Lang Leve de Liefde: Als er een stilte valt moet je gewoon lullen

Lang Leve de Liefde 2023

Je kijkt misschien, net als ik, al wekenlang naar de afleveringen van Lang Leve de Liefde. Of je bent zelfs een diehard fan die alle seizoenen van het programma wel kan dromen. Het kan ook zijn dat je wat doelloos zapt en even blijft ‘hangen’ bij een aflevering. Wat je frequentie ook is, heb je je wel eens afgevraagd: ‘Waar halen ze toch in vredesnaam de deelnemers van Lang Leve de Liefde vandaan?’ Ik zal niet ontkennen dat deze gedachte regelmatig door mijn hoofd heen spookt. 

Wijze les

Toch zijn er ook deelnemers waar ik wel wat van leer. Neem nou Jeffrey die op date is met Soraya. Wanneer Soraya aangeeft moeite te hebben met stiltes, komt Jeffrey met de meest geniale les, waar menig mens niet opgekomen zou zijn: ‘Als er een verschrikkelijke stilte valt, dan moet je gewoon lullen!’ Nou lieve kijkbuiskinderen, dat we hier zelf niet aan gedacht hebben? En reken maar dat Jeffrey het goede voorbeeld geeft qua lullen. 

Ook in Lang Leve de Liefde deelnemer Mark blijkt een ware goeroe verstopt te zitten. Terwijl hij met zijn date Angie aan de dinertafel zit en zij haar onzekerheid niet onder stoelen of banken steekt, komen de wijze woorden van Mark mij ter ore: ‘Mensen bekritiseren zichzelf harder, terwijl het niet nodig is.’ Halleluja! Dit moet toch gewoon verplicht meegenomen worden in de opvoeding? Als mijn ouders mij dit vroeger hadden verteld, dan had dat heel wat ellende kunnen voorkomen. 

Ratelen

Lang Leve de Liefde deelnemer Pascal heeft besloten om zijn wijze les op een t-shirt te laten drukken. In het openingsfilmpje pronkt hij met de woorden: ‘Beter een blauwtje lopen, dan een groentje blijven.’ Ook alweer zo’n klapper van een gezegde. Zo eentje die verplicht in het onderwijssysteem moet worden opgenomen. Weet je wat, we voegen gewoon een extra vak toe op school. Lekker met z’n allen honderd keer op onze bek gaan. 

Daarnaast leren we van Pascal niet alleen dat je fouten mag maken, maar ook dat hij dé man is die het woord ‘ratelen’ heeft uitgevonden. Hij is schijnbaar zo erg onder de indruk van dit woord, dat hij een lezing van drie uur vol zou kunnen lullen. Het is dat ik de afstandsbediening zo snel niet kan vinden, maar nondeju wat ratelt die man. Volgens mij is zijn medicatie al lang en breed uitgewerkt…

Wie ook zo kan ratelen is Nicole. Maar waarin Pascal ratelt over niks en niemand, ratelt Nicole maar door over wat zij zoekt in een man. Zij is dan ook de eerste Lang Leve de Liefde deelnemer die ik tijdens het openingsfilmpje met een lijstje in haar hand zie zitten. Tja, het zal je maar gebeuren dat je vergeet wat je belangrijk vindt in een man. Toch gek dat ze de juiste vent nog niet tegen het lijf is gelopen. 

De juiste woorden

Ik ben erg opgelucht dat er in de afleveringen van afgelopen week tenminste één Lang Leve de Liefde koppel goed uit de bus komt. Het is vrijwel meteen liefde op het eerste gezicht bij Svenja en Roy. Wat een schattig stel is het! In de stoere Roy blijkt een klein hartje te zitten en een ware poëet. Al zou het slim zijn om zijn eigen woorden nog even goed na te lezen, voor hij de voordracht aan zijn meissie doet. 

Niet alleen Roy, maar ook Dick blijkt een ware woordkunstenaar te zijn. Nadat hij de leeftijd van zijn date Michiel compleet verkeerd inschat, ben ik bang dat hij met zijn staart tussen de benen weer de voordeur van het Lang Leve de Liefde huis uit kan lopen. Gelukkig maakt Dick het goed met een ontroerend gedicht. Niet alleen Michiel en Dick pinken een traantje weg, ook ik houd het niet droog. Maar goed, ik grien al wanneer er iemand een scheet laat, laat staan bij twee huilende mannen. 

Niemand is perfect

Je kunt het ook erger treffen. Het kan namelijk dat je een milf van 37 jaar met vijf kinderen tegenkomt, die goed in de markt ligt bij de 16-jarige vrienden van haar eigen zoon. Ik zal niet ontkennen dat het fijn is om te weten dat je er sexy uitziet, maar dat je zoon bekend is met deze term, vind ik ietwat verontrustend. En dan raar opkijken dat ze gekoppeld wordt aan de 25-jarige jonge Maikel.

Je kunt ook een één of andere dorpsgek op klompen tegenkomen met de naam Kailey. Hij kan als geen ander uit kan leggen hoe de ‘krattenwals’ gaat. Niks aantrekkelijker dan een boerke met rood-wit-blauwe gedrochten aan, die met twee lege kratten bier op de grond tikt en daarbij zingt: ‘Ja, leeg is mijn krat…’ Ik zou ervoor tekenen, wat jullie?

Het moge duidelijk zijn ‘niemand is perfect’.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil jij jezelf ook opgeven voor een date en vind je het leuk om in 2023 een paar afleveringen te stralen in Lang Leve de Liefde? Meld je dan aan op de website van het programma.

Heb het nieuwe seizoen van Lang Leve de Liefde in 2023 gemist? Op KIJK kun je de afleveringen terugkijken die reeds zijn uitgezonden en ontdekken welke deelnemers van Lang Leve de Liefde 2023 de ware liefde hebben vonden en wie helaas de boot heeft gemist.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Lang Leve de Liefde / seizoen 5 / 2023

Home » Televisie » afleveringen week 10 seizoen 5 Lang Leve de Liefde 2023