Million Dollar Island: What’s next? Spijkerpoepen als finalespel?

MILLION DOLLAR ISLAND

Vroegâh toen ik klein was, werd er bij ons op de basisschool Koninginnedag gevierd. Trix zat nog op de troon en ik was nog lief en een soort van onschuldig. Het waren tijden waarin een mobieltje alleen was weggelegd voor James Bond en we naar onze vriendjes ‘whatsappten’ door steentjes tegen hun slaapkamerraam te gooien. Morsecode voor ‘kom je buiten spelen’ of ‘zullen we met onze blaaspijp besjes schieten naar de buurvrouw die in haar achtertuin ligt te zonnen’. Toen ik gisteravond naar Million Dollar Island zat te kijken, werd ik overmand door een gevoel van nostalgie. In eerste instantie begreep ik niet waarom ik zo plotseling aan die goede oude tijd terug moest denken. Maar ineens drong het tot me door dat het ‘spectaculaire’ arena spel waar ik naar zat te kijken, wel heel veel leek op de Koninginnedag viering van 1986.

Kliederen met water en zand

Oké het spijkerpoepen waren de Million Dollar bobo’s weliswaar vergeten toe te voegen aan het spel, maar de weegspelletjes met water en zand hadden erg veel weg van het ‘bloedstollende’ Koninginnedag toernooi wat onze juf Marie had verzonnen. Ik schrijf ‘bloedstollend’ bewust tussen haakjes, want als 7 jarig meisje vond ik het maar een kinderachtig spel voor kleuters.

De inmiddels 43 jarige ik, denkt er nog precies hetzelfde over. Hoe kan je Million Dollar Island, een programma met zoveel potentie, onrecht aan doen met zulke stomme spelletjes terwijl we al bijna in de finale zitten? Je moet echt wel de creativiteit van een aangespoelde garnaal hebben om dit soort spellen te bedenken.

De kandidaten verdienen beter

Eerlijk gezegd vind ik het respectloos naar de kandidaten toe. Je laat mensen 44 dagen afzien op een eiland, om ze vervolgens met 1 kilo zandtaart bakken en een emmertje water halen uit het programma te zwiepen. Kom op zeg, die mensen verdienen een waardig spel om hun eer te verdedigen! Ze hebben zo ontzettend hard geknokt om zich staande te houden op het eiland. Dit is niet kandidaat-waardig.

Het enige wat het spel nog een beetje amusant maakte, was het malle vissershoedje van Dok en de hondenhalsband om de nek van Gilles. Dennis van de Geest probeerde het spel ook nog wat op te leuken door zichzelf te presenteren als kandidaat van een wet (zweet) t-shirt contest. Volgende keer een wit shirt aan doen Dennis.

Fashion voor gevorderden

Dokkertje Dap, kunnen wij eens even babbelen over dat hoedje? Het is niet mijn bedoeling om je te ‘hoed-shamen’, maar lieve Dok het is écht geen porum. Je bent net Bert van Sesamstraat die het hoedje van meneer Aart heeft gepikt. Alsjeblieft doe jezelf en ons een plezier en verbrand het gruwelijke hoofddeksel in het dichtstbijzijnde kampvuur. 

Gilles, wat een uniek sieraad had je om je nek. Hoe ben je, tijdens het koffer inpakken, op het geweldige idee gekomen om een hondenhalsband mee te nemen? Had je gehoopt een aapje als huisdier te scoren op Million Dollar Island? Of had je er meer kinky plannen mee? *columnist ziet in gedachten een ‘Gillende Gilles’ aan halsband over het eiland gesleurd worden door halfnaakte mannen in Speedo’s. Om te voorkomen dat jullie columnist door de ‘woke censuur cultuur’ van heden ten dage gecanceld wordt, lijkt het me verstandig om mijn snavel verder te houden over Gillende Gilles, Dokkertje Dap en Natte Dennis. 

Is er nog hoop?

Ik ga me alvast psychisch voorbereiden op het het halve finale spel waarbij de deelnemers een flatgebouw van hunebedden met blokjes hout moeten bouwen op een wipwaptafel. Ja lieve mensen, het creatieve niveau van de spellen lijkt zowaar omhoog te gaan. Gaat het dan op de valreep toch nog lukken om een spannend spel neer te zetten? Of wordt de creativiteit in de kiem gesmoord met een finalespel wat lijkt op een kruising tussen Miljoenenjacht-koffers en de bommen uit Zeeslag. We gaan het volgende week zien in de finale!

Beeld bron: Still Tv SBS6

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 14 Million Dollar Island