Beste Zangers KiKa Special: Emotionele achtbaan voor goed doel

Beste Zangers Kika Special 2022

Kijk en dan zit je dus ineens met een levensgroot probleem hè. Want ga maar eens iets schimmigs vertellen over de Beste Zangers die met deze Special belangeloos hun avond opofferen om geld in te zamelen voor Kika. Dat kan dus niet. Dan ben je een harteloze trol en roep je hel en verdoemenis over jezelf af. En dan rijst de vraag wil ik dat? 

Ik ben dan wel geen twintig meer, dus die trol word ik vanzelf een keer en mijn harteloosheid is zeker selectief aanwezig. Dat heb ik allemaal geaccepteerd, niemand is immers perfect. Maar ik zit vooral in mijn maag met die hel. Ik ben gewoon niet goed in ongure situaties waar de duivel de baas over mij speelt, maar moet ik mezelf daarom verloochenen? Mag ik daarom niet zeggen dat ik Tania Kross bij tijd en wijlen vond klinken als Heidi uit Tirol, omdat die ook zo van jodelen hield? Wie kan het mij vertellen? 

Tranendal

Wat extra centjes storten dan maar? Nee Sijtsma, niet alles is te koop ouwe geldwolf. Wat mij ook mateloos irriteert aan mezelf, is dat ik de laatste tijd nog nooit zoveel gejankt heb als sinds ik bij Tv-Vrouw werk. Daar wordt je ook niet knapper van, dat weten we allemaal. Vanavond is dat jankgezicht door de Beste Zangers KiKa Special dus zo next level dat mijn man ook gelijk driftig geld begint over te maken naar Kika.  

Laten we kinderkanker alsjeblieft met elkaar de wereld uit helpen anders heeft zijn vrouw straks geen gezicht meer over of moet ze de rest van haar tijd hier op aarde door het leven als de tweelingzus van Morticia van de Addams Family. Altijd leuk die mascara. 

Humor?

Maar nu even zonder dollen. Bij het zien van de verhalen over al die strijdende kids besef je toch wel dat het leven behoorlijk k*t in elkaar kan zitten en dat we er met elkaar echt alles aan moeten doen om de overlevingskans van kinderen met kanker te vergroten. Dat we de slechte humor van de Beste Zangers presentator Jan Smit langer dan een uur moeten verdragen is een groot offer, maar voor KiKa hebben we alles over. 

Janneman is nog volop in de Sinterklaassferen en al zingend constateert hij dat Glen Faria op het nummer ‘Alegria’ rijmt. Hij lacht het hardst om zijn eigen grap en dat kan ik dan wel weer waarderen van onze gladde paling. Gelukkig zijn er ook een hoop optredens die het kijken naar deze tranentrekker een stuk dragelijker maken. Met Tabitha en Henk Poort in de Beste Zangers KiKa Special komen we heerlijk in de kerstsferen. Wat een lekker plaatje vormen deze twee samen en er wordt ook nog oorstrelend gezongen. 

Sleepwagen

Jan Smit overvalt Jaap Reesema met de vraag of hij nog ‘even’ Grijs kan zingen omdat de band dat nummer nog zo goed kent. Pff weer janken natuurlijk. Over het algemeen wordt ik niet heel warm van Japie krekel, maar die stem mensen, die stem. En dan heeft hij ook nog samen met Maria Fuslier het nummer Say something van Scott Bradlee naar een Nederlandse versie vertaald in Soms is het zwaar om mezelf te zijn. Ja, daar kan ik me wel in vinden. Als ik nog twee oliebollen achterover werk moeten ze me de derde keer op een takelwagen naar die kraam slepen. Heel zwaar dus.

Why tell me why

Presentatoren van De Beste Zangers KiKa Special Anita Meijer en Jan Smit sluiten de avond af met That’s what friends are for. Anita is mijn old time favorite. Wat een warme herinneringen heb ik aan deze vrouw. Hoeveel avonden hebben we in onze studententijd laveloos onder de bar afgesloten met Why tell me why? Ontelbaar toch. 

De Wereldgezondheidsorganisatie wil dat we geen alcohol meer slempen met onze kinderen erbij. Snap ik helemaal hoor gezondheidstechnisch. Ik dreig altijd met het feit dat als ze ook maar één druppel van het vergif binnen krijgen, ze net zo worden als mama. Dat werkt tot nu toe ontzettend goed. En toch, hoe duister het ook was, daar duizelig onder die bar, het zijn herinneringen om nog jaren op te teren. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Beste Zangers te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij de Kika Special van Beste Zangers gemist? Kijk dan op NLziet de Beste Zangers Kika Special terug en geniet van Anita Meijer, Jan Smit, Glen Faria, Jaap Reesema, Tabitha, Henk Poort en Maria Fuslier.

Beeld bron: Foto © AVROTROS / Video’s YouTube AVROTROS

Home » Televisie » Beste Zangers KiKa Special 2022