Voor Hetzelfde Geld: Vinod en zijn vat vol verrassingen

VOOR HETZELFDE GELD

Voor Hetzelfde Geld deelnemers Marc en Sabine zijn een combinatie van Haarlemse deftigheid en Twentse nuchterheid. Ze barsten bijna uit hun huiselijke voegen en flirten daarom al een tijdje met het leven buiten de randstad. Op zich zou Sabine best nog wel even zonder haar mede tukkers verder kunnen leven, want de vrijstaande woning die ze ambieert staat in haar stoutste dromen midden op het Damrak. Helaas worden hier voorlopig alleen duiven en krakers gehuisvest. Ze probeert Marc daarom toch te bewegen richting Overijssel, waar haar ouders wonen. 

Als moederskindje vindt Marc het een behoorlijk moeilijke keuze, want hij heeft de belangrijkste oppas… euh, vrouw in zijn leven nu om de hoek wonen. Sabine ziet het probleem niet zo, want nu kunnen haar ouders de schone taak toch op zich nemen? In het midden gaan wonen is sowieso geen optie, want dan kan er niemand voor au pair spelen.   Het wordt een heus Salomonsoordeel waarin Marc en zijn moeder het onderspit lijken te gaan delven. Maar niet getreurd Marc, Vinod comes to the rescue met een vat vol verrassingen. 

Chique stenen

Sabine heeft haar huiswerk gedaan en ze weet zich redelijk om de cliché woonwensen heen te manoeuvreren. Ze zoeken een dokterswoning met een chique gelegde steen. Ik moest het even opzoeken, maar dat is dus een deftige jaren ’30 woning waar ooit een dokter in gewoond heeft. Toch zijn ze echt de moeilijkste niet. Ze wonen nu immers ook in een jaren ’40 woning, maar hij lijkt wel op een jaren ’30 woning. Dus. De woning hoeft niet oud te zijn, als hij maar in een oude stijl gebouwd is. Zoiets als dat hotel aan de Turkse rivièra waar ze de grachtengordel hebben nagebouwd? Las Vegas? Of de Efteling misschien? 

Dit gaat lukken 

Natas weet de boodschap prima over te brengen en spuugt het begrip Vinex-wijk uit als absolute no- go, alsof ze zojuist een drol heeft opgegeten. Het stel heeft een behoorlijk budget van 6,5 ton en daar kon je vroeger een huis met een koets en paardenstallen voor kopen, aldus Natas. Ja in de tijd dat René nog in de Bolle Jan stond misschien. Maar dat is wel écht ancient history vriendin. Het heerlijke positieve makelaars duo ziet gelukkig geen vuiltje aan de lucht. Dit gaat lukken. 

Inkijkje 

Twee weken later treffen Sabine en Marc hun eerste felbegeerde woonboerderij in Nijverdal. Dat deze authentieke woning lijkt neer gepleurd in een Vinex-wijk is even slikken. Gelukkig komt Vinod met het verlossende antwoord; boerderij was er eerst, dus authentieker wordt het niet. Vinod showt vol overgave de woning en heeft zoals altijd weer een verrassing in petto. 

Marc kent die verrassingen van Vinod inmiddels en duwt gauw zijn vrouw naar voren om poolshoogte te gaan nemen. Wat een gentleman. Het blijkt een werkkamer mét een wasbak. Alweer een droom die uitkomt! De tuin blijkt toch ook niet helemaal naar smaak. De buren kunnen meegenieten als ze in het zitje vertoeven (wat was je van plan?), en de kastanjeboom verspreid continu… ja wat zijn het eigenlijk? Kastanjes! 

100% score 

Woning twee is er serieus een om op te vreten. Ik pak mijn koffers en ga. Even flink doortrappen op de A1 en ik ben Marc en Sab met wat ellebogenwerk vast nog een stapje voor. Dat dit droom etablissement tegen de Duitse grens aan ligt nemen we op de koop toe, want in deze woning wil je leven, deze woning wil je hebben, deze woning wil je zijn. Vinod straalt als nooit tevoren en dat is meer dan terecht. Als een kind zo blij met zijn tekening op vaderdag verklapt hij direct dat er in dit prachtige rijksmonument een huisarts heeft gewoond! Nee maar écht, Vinod jongen waar zat je al die tijd? Je kwam wat langzaam op gang, maar deze ronde is voor jou dit kan niet meer mis gaan. 

Ererondje 

Debs zou Debs niet zijn als ze zich zomaar gewonnen gaf. Ze maakt het Vinod in de reservetijd nog ernstig moeilijk en showt het stel een geweldige houten woning in Heerde. 

Eenmaal terug bij Natas aan tafel twijfelt het duo dan ook enorm waar het proefwonen zal gaan plaatsvinden, maar Vinod is onverminderd zeker van zijn zaak. Nog voor hij tot winnaar is uitgeroepen staat hij al op voor een ererondje. Hier stond hij dan vanavond, het was wel spannend maar toch ook fijn. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winna… 

Hè? Wacht! WAT?! Wat zegt Marc daar? Woning 4?! Die ‘sloophut’ van Debster? Moet hij nu door het lint gaan of Debbie in haar koffie spugen?! Dit kan niet waar zijn. En dat is het ook niet. Marc maakt een foutje, ze gaan natuurlijk voor woning 2. Dit was onmenselijk. De rekening voor de cardioloog kan Marc nog deze week op de deurmat verwachten. Debbie neemt het nieuws met een sympathieke glimlach ter harte. Er zijn gewoon dagen dat Ajax in De Graafschap zijn meerdere moet erkennen. En dat is oké. Zij gaat straks met de landstitel naar huis, dus ze gunt die gozer zijn pleziertje. 

Mega makelaar

Dat het stel er uiteindelijk niet gaat wonen, komt vooral door de afstand. Ze hebben het écht geprobeerd, maar als de braadworsten goedkoper worden dan de frikandellen, woon je gewoon te dichtbij Duitsland. Bijna raak Vinod en wat was het je gegund. Maar niet getreurd, want als mega-makelaar sta je bij deze op de kaart en dit smaakt zonder twijfel naar meer. 

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Voor Hetzelfde Geld te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 5 Voor Hetzelfde Geld