Vier Handen op één Buik: Wij wilden na 1 maand relatie al een baby

Vier Handen op één Buik

Sharona, de negentienjarige mommy to be die meedoet aan deze aflevering van Vier Handen op één Buik, en haar vriend Arjen waren na slechts één maand samen al ‘bezig’ om zwanger te raken. Eén maand oftewel vier weken. Ja, dat is een herhaling van de eerste zin. Ik doe dat bewust, want ik vind daar iets van. Aflevering 4 van Vier Handen op één Buik stijgt mijn verbazing ver te boven. De eerste maanden, als je nog tot over je oren verliefd bent, heb je doorgaans veel seks. Liefde en lust zijn onder invloed van fladderende vlinders in de buikstreek, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Aapje ziet, aapje doet

De kans is groot dat je niet van elkaar af kunt blijven. Logisch, been there done that. Die ‘ik-kan-je-wel-opvreten-stoeipartijtjes’ zijn heel verklaarbaar, maar in dat tijdsbestek met het bewuste doel om zwanger te raken… Poeh, die trek ik heel slecht. Waarom? Sharona heeft wel een verklaring: ‘Ik wilde jong zwanger worden en we voelden gewoon dat het goed zat.’ Laat ik er maar over ophouden. Wat moet je er in hemelsnaam ook over zeggen.

Arjen is al achtendertig jaar en heeft al twee kinderen uit een eerdere relatie. Deze kinderen zijn drie dagen per week bij Arjen en Sharona en mogen volgens Sharona veel, zo niet alles. Dat moet anders als de kleine man er is, want ze wil dat Arjen én zijn kinderen het goede voorbeeld geven. Groot gelijk meid, zo’n newborn ontwikkelt zich volgens het principe ‘monkey see, monkey do’, dus trap dat zooitje ongeregeld maar in het gareel.

Als de emmer leeg is, stoppen we

De bekende moeder van deze week is Anna van den Breemer. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van haar had gehoord. Anna is journaliste, schrijfster én de partner van Öczan Akyol. Laatstgenoemde, beter bekend als Eus, mag als Vier Handen op één Buik sidekick met zijn liefje Anna mee naar de aanstaande ouders. Er straalt gedurende de hele aflevering meer liefde af van Eus en Anna, dan bij aanstaande ouders Sharona en Arjen. Ik vind ze wat ongemakkelijk in de omgang met elkaar. Sterker nog, ik vind alles een beetje ongemakkelijk en zie totaal geen klik tussen de vier hoofdrolspelers. Het is nogal een futloze bedoeling.

Anna en Eus besluiten dat vier handen op één buik niet genoeg zoden aan de dijk zetten en besluiten Sharona en Arjen mee te nemen naar een longarts. Aangezien beide roken, ja ook de mommy to be, is het hoog tijd voor wat uitleg over wat de invloed van roken is op het ongeboren kindje. Die uitleg is niet mild. Het een en ander wordt kracht bijzet door het verschil te laten zien van een gezonde placenta en eentje van een rokende moeder. De aanstaande ouders zien nu zelf ook in dat ze moeten stoppen. Als Sharona verteld dat ze ‘eerst de emmer tabak nog even leeg maken’, houd ik mijn hart vast. Maar het lijkt erop dat ze toch echt stoppen daarna.

De ‘Contessa de Leugenaressa’ therapeut

Sharona en Peter worden ook nog meegezeuld naar een therapeut die het stel allerlei duffe testjes laat doen. Een kastje samen in elkaar zetten draait uit op ellende, maar de therapeut zou geen therapeut zijn als ze het niet positief zou benaderen. ‘Niemand zou een kastje in een kwartier in elkaar kunnen zetten hoor’, zegt ze opbeurend. Na alle opdrachten in mineurstemming te hebben doorlopen rond de therapeute af met de woorden: ‘Leuk om te zien hoeveel liefde er tussen jullie is!’ Whut?!? Welke liefde? Waar? Hoezo?  Ben ik eventjes ontvoerd geweest door aliens of heeft die vrouw een brilletje nodig? 

Iemand nog een kopje soep?

De bevalling verloopt zonder al te veel toestanden en vooral het medisch personeel en Sharona zelf zijn enorm trots op haar. Laten we het er maar op houden dat Arjen een man van weinig woorden is. Als hij de eerste poepluier van de kleine Dexx gaat verschonen komt er echter wel geluid uit. Hij koert alsof hij de staafmixer in de nageboorte heeft gehangen om er een gebonden soepje van te maken. Sharona is vooral erg eenzaam. De hele dag alleen met een baby die ogenschijnlijk het bizar rustige karakter van zijn vader heeft, is best een beetje saai.

Anna besluit haar mee te nemen naar een lunchroom in het dorp, om een paar uurtjes mee te draaien. Ze vindt het leuk en met de camera op zijn bakkes gericht kan Jan, de eigenaar van de lunchroom, niet anders dan haar een baantje aanbieden. Je wilt tenslotte niet als eikel de herfst in. Sharona geeft aan dat ze het liefste ’s avonds werkt, want overdag slaap Dexx zo veel. De argumentatie schiet ieder doel voorbij, maar ik ben inmiddels wel even klaar met mij verbazen. Ik vraag mij oprecht af wat Anna en Eus hier thuis samen over te konkelen hebben, maar dat zullen we helaas nooit weten…

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / BNNVARA

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Vier Handen op één Buik te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 4 van Vier Handen op één Buik 2022 gemist? Kijk dan de aflevering met Anna van den Breemer en Eus terug op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 9 Vier Handen op één Buik