Op Zoek Naar: Twee afvallers zien droomrol aan neus voorbij gaan

Op Zoek Naar Grease

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Het heeft werkelijk niets te maken heeft met de kwaliteiten van de deelnemers van Op Zoek Naar Grease, maar ik moet het er gewoon even over hebben, want ik krijg het niet alleen verwerkt. Wat in hemelsnaam hebben Jim Bakkum en zijn vrouw Bettina Holwerda in hemelsnaam aan hun kont hangen?

Zit een luchtje aan

Knappe Bettina heeft een groene paillettenjurk aan die waarschijnlijk eerste kerstdag op een hangertje is gegooid om aan de kastdeur om te luchten. Ik zie voor me hoe Jim de walk in closet inloopt en voor de 61ste keer dat jurkje op moet rapen, omdat ‘ie van het hangertje af is gedonderd. In gedachte hoor ik hem zeggen:‘Betje ga je nog wat doen met dat jurkje aan de kastdeur of wat?!’ 

Bettina kijkt verschrikt op van achter haar make up tafel, waar ze haar pornoblonde haar naar achteren probeert te plakken met Fix und Fertig gel. Ze antwoordt: ‘Oh ja die droeg ik met kerst en ik kreeg de gourmetlucht er niet uit. Weet je wat, geef hem anders maar dan trek ik hem vanavond aan naar Op Zoek Naar Grease. Kan ik lekker shinen liefje!’ 

Uitpakken

Jim moet gedacht hebben ‘dan kan ik niet achterblijven’, toen hij zijn glimmende, rode bomber met hartjes aantrok. Om het af te maken besloot hij zijn zwarte broek met glimmertje aan te trekken en als kers op de taart het geheel te combineren met zwarte lakleren boots. Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik kan geen jeans meer zien en vind het treurig dat hele hordes mensen de moeite niet meer nemen om eens wat leuks aan te trekken. 

Maar bij outfitjes als die van Jim Bakkum en Bettina Holwerda in Op Zoek Naar Grease, krijg ik toch een beetje het gevoel dat zo’n stel samen heeft bekokstoofd dat ze al die underdressed burgerlijke mensjes eens even een poepje willen laten ruiken. Dan slaat het, voor mij althans, de plank juist volledig mis. Al ben ik tegelijkertijd wel van mening dat je nog altijd beter overdressed kunt zijn dan underdressed. 

Geen lijk in de kast

Zo, ik heb mijn portie ‘teutelmeleuten’ weer even kunnen ventileren. Laten we snel Op Zoek gaan Naar een Danny en Sandy voor de musical Grease. Aflevering 5 alweer en het is duettenavond! Dat uitroepteken staat er omdat ik gek ben op duetten. Ik heb al eens eerder verteld dat ik een sucker for love ben en niets is zo heerlijk zoetsappig als een liefdesduet. Ik durf te beweren dat ik er best lekker in zit na 4 afleveringen en doe al halverwege de uitzending een voorspelling wie de afvaller gaat zijn van deze aflevering van Op Zoek Naar Grease en de strijd niet gaat overleven. Figuurlijk hè, we zijn niet Op Zoek Naar een lijk voor de serie Baantjer. 

Steek je linkerarm vooruit

Mijn voorspelling blijkt juist wanneer deelnemers Jarno Korf en Imahni Tsolakis hun droom voor een rol als Danny en Sandy uiteen zien spatten en als afvaller Op Zoek Naar Grease moeten verlaten. In de sing off leggen ze het, niet onterecht, af tegen Shay en Aimee. Loepzuiver is het allemaal nog steeds niet, maar je kan wel merken dat er achter de schermen hard gewerkt wordt. Zingen, dansen en acteren tegelijk is ook wel killing hoor. 

Hoe ik dat weet? Ik heb vanmiddag nog met een tweejarige krullenbol de Hokey Pokey gedanst terwijl we voluit met Juf Roos meezongen ‘Ohhhhhh doe de Hokey Pokey…’ Tel daarbij op dat ik net deed alsof ik niets liever doe dan de Hokey Pokey op vrijdagmiddag en voilà: Dansen, zingen én acteren. Op Zoek Naar lucht voelde ik mij een behoorlijke afvaller.

Oh Tristan, zing een liedje voor mij alleen

Wat mij betreft hoeven we niet meer Op Zoek Naar en roepen we deelnemers Magtel en Tristan uit tot dé winnaar van de rollen van Danny en Sandy voor de musical Grease. Kunnen we de komende vrijdagavonden meekijken met hun repetities, zodat deze Sandy lekker kan zwijmelen als Tristan speciaal voor mij zingt: ‘Sandy, my darling. You hurt me real bad. You know it’s true. But, baby, you gotta believe me when I say I’m helpless without you…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Op Zoek Naar te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 5 van Op Zoek Naar Danny en Sandy voor de musical Grease gemist en ben je nieuwsgierig naar de afvaller en naar de optredens van de deelnemers? Kijk dan seizoen 2 van Op Zoek Naar Grease terug op NLZIET.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Op Zoek Naar Grease / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 2 Op Zoek Naar 2023