Urk: Tony overgeleverd aan verkoopster

Urk 2023

Derrekien uit de serie Urk moeten we niet onderschatten. Die vrouw is zo dom nog niet. Ze weet haar vent Tony te overtuigen dat hij een nieuwe jas aan moet aanschaffen. Na tien jaar in hetzelfde exemplaar te hebben rondgelopen, is dat best een goed idee. Tony stinkt erin en gaat met Derre naar de kledingwinkel op Urk. Geen idee of Urk er meerdere kledingwinkels heeft, maar ik neem voor het gemak even aan dat het er maar één is. 

Help jij hem even?

Tony heeft de eerste jas nog maar koud aan en Derre zegt al zonder te kijken: ‘Mooi hoor Tony’, Derrekien heeft haar oog laten vallen op het paarse broekpak van de verkoopster. In slechts 3 seconden heeft Tony een andere verkoopster toegewezen gekregen en zijn de dames vertrokken naar het rek met paarse pakken. Ik krijg gewoon last van een beetje plaatsvervangende schaamte, arme Tony. 

Ondanks mijn verontwaardiging, neem ik deze handige tip toch even mee. Je zegt tegen je kerel ‘Kom schat, je hebt echt een nieuw overhemd nodig’,  en wacht tot hij het eerste kledingstuk aanheeft. Dan trek je snel een verkoopster aan haar haren en vraagt haar om hem even te helpen. Vervolgens heb jij alle tijd om heerlijk ongestoord voor jezelf shoppen. Geniaal toch?

Houd je buik vast!

Gerda en Klaas maken zich tijdens deze aflevering van de serie Urk klaar voor een ‘zwangerschapsshoot’.De tondeuse gaat over de kop van Klaas, dat wil zeggen langs de zijkanten. De rest spaart hij om te kunnen doneren. Mooi gebaar Klaas, je bent echt een poepie. 

Gerda smeert haar toet vol met make-up en er worden wat outfits in een tas gepropt. Hup, hup, lekker naar buiten. Buiten blijkt het stervenskoud en de zwangerschapshormonen van Gerda tieren weer weelderig. Al mopperend en zuchtend poseert ze met Klaas en teckel Trudy. 

Ik ben niet kapot van de kledingkeuze voor de photoshoot, maar alles beter dan van die zwangerschapsfoto’s in een kanten negligé naast een vaas met pluimen en met een vaal zonnetje op de achtergrond. Het ergste vind ik misschien nog wel dat zwangere vrouwen in die shoots hun buik vasthouden alsof hij er anders af zou donderen. Dat zou pas een originele foto opleveren!

Paars is voor Derrekien

Het is een trend die ik blijkbaar niet begrijp. Ik besef dat ik hiermee waarschijnlijk geen vrienden maak onder een de lezers. Nou ja, jammer dan. Het is niet eens dat ik het echt super lelijk vind ofzo, maar het is gewoon zoveel van hetzelfde. Zo ook met de gemiddelde woninginrichting van tegenwoordig. Een visgraat motiefje op de vloer, zwart stalen deuren met glas en allemaal dezelfde goudkleurige accessoires. Het is mooi maar de buren, overburen en je schoonzus hebben het precies zo. Net als tante Agaath, de bakker en de keurslager drie dorpen verderop.

Om dit te voorkomen stel ik voor dat we nu niet massaal met zijn allen naar de winkel rennen om een paars broekpak te kopen. Laat Derre even lekker uniek zijn en in haar kekke pakkie flaneren op Urk, terwijl Tony haar vergezelt in zijn nieuwe jas. Afgesproken?

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 4 van seizoen 8 van de serie Urk gemist en ben je nieuwsgierig naar het hippe pak van Derre? Kijk deze aflevering van seizoen 8 van de serie Urk terug op KIJK of NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS6/ serie Urk / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 8 Urk 2023