Secret duets: Dwight Dissels gooit haren los en maakt panel gek

Secret Duets

Er bestaat kennelijk echt zoiets als beginnersgeluk. Waar ik er de vorige keer heilig van overtuigd was dat Romy Monteiro haar roeping had gevonden als bankzitter in het panel van Secret Duets 2022 bakt ze er deze week geen fluit van. Haar eer wordt nog een beetje gered door haar vriendin Elise van der Horst die de Secret Duets partner van Jamai Loman blijkt te zijn.

Romy heeft Elise twee dagen geleden nog thuis te eten gehad en die herkent haar nog net. De wijn vloeide rijkelijk, dus de herinnering is wel wat wazig. Ik vroeg me bij het zien van Elise eerlijk gezegd af hoe ze Jennifer Lopez in hemelsnaam hadden weten te strikken voor het panel van Secrets Duets maar ze blijkt bekend van ‘Het Tietenlied’ van Kinderen voor Kinderen.

Zuurpruim

De deelname van Elise aan het ‘Gooische kakkers zangkoor’ verklaart waarom ik haar amper herken in Secret Duets 2022. Ik heb al sinds mijn jonge jaren een grafhekel aan Kinderen voor Kinderen met die over het paard getilde ‘r’ van ze. En als er dan een paar kakluiers verschoond moeten worden zijn ze ook nog eens nergens te bekennen hè. Dan is het niks ‘Kinderen voor Kinderen’ maar ‘Mama voor kinderen tot aan haar ellenbogen in de bruine derrie’. 

Aan de andere kant hebben die kakkers van toen waarschijnlijk inmiddels een ‘au pair voor kinderen’ en laten ze die gewoon lekker in de stront grijpen. Problem solved. Misschien dat het door deze verbitterdheid daarom ook ‘Kinderen voor Kinderen’ heet en niet ‘Zuurpruimen voor Zeikwijven’. Zit wat in toch? Dave von Raven heeft in ieder geval net als ik ook geen idee wie Elise van der Horst is, maar weet vrij zeker dat hij haar recentelijk niet te eten heeft gehad ondanks dat hij dol is op tieten. 

Wie het laatst lacht

Gerard Joling zingt één van zijn Secret Duets volgens Romy Monteiro met ‘een oude stem’. Je zal als 23-jarige stoot maar staan te bibberen achter dat scherm, jezelf voornemens om vanaf morgen écht te stoppen met dat pak shag dat je iedere dag naar binnen werkt. Dat zou meer dan gênant zijn toch? Gelukkig voor alle partijen verschijnt er geen jonge stoot, maar cabaretière Lenette van Dongen op het Secret Duets 2022 toneel. Romy Monteiro kan opgelucht adem halen. 

Nu Lenette wat meer op leeftijd raakt schijnt ze te overwegen om het strijdtoneel te verlaten en als zielenknijper aan de slag te gaan. Lijkt me helemaal zo’n gek plan nog niet. Als grappenmaker ben je natuurlijk een meesteres in het mensen laten lachen en daar is nog nooit een depressieveling slechter van geworden, toch? Misschien heeft Lenette haar roeping wel gemist en moet ze als zielenknijper Secret Duets met cliënten gaan zingen.

Paringsdans

Als Romy Monteiro erachter komt dat niet Buddy Vedder of Hans Klok haar Secret Duets 2022 partner is, kan de paringsdans beginnen. Wulps schuurt ze tegen Dwight Dissels aan en gooit ze er veel te veel ad lips in om een beetje indruk te maken. Dwight is de beroerdste niet en gooit ook zijn pauwenveren uit, hoewel niet van harte. Ja, hij kende Romy al van her en der en dat is precies de reden dat hij zich zangtechnisch gezien een beetje ingehouden had.

Zodra het Secret Duets panel erachter komt wie hij is, gaan de dames allemaal helemaal loco. Sinds Dwight Dissels de rol van Jezus heeft gespeeld in The Passion denken al die vrouwen dat hem wel even aan hun kruis kunnen nagelen. Respectloos is het. Maar kan je ze ongelijk geven Dwight? Je hebt natuurlijk wel beauty and the voice, dat kan Henk Krol niet zeggen in Secret Duets 2022.

Dappere Henk Krol

Dave von Raven krijgt zelf te maken met een hele zware jongen als Secret Duets partner. De stem dan in ieder geval, want over de omvang van het lijf kunnen we natuurlijk niet oordelen. De geheime zangvogel praat meer dan dat hij zingt, maar Jamai Loman en Tania Kross blijven maar herhalen hoe ‘dapper’ ze het vinden dat Henk Krol mee heeft durven doen aan Secret Duets. 

Dat is net zoiets als met droge ogen beweren dat je een gedrocht van baby zo ontzettend schattig eruit vind zien. Hou toch op met me. Op een enkeling daargelaten zien pasgeboren baby’s eruit alsof je net het leven aan de exorcist hebt geschonken en Henk Krol heeft andere talenten dan zingen. Zo dat is eruit.

Lange neus

Tania Kross krijgt als hint ‘Pinokkio’ en het publiek weet zeker dat het Mark Rutte is. Eén ding is zeker, niet alleen het panel, maar ook het publiek van Secret Duets 2022 heeft humor. Tania ar-ti-cu-leert nog steeds alsof ze voor een stel doven staat, maar heeft geen flauw idee welke lange darm haar Secret Duets partner is. O kijk, een jokkende basketbalster, dat kan er maar één zijn. Maar hoe heet dat leugenachtige serpent nou toch? 

Dankzij mijn Expeditie Robinson verslaving vorm ik mijn handen tot scheepstoeter en roep ik van de daken dat het Chatilla van Grinsven moet zijn. Ik heb er eindelijk één goed en iedereen moet het weten. Romy Monteiro moet wat aan haar oren laten doen, want die verstaat ‘Sonja’ en alleen Gerard Joling zit lichtelijk in de buurt met iets dat op ‘Sitala’ lijkt. Ik heb toch een vrij luide stem dacht ik zo, maar het mag niet baten. Jamai Loman is de moeilijkste niet en rekent het antwoord van Geer goed. De rest van het Secret Duets 2022 panel kan vanavond fluiten naar hun centen, zij hebben hun kans gemist want Geer is alweer de grote winnaar. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Secret Duets te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij deze aflevering van Secret Duets met Henk Krol gemist? Kijk seizoen 2 van Secret Duets 2022 dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Secret Duets

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 2 Secret Duets 2022