De Verraders: Op de brandstapel omdat je ‘anders’ bent

De Verraders

Ze sliep de slaap der onschuldigen om vervolgens enkele uren later zonder genade op de brandstapel te belanden. Is Stella excentriek? Ja. Is Stella zo eigenwijs als het achtereind van een varken? Wederom volmondig ja. Raar zijn mag in deze maatschappij zolang het wel netjes afgekaderd is, zoals in een boek of op het podium. De overige tijd wordt verwacht dat je ‘normaal’ bent, je aanpast aan het dertien in een dozijn kuddegedrag van de massa. Zo ook bij De Verraders.

De gemene meisjes

De gemene populaire meisjes op het schoolplein worden ondertussen op handen gedragen. Ik zal geen namen noemen, Irene en Esmee, maar het is toch een beetje vreemd waar jullie mee bezig zijn. Twee sterke succesvolle vrouwen met een mooie carrière worden zo meegesleept in het spel dat ze de meest verdorven kant van zichzelf laten zien. 

Is het een kwestie van heel fanatiek het spel spelen of zijn jullie echt van zulke valse secreten? Dat is de grote vraag die kijkend Nederland dit weekend bezig houdt. Op social media wordt over dit vraagstuk druk gediscussieerd. Er zijn twee kampen, de kijker die de dames verafschuwt  en de kijker die ze verdedigt. Ik zweef in het midden en hoop stiekem dat het gedrag wat we in de afgelopen aflevering hebben gezien geen weerspiegeling is van jullie persoonlijkheid.

Fitty

Nu we het toch over jou hebben Ireen, zullen we dan gelijk maar even die roze olifant in de kamer ontmantelen? Dat scheelt weer een hoop speculaties op Twitter. Wat is er aan de hand tussen jou en Babette? Er is blijkbaar een fitty tussen jullie gaande, wat nu naar boven komt drijven. Vertel eens, wat is er gebeurd dat jullie zo stekelig op elkaar reageren? Is Babette een keer je verjaardag vergeten of heeft ze van je gewonnen met knikkeren? Wat is er aan de hand? Ik schrijf dit relaas niet om lullig te doen, maar ik begrijp er gewoon geen bal van. Je was en bent mijn Telekids heldin, de vrouw tegen wie ik altijd opkeek, een voorbeeld voor mij en velen met mij. 

Het is vreemd wat zo’n programma met de kijker doet. Goede tijden ster Joep bijvoorbeeld, had ik nooit zoveel mee. Een beetje een saaie ouwe vent. Nou Joep ik slik al mijn woorden in, schijt ze weer uit en gooi ze bij het grof vuil, want wat ben jij een topvent. Het feit dat je, met gevaar voor eigen leven, je losmaakte uit de kudde en je hart volgde door niet op Stella te stemmen vind ik meer dan moedig. Ga zo door!

De stoute jongens 

Jamie, lekkere drummert, jij bent ook een partijtje bezig hè. Ondanks dat je een moordenaar bent en iedereen erbij naait, doe je dat op zo’n manier dat het heerlijk is om naar te kijken. De lol die jij hebt in het spel is zo aandoenlijk. Een gigantische telg die in zijn vuistje zit te gniffelen als een ondeugend jongetje terwijl hij guitig in de camera kijkt en ons bondgenoot maakt van zijn stoute plannetjes, wie kan dat weerstaan? Ik in ieder geval niet, mijn zegen heb je.

We hebben natuurlijk nog een telg in ons midden… Stefano, zo kierewiet als ‘Mad Hatter’ uit ‘Alice in Wonderland,’ zo hyper als een springboon met een overdosis speed en zo morbide als Jules Deelder. Opgewonden, ongeremd en onbevangen dartel jij door het spel. Uit de luidspreker van de tv klinkt jouw stem “Ik mag front row zitten op een begrafenis van iemand die ik heb vermoord. Wie wil dat nou niet?!” Echt Stefano, hou op met me. Buikpijn van het lachen, de tranen rollen over m’n wangen. Gast jij spoort niet, maar dat is helemaal oké.

Ter nagedachtenis

Deze column kan ik niet afsluiten zonder een laatste boodschap aan het verdronken schaap. Lieve Stella, hier komt ie dan… Voor de camera hoorde ik je zeggen dat je je had voorgenomen om niet zo druk en luid te zijn. Minder irritant noemde je het zelfs. Wil je alsjeblieft die absurde gedachte direct uit je hersenpan verbannen! Omarm je weirdness, koester het, juist dat maakt jouw zo’n unieke schrijfster.

Beeld bron: RTL / William Rutten

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 2 seizoen 2 De Verraders