Feeders is een shockerende RTL5 Docu waarin zwaarlijvigheid verheerlijkt wordt

In de RTL5 docu Feeders krijgen we een kijkje in de wereld van het feeden. Zwaarlijvige vrouwen verdienen hun geld door het plaatsten van video’s waarop ze vretend te zien zijn. Op verzoek en tegen meerprijs nemen de dames voor de camera hun maten op en stappen ze op de weegschaal. De zogeheten ‘feeders’ die grof betalen om hier naar te kijken, raken opgewonden van etende vrouwen die steeds dikker worden. ‘Waarom zou je niet in die markt springen als je sowieso al aanleg hebt om dik te worden?’, aldus de redenatie van de Amerikaanse Renee en de andere volumineuze dames uit de shockerende RTL documentaire Feeders.

Bodyshamen is niet oké

Laat ik vooropstellen dat ik geen bodyshamer ben. Sterker nog ik heb er een bloedhekel aan en zelfs mijn minst favoriete dikke persoon, Peter Gillis uit Massa is Kassa zal ik nooit een lelijke dikzak noemen. Ik vind het een té makkelijke, platvloerse treiterij die enorm kwetsend is. Geloof mij, ik weet hoe het voelt, want ooit viel ook mijn BMI in de categorie obesitas. Maar wat de vrouwen in de RTL5 docu Feeders zichzelf aandoen is echter zo shockerend dat ik alleen maar kan denken: ‘Doe normaal stelletje kippenlippen, waar zit je verstand!’

De omvang van de dames is al enorm, maar het kan altijd groter vinden ze zelf. Hoe dikker, hoe beter. Ze eten zich bijna dood en het hoogst haalbare is voor sommigen om hun mobiliteit te verliezen. Zulk volk moet je toch tegen zichzelf in bescherming nemen en ontoerekeningsvatbaar laten verklaren? Nogmaals, ik heb helemaal niets tegen vollere vrouwen, liever te zwaar en een mooi mens dan maatje 36 en een rotkop of nog erger een verrotte persoonlijkheid. Toch gaan de vrouwen in de documentaire Feeders zelfs met mijn open mind veel en veel te ver. 

Een vrouw met imitatie varkensneus in de RTL5 Docu Feeders

Als mijn kerel halverwege de RTL5 documentaire Feeders binnenloopt en op het beeldscherm Renee, een bizar dikke vrouw uit Amerika met een varkensneusje, ‘knor, knor, knor’ hoort kirren voor de camera kijkt hij mij vragend aan. ‘Hé laat mij er even buiten, want ik snap er ook geen moer van’, zeg ik met een soort van plaatsvervangende schaamte. Een jonge moeder die ervan baalt te zijn afgevallen omdat ze borstvoeding geeft is voor mij de druppel. Ik kan hier niks mee én wil er ook niks mee, maar die draak van een hoofdredactrice heeft mij weer eens iets in mijn maag gesplitst!

mensrelatie_300x250_v1

Van ribben laten verwijderen voor meer taille, vet weg laten zuigen en je zadeltassen laten bijschaven valt iets te zeggen, maar dit is volledig de andere kant van omgaan met je lijf… Waarom doen die dames dat? Het antwoord geven de zware vrouwen zelf. Om veel geld te kunnen verdienen aan een bijzonder hitsig, verknipt publiek met een voedselfetisj. Ik betrap mezelf erop dat ik behoorlijk opstandig raak van het kijken naar de docu Feeders en mompel op een goed moment zelfs: ‘Vreet jezelf dan maar dood, domme trut.’

Vreten om rijk te worden

Was ik potdomme net een beetje bijgekomen van de wetenschap dat er hordes mensen zijn die hun lijf en leden verkopen op Only Fans, blijkt er iets soortgelijks te bestaan voor een hele community vretende en luid boerende vrouwen die hun complete zelfrespect overboord hebben geflikkerd voor klinkende munten. Volgende week is aflevering 2 te zien van Feeders op RTL5, maar ik kan je alvast vertellen dat de hoofdredactrice van Tv-Vrouw mijn rug op kan. No way dat ik hier nog een uur naar ga kijken. 

Klik hier hier voor meer documentaires.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de RTL5 docu Feeders met Renee uit Amerika gemist op televisie en wil je het terugkijken? De documentaire staat op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL5 / Feeders