Vier Handen op één Buik: Bobbi Eden bezoekt dappere Allexa

Vier Handen op één Buik: Hoe is het nu met?

Ik zal het maar gelijk opbiechten. Maxime Meiland heb ik in deze aflevering van Vier Handen op één Buik doorgespoeld. Ik ben ook maar een mens hè. Het plan was om de aflevering uit te zitten, maar toen Maxime begon over dat zij even op die twee ‘koters’ moest passen van tienermoeder Loeki ging het al kriebelen. Toen ze vervolgens in de auto wéér begon te ‘g*dveren’ voelde ik instinctief aan dat het voor alle partijen beter was als ik hier verder niet naar zou kijken. Je wilt tenslotte niet de slechtste versie van jezelf tentoonspreiden in een column over pittige tienermoeders. 

Meiland overdosis

Ik ben echt niet braver dan de paus, verre van dat zelfs, maar ik ben niet met mijn tronie op tv. Sorry Loeki, je lijkt me echt een schatje. Super dat je het zo goed doet met je kleine mannetjes, maar ik trok het niet. Op de vraag hoe het nu gaat met Loeki, moet ik het antwoord schuldig blijven. Sorry not sorry. Ik vermoed dat er toch een soort ‘Maxime Meiland-traumaatje’ aan het broeien is in mijn brein na een aantal seizoenen columns schrijven over de familie Meiland. Misschien moet ik de praktijkondersteuner van de huisarts eens raadplegen voordat het ernstige vormen gaat aannemen.

Tatum Dagelet gaat kijken in Vier Handen op één Buik hoe het nu gaat met Sanne. Sanne werd op haar 16e zwanger van haar eerste dochtertje na een roerige tijd van ontsporen, zichzelf snijden en opnames in instellingen.  Een aantal jaren geleden konden we zien dat de vader van Sanne zich liefdevol ontfermde over zijn kleindochter en fulltime voor het meisje zorgde. En dat is eigenlijk nog steeds de situatie. Het gaat echter goed met Sanne, die inmiddels nóg een dochtertje heeft waarmee ze in een moeder-kind huis woont. 

Vooroordelen

Het is makkelijk oordelen vanaf de zijlijn en ik zou liegen als ook ik niet mijn bedenkingen heb bij een aantal zaken. Waarom nog een kindje als je voor de eerste al niet zelf kon zorgen bijvoorbeeld? Ik besluit echter al snel mijn vooroordelen aan de kant te schuiven. Wie ben ik om te oordelen over een meisje dat door omstandigheden wat meer moeite heeft met het leven? Ze doet op haar manier haar best en was al zoveel verder dan een aantal jaren geleden in Vier Handen op één Buik.

Tatum Dagelet neemt haar mee voor een avondje kienen wat opvallend niet háár ding is. Sanne heeft wel het gevoel echt even ‘uit’ te zijn. Het is een besef-momentje dat ik een akelig verwend wijf ben. Nu maar hopen dat mijn kerel deze column niet leest. Is kienen trouwens hetzelfde als bingo? Ik vraag dit voor een vriendin die bingo heel leuk vindt. 

Bobbi op bezoek bij Allexa

Jaylin deed vier jaar geleden ook mee als jonge moeder en werd toentertijd bijgestaan door Bobbi Eden. Geen flauwe grappen over Bobbi haar werkzaamheden in het verleden, want wat vind ik haar een tof wijf. Ik kan er natuurlijk compleet naast zitten, maar wat een liefdevol en oprechte vrouw is dit. Bobbi gaat kijken hoe het nu gaat met Jaylin en haar partner Jelmer. Dochtertje Allexa, inmiddels een kleuter, heeft er een broertje bij. Het is een rollercoaster geweest in dit jonge gezinnetje, want op het moment dat Jaylin net wist dat ze zwanger was van haar zoontje, werd bij Allexa de diagnose neuroblastoom-kanker vastgesteld. 

De fundering wordt dan als ouders werkelijk onder je voeten vandaan geslagen natuurlijk. Wat een in- en intriest verhaal. Ongelooflijk hoe sterk en positief Jaylin en Jelmer met de situatie van Allexa omgaan. Kijk ik hier écht naar een vrouw die hulp nodig had van een bekende moeder tijdens haar zwangerschap? Dit gezin is Vier Handen op één Buik in de overtreffende trap. 

K*t met peren

Wanneer Bobbi Eden volschiet voor de camera en één en ander kracht bijzet met de woorden ‘g*dver’ en ‘kut’ kan ik het van haar prima hebben. Bovendien gebruikt Bobbi gewoon vakjargon. Oeps… glipt er toch een Bobbi Eden flauwigheidje tussendoor.  

Als je nog maar vier jaar oud bent, je mooie lange haren niet meer hebt, een rugzakje met immuuntherapie op je rug moet dragen, ziekenhuisbezoeken je enige uitstapjes zijn en je kanjerketting langer is dan het haar van Rapunzel, dan is dat gewoon KUT. Punt uit! 

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / BNNVARA

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Vier Handen op één Buik te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 6 waarin Maxime Meiland, Tatum Dagelet en Bobbi Eden terug gaan naar de moeders van Vier Handen op één Buik gemist? Op NLziet kan je seizoen 9 van Vier Handen op één Buik terugkijken.

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 9 Vier Handen op één Buik