Lieve Liselotte: Hoe komt het dat ik zo snel mijn interesse verlies?

Lieve Liselotte,

Op de een of andere manier verlies ik snel mijn interesse in vrouwen. Ik heb een leuke date, dan krijgen we wat, maar na drie maanden vind ik haar stom en dan is het leuke er wel vanaf. Wat kan hier de oorzaak van zijn? 

Met vriendelijke groet, 

Johan 


Beste Johan, 

Hier zijn verschillende mogelijke oorzaken voor. Ik laat ze even kort de revue passeren: in de eerste plaats kan het zijn dat je iemand bent die sowieso snel verveeld raakt. In dat geval is de kans groot dat je verschillende hobby’s hebt gehad, geregeld van baan wisselt enzovoorts. Dat is vaak een teken van innerlijke onrust.

In de tweede plaats kan het een onbewuste angst voor gevoelens zijn. Door maar in beweging te blijven hoef je niet stil te staan bij wat je (echt) voelt. Stilstaan kan soms overweldigend zijn. Dan is het makkelijker om naar negatieve zaken in de ander of in de situatie te zoeken, zodat je een excuus hebt om weer verder te vliegen.

In de derde plaats zou dit op een hechtingsprobleem kunnen duiden, in de volksmond ook wel bindingsangst genoemd. Als het alleen bij relaties bij jou zo werkt, dan is die kans heel groot. Werken aan een hechtingsprobleem in je eentje is vrijwel niet te doen. Het is echt de moeite waard om daar professionele hulp bij in te schakelen.

Is het echter die innerlijke onrust of angst voor gevoelens, dan zou je ook eens kunnen denken aan Mindfulness of meditatie. Daar zijn hele leuke gratis apps voor en boeiende cursussen en workshops. Wie weet wat dat nog meer voor positiefs in je leven teweeg brengt! 

Liefs,
Liselotte Visser

Elke week behandeld Gz-Pycholoog, Matchmaker en Married at First Sight deskundige Liselotte Visser een lezersbrief. Zou jij ook zo graag advies willen van Liselotte? Vul dan je vraag nu hieronder in. Als je het fijn vindt mag het natuurlijk anoniem.

Blank Form (#4)

Beeld bron: Leon Fotografie


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!