Voor Hetzelfde geld: Happy wife, happy life 

Voor Hetzelfde geld

Zeist staat bekend om haar talloze landhuizen en kastelen. Dankzij Slot Zeist wordt Zeist ook wel als ‘De Slotstad’ aangeduid. In Nederland zijn we toch een beetje van het ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek’ genoeg principe. Zeist mag vooral niet met haar kop boven het mooie maaiveld uitsteken. Dus om te voorkomen dat hij er alsnog afgehakt wordt, hebben ze er een jaar of vijftig geleden flink wat troosteloze flats tegen aangegooid. Precies daar stond ruim drie decennia geleden de wieg van Voor Hetzelfde Geld deelnemer Herman.

Na zesendertig jaar is hij klaar met het erbarmelijke uitzicht, hij kan er niet meer tegen. Ik geef hem groot gelijk. Ik zou bij de eerste aanblik direct terug de donkere baarmoeder in zijn gekropen, dus een diepe buiging voor zoveel uithoudingsvermogen. 

Panoramaview

Angelique staat zoals het een goede vrouw betaamt volledig achter haar man. Een dag geen panorama, is een dag niet geleefd. Kort geleden zijn ze een weekendje naar Friesland geweest en dat is ontzettend goed bevallen. Waar je ook keek had je vrij uitzicht met platgewalste akkers. De mensen waren ook lang niet zo stug als iedereen altijd beweert. Natas kan dit volmondig beamen. Friezen zijn zo flexibel als een tuinslang. Kijk maar naar Epke. 

Bardancing 

Het eerste huis dat ze bekijken staat in Mildam op nummer 69. Het begint goed, want Herman merkt met een scheve grijns op dat dit zijn ‘geluksnummer’ is. Schitterende woordspeling Herman, daar moet je wat mee doen.  In dit licht is het toch redelijk bijzonder dat de beste man drie kinderen in vijf jaar heeft geproduceerd. Debbie kan er smakelijk om lachen en dat is dus precies waarom zij de publiekslieveling van dit programma is. Gelukkig krijgen we verder geen beeld en geluid bij deze scherpzinnige onthulling. 

Bij het betreden van het tuinhuisje beleeft Herman zijn tweede euforische moment van de dag. Een eigen kroeg met alles erop en eraan. Hier gaan we dus mooi niets aan veranderen. Schoonmoeders vindt maar een slaapplek tussen de andere ouwe lijken in de kast. 

Vragen staat vrij 

In Makkinga treft het stel een woning die karakteristiek is van buiten en met een moderne inrichting. Best of both worlds zou je zeggen. Was het niet dat het huis beneden een balzaal is en boven een bezemkast. Debbie benoemt meerdere malen de mogelijkheid om dakkapellen te plaatsen. Marlies is scherp en vraagt haar hoe groot de kans is dat dit door de gemeente gehonoreerd zal worden. Deb slikt even, maar herstelt zich in allerijl:  “Aanvragen kan altijd”. Heerlijk weer meid! Een kansloze exercitie maar hoop doet leven. 

Blij man

Het derde huis in Blijham maakt Herman een blij man. De adrenaline stroomt door zijn aderen en hij ziet overal potentie. Angelique maakt hier korte metten mee en vraagt zich af wat Vinod precies verstaat onder een ‘instapklaar huis’. Ach, er moet een likkie verf overheen, maar er zit wel een dak op toch? Eh ja.. Hij heeft in ieder geval Herman op zijn hand. Aan de badkamer hoeft volgens hem niets te gebeuren. Angelique weet het zure gal dat naar boven komt maar moeilijk weg te slikken en vraagt zich af met wie ze in hemelsnaam getrouwd is. 

Zieltjes zoeken 

Er heeft er uiteindelijk maar één de broek aan en dat is Angelique. Ze gaan gewoon naar Makkinga. Ze is ‘Angelyrisch’ over het huis en dat Herman zijn kop stoot als hij uit bed stapt is van secundair belang. Ook de kinderen zijn enthousiast en zuigen hun neusjes met alle liefde vol met de geur van koeienpoep. 

Herman houdt zijn poot stijf en blijf volhouden dat hij het huis uit verhouding en zielloos vindt. Misschien moet je die van jezelf even onder je arm vandaan trekken? Maakt al een wereld van verschil denk ik zo. 

Een heftig gesprek in de tuin volgt. Angelique is zwaar teleurgesteld, want ze dacht dat Herman haar nooit zou tegenspreken en nu blijkt alles anders. Gaat dit nog steeds over het huis jongens..?

Spannende finale

De finale wordt spannender dan die van de Champignions League in ’95. Natas kan de spanning bijna niet verdragen en met klotsende oksels smeekt ze om verlossing. Ondanks de enorme twijfel kiest Herman eieren voor zijn geld. Ze gaan ervoor. Een happy wife is nu eenmaal een happy life. 

Beeld bron: Still Tv RTL4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Voor Hetzelfde Geld te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 4 Voor Hetzelfde Geld