Chateau Meiland: Pa en moe keuren openingsdans

Chateau Meiland

We hebben er allemaal weleens voorgestaan. Nou ja, misschien alleen Erica Meiland in Chateau Meiland niet. Je moet iets spannends en onbekends doen en dat vliegt je naar je strot. Kan ik het wel? Doe ik het wel goed? Zet ik mezelf niet voor schut? Vragen die opborrelen uit onzekerheid voor dat wat je nog nooit eerder hebt gedaan. 

Leroy, de aanstaande van Maxime Meiland, heeft dat ook en ‘zal blij zijn als de bruiloft achter de rug is’. Zei hij dat echt? Ja hoor, dat zei hij in deze aflevering van Chateau Meiland 2022 en ondanks dat het wellicht niet heel sympathiek klinkt snap ik hem wel.

Grote bek

De stress en energie die zo’n bruiloft kost is killing. Eenmaal achter de rug kun je weer opgelucht ademhalen en, indien alles goed is gegaan, terugkijken op een geweldig moment uit je leven. Enkele jaren geleden had ik als zelfstandig trouwambtenaar mijn allereerste ceremonie. Het bruidspaar had ik, om stress bij hen te vermijden, niet verteld dat het mijn allereerste huwelijksvoltrekking was. Niet over gelogen, maar er gewoon een beetje omheen geluld. Ergens omheen lullen is mijn specialiteit moet je weten. 

Ik schijn nogal zelfverzekerd over te komen en mijn waffel is groot genoeg, dus ze hadden niets door. Belachelijk vroeg arriveerde ik op locatie en ook daar liep ik te paraderen of dit dagelijkse kost voor mij was. Ik zou een moord gedaan hebben voor iets dat eindigt op ‘pammetje’ of een glas wijn a la Chateau Meiland, maar ik durfde het risico niet te nemen. Nooit geweten dat knikkende knieën daadwerkelijk bestaan, maar ik had ze voor het eerst in mijn leven. Thank God voor mijn toga waaronder de knieën niet zichtbaar waren. 

Op het moment van beginnen was mijn mond zo droog, dat het net was alsof ik een Pritt stift had opgegeten en mijn benen voelde aan als gummibeertjes. Op de terugweg naar huis kreeg ik de grijns niet meer van mijn gezicht, zowel het bruidspaar als de gasten hadden me overladen met complimenten en ik voelde mij on top of the world. Je weet wel, dat gevoel dat Maxime Meiland chronisch heeft.

Kleine zalen beginnen

Lang verhaal kort, ik voel je angst Leroy! De angst zit hem bij Maxime Meiland en Leroy voornamelijk in hun openingsdans. Ze gaan onderweg naar de dansschool om te oefenen met dochter Clair en Vivé op de achterbank. Het gesprek tussen Leroy en Maxime Meiland loopt haast naadloos door, terwijl de meisjes ineens nergens meer te bekennen zijn in de auto. Knap staaltje knip en plakwerk van de stagiair van Chateau Meiland 2022…

Eenmaal op de dansschool wordt er driftig geoefend, maar Leroy en Maxime Meiland vinden het lastig en eerlijk gezegd zijn ze ogenschijnlijk ook niet heel soepel in de heupen. Laat ik het zo zeggen, ik zou in kleine zaaltjes beginnen. De twijfels over de openingsdans poppen op als maïs in hete olie in Chateau Meiland en even wordt zelfs gesuggereerd dat ze de dans op de bruiloft misschien beter maar niet kunnen doen. 

Martien Meiland en Erica krijgen in de tuin bij Chateau Meiland een voorproefje van de dans en ik denk alleen maar ‘het hoeft niet goed te zijn om leuk te zijn en Martien Meiland geeft nog wat volkomen nutteloze tips. Het gezelschap heeft er dorst van gekregen en drinken gezellig, in plaats van wijn een glaasje limo met elkaar wat onmiddellijk verraad dat ze écht nerveus zijn. 

Waanzinnig rustig

Maxime Meiland showt de kijkers alvast de jurken voor de bruiloft. Tijdens dit stiekeme onderonsje vertelt ze dat Leroy de rust zelve is en dat ze heeft gemerkt die rust over te nemen. Ik spoel het fragment een keer terug, maar ze zegt het nog steeds. Typisch gevalletje vertekend zelfbeeld als je het mij vraagt, want als er één iemand voortdurend schreeuwt en vloekt in Chateau Meiland is zij het wel. Toch grappig hoe je jezelf voor schut kan zetten. Aartje naar haar vaartje Martien Meiland.

Erica Meiland zet de laatste woorden voor de speech op papier. Het pak van Leroy wordt opgehaald bij de stomerij. Martien Meiland gaat nog even snel naar de kapper terwijl de nagels en het haar van Maxime Meiland worden verlengd voor de bruiloft. Dure meeslepende trouwjurken worden in een zak gepropt die niet alleen te klein lijkt voor de jurk, maar waar ook de kat zich in heeft verschanst.

De dag voor de grote dag

Oftewel een heel normale ‘de dag voor de bruiloft dag.’ En ik? Ik zit me alleen maar te verbazen dat ze niet voor de leukste trouwambtenaar van de streek hebben gekozen voor de bruiloft van Leroy en Maxime Meiland. Feitelijk zou dat natuurlijk te maken kunnen hebben met het feit dat ik niet altijd even lief over Chateau Meiland 2022 schrijf. Al zou dat wel een heel kleinzielige reden zijn… *steekt tong uit. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je deze aflevering van Chateau Meiland 2022, waarin Erica Meiland haar speech schrijft voor de bruiloft van Leroy en Maxime Meiland gemist ? Kijk het dan terug op NLziet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland

Home » Televisie » aflevering 13 seizoen 7 Chateau Meiland 2022