De Biechtstoel: Ik ben geen huisdier waard

Ik woonde net op mezelf. Dolgelukkig met mijn kleine appartementje was ik. Eindelijk vrij om te gaan en staan waar ik wilde. Met de hulp van pa en ma had ik het leuk ingericht. Ik voelde me volwassen en had zo’n zin in deze nieuwe fase.

Als je ineens alles zelf mag beslissen dan is de verleiding natuurlijk groot om dingen te doen die thuis, bij pa en moe, een absolute no go waren. Zo mochten mijn zus en ik geen huisdier. Mijn moeder vindt alles ofwel vies ofwel eng. Alle argumenten om wel een dier te mogen werden binnen no-time altijd van tafel geveegd.

Toen ik op een dag bij mijn vriendin was voor een wijntje, vertelde ze me dat haar nichtje jonge katjes had. Ze woonde twee deuren verderop en we gingen even op kraambezoek bij de kittens. Ik was op slag verliefd. Zo schattig die rond dartelende pluizenbolletjes. Het nichtje vroeg mij of ik er eentje wilde uitzoeken. Ik besefte dat ik geen verantwoording meer af hoefde te leggen aan mijn ouders en hoefde er dus niet lang over na te denken. Heel graag!

Spicy

Ik zocht een rood/wit katertje uit. Die was voor mij. Toen de kittens acht weken oud waren mocht ik hem ophalen. In een sporttas op de achterbank van mijn Fiatje reed ik met Spicy, zo had ik hem genoemd, naar mijn appartementje. 

Uiteraard was ik voorbereid. Ik was wezen shoppen voor een kattenbak, grit, voerbakjes en een lekker zacht mandje. Gelukzalig zat ik de hele avond op mijn bank met Spicy te kroelen. Mijn tweekamerappartement had geen deur naar de slaapkamer, dus dezelfde nacht al klom hij bij mij in bed. Ik vond het een beetje zielig dat hij bij zijn moeder weg was, dus besloot ik dat het geen probleem en zelfs wel gezellig was. De volgende ochtend bleek hij in bed te hebben geplast. Ranzig maar, zo zei ik tegen mezelf, zo’n jong beestje moet zijn weg naar de kattenbak nog weten te vinden. 

Kattenplas

Ik was wat naïef en Spicy volhardend. Hij pieste overal, behalve op zijn kattenbak. Ik had ook geen idee hoe je dat aanleert. Al snel werd de stank in mijn appartement een probleem. Kattenplas is echt een erg indringende geur en voor mijn gevoel verruïneerde hij mijn hele appartement. Ik vroeg hier en daar wat tips en tricks, maar kreeg het niet voor elkaar dat hij de kattenbak gebruikte. Spicy ging me steeds meer tegenstaan. Ik vond hem heus wel lief, maar het was geen doen. Ik heb het dan nog niet eens over alle halen die hij in mijn nieuwe bank en gordijnen had gekrabd. De liefde voor Spicy maakte plaats voor een hoop ergernis.

Boerderij 

Ik besefte dat een ander huisje voor hem zoeken geen optie was. Wie zit er te wachten op een katje dat je hele huis onder piest? Het verzwijgen kon ik niet, want mijn vriendinnen en familie waren inmiddels op de hoogte van het probleem. Op een goede dag, bij het thuiskomen uit mijn werk, kwam de doordringende stank op me af en het vloog me echt naar de keel. Die kat moest weg! 

Ik heb gewacht tot het donker was. Hem eerst nog verwend met allerlei lekkers en toen in de sporttas gedaan. Ik ben in mijn auto gestapt met de sporttas op de achterbank. Drie dorpen verderop, waar veel boerderijen staan ben ik een laantje ingereden. Spicy heb ik uit de tas gehaald en met de tranen over mijn wangen heb ik hem op het erf van de boerderij over het hek heen getild. Hier zou vast wel voor hem gezorgd worden. 

Compleet over mijn toeren ben ik naar huis gereden. Mijn vrienden en familie heb ik verteld dat ik via Marktplaats een nieuw huisje voor hem had gevonden. Ik voel me nog steeds zo ellendig en zou willen dat ik wist hoe het met hem gaat. Een huisdier wil ik nooit meer. Ik ben het niet waard blijkbaar. Zo’n beestje verdient beter. 

Beeld bron: iStock

Elke week vertelt een lezer anoniem zijn of haar geheim aan Tv-Vrouw. Je hart luchten aan een vreemde, zonder dat iemand weet dat jij het bent. Heb jij ook iets op te biechten en wil je anoniem je verhaal kwijt in ‘De Biechtstoel’, stuur dan een mailtje naar de redactie via redactie@tv-vrouw.nl . 


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke artikelen en columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!