Married at First Sight: Ongelooflijk veel pijn en liefde

Married at First Sight 2022

Zo langzamerhand naderen we de climax van dit Married at First Sight 2022 seizoen en zit het er bijna op voor de deelnemers. De dag waarop we gaan horen welk koppel getrouwd blijft en welk koppel het liefst ‘vorig jaar dinsdag’ al was gescheiden. Wat heeft de toekomst in petto voor onze koppels? Een sprookjesachtig einde waarbij het stel nog lang en gelukkig leeft? Huisje, boompje, beestje en 3 baby’s uitpoepen? Of gaan ze als vrienden uit elkaar, misschien zelfs een lelijke vechtscheiding?

Koppelsweekend

Voor het zover is gaan alle echtparen eerst naar het beruchte koppelsweekend. De echt fanatieke Married at First Sight fan weet inmiddels dat de koppelsweekenden waarbij alle deelnemers samen komen, niet altijd even vlekkeloos verlopen. Veel verschillende persoonlijkheden tezamen op één locatie in combinatie met rijkelijk vloeiende drank en hier en daar een zwaar gekneusd ego, is best een explosieve combinatie. De verliefde tortelduifjes onder de stellen zullen het weekend zonder al te veel kleerscheuren doorkomen. Daar ga ik tenminste vanuit. Voor de deelnemers met een gebroken hart lijkt het toch allemaal wat lastiger te zijn.

Helaas is Arjan niet aanwezig bij het koppelsweekend. Ik zeg helaas in een poging om toch nog een klein beetje politiek correct te blijven en vooral niet te zeggen wat ik denk. Het zou immers niet netjes zijn om te zeggen dat ik die man zijn hoofd niet meer kan luchten of zien. Dus dat zeg ik niet, ik denk het alleen. Dat is tegenwoordig de nieuwe vorm van ‘vrijheid van meningsuiting’.

Dennis, de vlam van Maurice, is wel aanwezig. Het is dikke mik tussen die twee en Dennis is zelfs al goedgekeurd door pa en moe. De andere deelnemers waren nog in de veronderstelling dat Maurice en Arjan samen zijn. De reacties van de deelnemers waren dan ook niet al te genuanceerd. Variërend van een milde “Hé die ken ik niet” tot een onbehouwen “Die kop ken ik niet!” Ja joh, waarom subtiel doen als het ook op zijn boeren klompjes kan.

Waar is dat feessie?

Astrid en Sander zijn ook naar Noordwijk afgereisd voor het lotgenotenweekend. Is er een feessie bij, dan zijn San en As van de partij. Ons rossige lachebekje heeft een gigantische koffer bij met daarop een lekker wilde kleurige print. Ze zeggen weleens dat honden op hun baasje gaan lijken, maar in het geval van Astrid is het de koffer die op het baasje lijkt. Ik durf mijn linker grote teen erom te verwedden dat ze haar halve drankvoorraad in de koffer heeft meegesmokkeld. 

Dronken van de liefde

Rowan en Astleigh hebben niet zoveel bagage bij zich, die leven van de liefde. Het enige wat zij nodig hebben is elkaar. Hoe mooi kan de liefde zijn. Dylan en Sonny komen op hun roze Disney wolk de duinvilla binnen gezweefd. Dankzij het ‘ik-heb-een-man’ gewapper van Sonny maakt de wolk flink tempo. Gelukkig is krullenbol Dylan inmiddels zo getraind, dat hij ook wappert waardoor de wolk in balans blijft. Prachtig teamwerk heren!

Als een boer met kiespijn

Birgitte en Jan komen met een ‘deze trein rijdt niet verder, u moet rekening houden met anderhalf uur vertraging’ humeur aan in Noordwijk. In aparte auto’s komt het stel aan bij de villa. Tijdens het weerzien gedragen ze zich aanvankelijk heel correct, maar de onderhuidse spanning is net zo duidelijk zichtbaar als een slang die een kameel heeft doorgeslikt. 

Bij Kim en Antoine zit het ook niet helemaal snor. Geen kameel die klem zit, maar je voelt wel de teleurstelling bij beiden. Tegen beter weten in hoop ik nog op een beetje toenadering tussen de twee, maar ik heb er dusdanig weinig vertrouwen in dat ik er zeker geen geld op in ga zetten.

Joep en Caroline

Dit Married at First Sight koppelsweekend zou natuurlijk niet compleet zijn zonder deelnemers Caroline en Joep. Uiteraard komen ze met twee verschillende auto’s. Het ruim bemeten ego van Joep neemt immers elke centimeter van de auto in beslag. Als Caroline even later de duinvilla binnenkomt, zien we een jonge dame die flink beschadigd is. Stiekem heeft ze nog gevoelens voor Joep en dat maakt het weerzien extra moeilijk. Het duurt dan ook niet lang voordat het eerste conflict de kop op steekt en haar tranen vloeien. 

Zwijgen is goud

Joep vertelt ‘en publiek’ dat er geen seksuele aantrekkingskracht is. Het had een goed idee geweest als hij daarna zijn mond had gehouden. In plaats daarvan rolde de volgende zin over Joep zijn lippen “Ik ben best wel outgoing en leuk en kan met iedereen kletsen, Caroline is wat meer behouden. Dat is prima, heb ik alle respect voor, maar ik ben juist wél een persoon die heel spontaan, impulsief leuke dingen kan doen en dat miste ik een beetje.” Ik schiet uit m’n slof en schreeuw naar de tv “Weet je wat ik bij jou mis Joep…inlevingsvermogen!”

Relativeren

Als ik ben afgekoeld besef ik dat mijn mening gekleurd wordt door mijn eigen ervaring met liefdesverdriet. Als je ooit een gebroken hart hebt gehad, dan is de kans groot dat het verdriet van Caroline extra binnenkomt. Ik dwing mezelf om mijn eigen gevoel uit te schakelen en de situatie van een afstandje te bekijken. Ineens zie ik een jonge vent die zelf totaal niet in de gaten heeft hoe zijn woorden overkomen en al helemaal niet door heeft hoe gek Caroline op hem is. Vind ik Joep nog steeds een piemel? Ja, maar ik besef wel dat het goed is om de vraag te stellen “Is zijn lompe gedrag daadwerkelijk onwil of is het een kwestie van onvermogen?”

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!