Secret Duets: Patty Brard zorgt voor een deja vu moment

Secret Duets 2022

Het is een trip down memory lane voor mij vanavond in Secret Duets 2022. In mijn studententijd werd ik, met een peukie op links en een goedkoop wijntje op rechts, namelijk door zoveel vrienden en bekenden Patty Brard genoemd. Er waren zelfs genoeg mensen die geen flauw idee hadden wat mijn echte naam was. Hoe ik deze titel toebedeeld heb gekregen laat ik in het midden, maar je kent me inmiddels een beetje dus misschien kan je iets bedenken. Ik ben in ieder geval nog steeds apetrots op mijn geuzennaam. Je kan van Patty vinden wat je wilt, maar het is wel een ‘persoonlijkheid’. En daar zijn we gek op bij Tv-vrouw. I love Patty! 

Waar was je al die tijd?

Vorige week donderdag zaten we er natuurlijk helemaal klaar voor. De nieuwe aflevering van Secret Duets, seizoen 2 was echter in geen velden of wegen te bekennen en dat was even slikken. Wijn slikken uiteraard. Gelukkig laat goede vriend Videoland ons nooit in de steek en konden we ons volledig storten op het bingen van het vorige seizoen van Secret Duets zodat we het gevoel iets gemist te hebben konden reduceren. Scheelt toch weer een avondje verdriet wegdrinken. Geen kater in de morgen is een dag zonder zorgen toch? 

Alles waar je lang naar hebt gesmacht wordt beter, dus deze week was ik nog meer in mijn nopjes dan normaal toen er nieuwe aflevering van Secret Duets klaar stond op Videoland. Blijkt dat ze ook nog eens de voltallige deelnemersbank leeg hebben geveegd en vervangen met vers bloed. Ik moet stiekem bekennen dat ik ondanks de kou best een beetje toe was aan een fris windje op die ietwat muffe bank. Die geur gaat er op een gegeven moment ook intrekken hè. 

Het is moeilijk bescheiden te blijven…

Wolter Kroes doet een rondje ‘geveinsde bescheidenheid’ in de Secret Duets aflevering van deze week en dat gaat hem niet best af. Ja, hij had vorig jaar ook al eens een keertje plaats genomen op de bank. Maar hij begrijpt best dat Jamai Loman niet exact meer weet hoe vaak. Hij weet het zelf ook niet meer. Zo opvallend is Wolter natuurlijk niet. 

Wat meneer Kroes zich nog wel kan herinneren? Dat hij TWEE van de TWEE keer had gewonnen. Bij het uitspreken van de TWEE schiet niet alleen zijn stem twee octaven de lucht in, maar spert hij zijn ogen ook wijd open. Dat laatste heeft hij waarschijnlijk van Jamai Loman geleerd. Oké jongen, helemaal goed. De Secret Duets allstars ‘Wolter je bent een held’ bokaal wordt alsnog jouw kant op gestuurd. 

Tja en dan verlies je deze aflevering van Secret Duets in seizoen 2 op het nippertje van Richard Groenendijk. Misschien ook maar beter voor jouw ego en onze gemoedstoestand. Het is al zo moeilijk om bescheiden te blijven, als je zo goed bent als jij. Het geeft niet hoor Wolter, we houden evengoed wel van je!

Ga niet weg, ga nooit bij me weg

Berget Lewis doet het deze aflevering van Secret Duets wel met een heel erg lekkere stem. Nu is de stem van Berget zelf er ook een waarvan de het water je in mond loopt. We hebben dus dubbel geluk vanavond. Alsof ik een puntzak vol friet met mayo én pindasaus geserveerd krijg. Het kan niet beter worden. Of toch wel? 

Was dit niet het nummer van Lady Gaga waarop ik aan de armen van papa en dochterlief kwam aangezweefd terwijl mijn husband to be en prachtige zoon ons op stonden te wachten bij het altaar? Oké aangezweefd niet helemaal natuurlijk. Ik blijf ik, dus mijn gekuier zag er achteraf niet zo charmant uit op video als ik had gehoopt, maar Who Cares?! 

Nadat ik weer terug ben gekomen in de realiteit, heb ik nog steeds geen flauw idee van wie die heerlijke stem naast Berget Lewis is. Wanneer het Desray van 2 brothers on the 4th floor blijkt te zijn, moet ik ff bijkomen van verbazing. Hallo powerhouse, waar heb je al die tijd gezeten?! En wil je alsjeblieft nooit meer uit de Nederlandse muziekindustrie wegpiepen vriendin? Ik geloof dat Berget, Trijntje en Edsilia nog op zoek moeten naar een nieuwe Lady of Soul nu hun vierde dame te druk is met verplicht papier prikken in het park. 

Als ik kon toveren..

Richard Groenendijk wint deze aflevering van Secret duets omdat hij de stem van zijn goede vriendin Patty Brard uit duizenden herkent. Ja, ik denk dat we inderdaad wel kunnen spreken van een signature voice waar het onze Pat betreft. Het is Steven Kazan niet gelukt om Wolter Kroes voorgoed van de bank van Secret Duets weg te toveren, maar DRIE van de DRIE keer winnen is Wolter helaas niet gelukt. Dus hij zal ongetwijfeld nog een keer terug komen revanche te nemen. Ik kan niet wachten…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Secret Duets te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij deze aflevering van Secret Duets met Patty Brard gemist? Kijk seizoen 2 van Secret Duets 2022 dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / Secret Duets 2022

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 2 Secret Duets 2022