en zijn sjaaltjes fetisj. Hij heeft ze in alle kleuren en maten. De liefde die Mister Meiland heeft voor de glanzende lappen stof is bijna net zo intens als de liefde tussen Romeo en Julia. Het wapperen met zijn sjaal heeft hij inmiddels tot een ware kunst verheven en het zou mij niks verbazen als hij urenlang voor de spiegel heeft geoefend op de exquise elegance waarmee hij de lap textiel nonchalant over zijn schouder werpt.

Ik heb niks tegen sjaals. Het is altijd handig om een poetslap bij de hand te hebben. Ook voor een onverwachte niesbui met snotsalvo zijn die dingen ‘hartstikke handig’. Maar als je gaat klussen met een sjaal loop je vooral het risico om ‘hard te stikke’ als het charmante lappie om je nek besluit het boortje van je klopboormachine te kussen. Het is dan ook geen hogere wiskunde dat je tijdens het klussen of tuinieren geen sjaal draagt. Dat weet iedereen, behalve Martien Meiland.

De crew

Hoeveel mensen zouden er betrokken zijn bij de opnames van Chateau Meiland? In ieder geval een cameraman en geluidsman. Tijdens het typen van bovenstaande zin twijfel ik of dit nog wel de juiste term is. Cameravrouw is ook niet geschikt, want dat sluit de non-binaire personen buiten. Wellicht moet ik er cameramens van maken. Maar ja, dan beledig ik weer de mensen die zich niet als mens identificeren. Ingewikkelde shit, dat woke gebeuren van tegenwoordig.

Sorry, ik dwaal af. Terug naar de vraag van vandaag: Hoeveel mensen zouden er betrokken zijn bij de opnames van Chateau Meiland? Stel dat het er, pak ‘m beet een stuk of vijf zijn. Dan heb je dus vijf mensen die toe staan te kijken hoe Martien Meiland halsbrekende toeren uithaalt met een lap stof om zijn nek. 

Demonstratie

Terwijl ik mijmer over de veiligheidsrisico’s van sjaals, klinkt het geblaat van de Meilandjes uit de speaker van mijn televisie. Het kan haast geen toeval zijn dat Martien besluit ter plekke een demonstratie ‘zelfverwurging voor beginners’ te geven in Chateau Meiland. Hij staat voorovergebogen met een rolmaat de tuin op te meten en zijn flamboyante sjaal slingert gevaarlijk over de grond. Bij elke stap die Martien zet dreigt de overgekwalificeerde snotlap onder de zool van zijn schoenen te komen.

Ik houd mijn adem in en vraag me af of de productie crew in zou grijpen op het moment dat het noodlot toeslaat? Het is tenslotte SBS6 en gezien de dramatische kijkcijfers van de zender zou het waarschijnlijk het beste zijn om stug door te filmen terwijl het leven van Martien Meiland aan een zijden sjaaltje hangt. Wanneer onze hysterische vriend zichzelf ook nog eens bijna een oog uitsteekt met een op hol geslagen rolmaat, kan ik het niet langer aanzien en zet de tv uit. Op die manier heb ik toch nog het gevoel wél in te grijpen en kan ik met een schoon geweten slapen vannacht.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 4 van seizoen 8 van Chateau Meiland gemist en ben jij benieuwd naar Martien en zijn sjaals? Kijk dan deze aflevering en de rest van het nieuwe seizoen van Chateau Meiland 2023 terug op Kijk of NLziet.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 8 Chateau Meiland 2023