Secret Duets: Frans Bauer breekt hersens na vraag Donnie

Secret Duets

We kunnen opgelucht ademhalen, want Samantha Steenwijk zit weer op haar oude vertrouwde plekje. Het kan aan mij liggen maar voor mij is Secret Duets 2022 gewoon niet compleet zonder de alwetende Samantha. Het is als een ouderwets Amsterdams broodje halfom. Je houdt ervan of je gruwelt al bij de gedachte. Meer smaken zijn er niet. En Samanth is voor mij echt de lever met die heerlijke witte spekjes ertussen, op dat verrukkelijke broodje halfom.

Simons, Simmens, Saimons

Het is feest vanavond, want ook Frans Bauer en rapper Donnie zijn weer van de partij in Secret Duets 2022. Eva Simons is de spreekwoordelijke kers op de slagroomtaart. Die toef slagroom heeft ze trouwens allang van de taart geplukt en op haar hoofd geplant. Kek kleurtje doet de rest en Eva is klaar voor ’t heerlijke Secret Duets avondje. 

Weet iemand by the way waarom Jamai Loman zijn collega Eva zo hardnekkig Eva ‘Simmens’ blijft noemen? Is dit een gevalletje ‘aanstellerig Engels spreken voor gevorderden’? Of praat ik nu voor mijn beurt en heeft de beste vrouw echt Amerikaanse roots? In dat geval zou het dan volgens mij nog altijd ‘Saimens’ moeten zijn maar goed, terug naar de orde van de dag. Er moeten namelijk nog heel wat Secret Duets gezongen worden door onze nachtegaaltjes.

Lekker om je heen meppen

Ik zou er mijn geliefde pak stroopwafels om verwedden dat het Willeke Alberti is die naast rapper Donnie haar ding staat te doen achter de Secret Duets muur. Waarbij ik moet bekennen dat ik nog even moet wennen aan de vocale kwaliteiten van Donnie. Hij is lief, leuk, grappig en nog zoveel meer, maar dit voelt toch echt als een muzikale sloperij van het liedje van Glen Faria. Alsof hij in zo’n kamer staat waarin je alles met een knuppel kapot mag meppen. Wat lijkt me dat overigens heerlijk.

mensrelatie_468x60_v2
Donnie & Bonnie

Willeke Alberti had het te druk met zoon Johnny de Mol en de kleinkids. Het is tegenwoordig een dagtaak om die gozer op het rechte pad te houden en nu heeft hij ook nog twee van die ondeugende ettertjes uit zijn toverstok tevoorschijn gehaald. Niemand minder dan Bonnie Sint Clair komt tevoorschijn in Secret Duets 2022, ondanks dat Donnie haar nog niet kan zien, is hij haar al op het spoor. 

Donnie is niet van gisteren en vraagt aan Frans Bauer of de naam van de secret singer toevallig enorm op de zijne lijkt. Frans staat met zijn mond vol tanden, want hij weet het antwoord niet. Ja natuurlijk, ‘Bonnie kom je buiten spelen’ kent hij wel, maar hoe heet die rappende grapjas die al de hele avond naast hem op de bank zit nou toch ook weer?! Samantha helpt Frans subtieltjes uit de brand. ‘Man wat loop je nou te hakkelen, lijkt me toch van wel hè met één lettertje verschil’. Frans Bauer voelt zich behoorlijk in het nauw gedreven in Secret Duets 2022 en snakt opeens enorm naar een loempia van zijn vertrouwde Chinees in Fijnaert.

 5 tegen 5

Er worden in Secret Duets 2022 ook altijd wat antieke pronkstukken uit de vorige eeuw opgesteld. Nostalgie sells, dat weet iedereen. Man, man, Staverman, wat een gouwe ouwe hebben ze nu toch uit de stellingkast in de kelder van de RTL studio opgedoken? Het is niemand minder dan ‘5 tegen 5 Gijs Staverman’.

Ken je dat programma niet? Nee dat kan kloppen, jij keek in die periode liever naar de Teletubbies, of je was nog niet geboren dat kan ook. En ja ik weet dat de beste man nog iedere dag op de radio te horen is, maar op de radio ben ik altijd te druk met Mattie & Marieke, sorry Gijs. Zelfs Samantha Steenwijk, de alwetende, kwam hier niet uit.

Aan de boemel? 

Ondanks dat Samanth alweer de winnares is komen, ook Eva Simons en Frans Bauer steeds lekkerder in de wedstrijd van Secret Duets 2022. Ze moeten wel even scherp blijven om kans te maken, dus wees alsjeblieft verstandig en sla die uitnodiging van Bonnie Sint Clair om aan de boemel te gaan na de opnames van Secret Duets nog maar even af.

Frans moet sowieso nog een heel eind terug rijden naar huis en Bonnie is tenslotte ook geen twintig meer. De enige die het echt jammer zal vinden is Samantha Steenman. Zij zong in haar jonge jaren niets anders dan de Secret Duets van Bonnie Sint Clair en ze was heel graag even met haar grote idool de karaokebar ingedoken. Nou ja, niets aan te doen. Ze zal haar een lift naar huis geven en dan zingen ze samen gewoon extra hard mee met 100%NL. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Secret Duets te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij deze aflevering van Secret Duets met Donnie, Frans Bauer en Bonnie Sint Clair gemist? Kijk seizoen 2 dan terug op Videoland

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / Secret Duets

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 2 Secret Duets 2022