Lieve Liselotte: Is het raar om een relatie zonder seks te hebben?

Lieve Liselotte

Ik heb een vraag… Is het raar om een relatie zonder seks te hebben?
Mijn partner heeft er geen behoefte aan. Ik heb wel behoefte aan seks en daardoor krijgen we er vaak ruzie over.

Groet Anoniem


Beste Anoniem,

Wat lijkt me dat naar om een relatie te hebben, naar passie en hartstocht te verlangen en dan door je partner afgewezen te worden. Terwijl dat juist het verschil maakt tussen een relatie met vrienden en familie enerzijds, waarbij wel sprake is verbondenheid en ook in zekere mate commitment is, maar geen passie.

Lichamelijke intimiteit is iets wat inderdaad hoort bij een romantische relatie. Ook als er lichamelijke beperkingen zijn, bijvoorbeeld een erectieprobleem, kun je seks hebben. Daar is maar een klein beetje fantasie en improvisatie voor nodig.

Als jouw partner lichamelijke intimiteit met jou afwijst en bewust kiest voor een platonische relatie, dan is er sprake van vriendschap. Je moet je serieus afvragen of dat is wat je wil. Verlang jij naar een complete romantische relatie, ga dan op zoek naar een partner met wie je vriendschap én passie kan delen. Een complete liefdesrelatie kent zowel geestelijke als lichamelijke intimiteit.

Liefs,

Liselotte Visser

Elke week behandeld Gz-Pycholoog, Matchmaker en Married at First Sight deskundige Liselotte Visser een lezersbrief. Zou jij ook zo graag advies willen van Liselotte? Vul dan je vraag nu hieronder in. Als je het fijn vindt mag het natuurlijk anoniem.

Beeld bron: Leon Fotografie


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

  • Relatiedeskundige Mens & Relatie, Gz-psycholoog, schrijver, wetenschappelijk onderzoeker en expert bij Married at First Sight. Moeder, dochter, echtgenote en vriendin. Alles voor de liefde!