Kamp van Koningsbrugge: Ruggengraat van doorweekte spaghetti

Kamp van Koningsbrugge Special Edition

Alsof het een schoolreisje is, zit de bus volgeladen met semi BN’ers. De goede voornemens galmen boven het geronk van de motor uit. Ik pak mijn notitieblok erbij en bestudeer nauwkeurig de deelnemers van het nieuwe seizoen van Kamp van Koningsbrugge. 

Net als de gemiddelde kijker, ken ik het gros van die lui niet en ik dank de televisie goden op mijn blote knietjes dat er namen in beeld komen tijdens de voorstelronde. Scheelt mij weer een hoop werk, waardoor ik meer tijd overhoud om te bepalen op welke deelnemers geld in te zetten in de Tv-Vrouw losers poll. Moreel verwerpelijk, maar wel uitermate vermakelijk. 

Bestemming bereikt

Wanneer het busje vol ego’s is aangekomen op de plaats van bestemming heet Jeroen van Koningsbrugge de Onbekende Bekende Nederlanders welkom. Terwijl één van de OBN’ers opmerkt dat het vertrouwd voelt om Jeroen te zien, zit ik als een malloot ja te knikken. Niet dat ik ooit met van Koningsbrugge heb geknikkerd of anderszins heb gewipwapt, maar het mierzoete met sadisme doordrenkte welkomstwoord is een feest der herkenning in dit nieuwe seizoen van Kamp van Koningsbrugge.

Veel tijd om bij te komen van de reis is de Kamp van Koningsbrugge deelnemers niet gegund. De Special Forces Operators hebben het verse bloed van hun aanstaande slachtoffers al van mijlenver geroken en slaan direct toe. Praten is vanaf dat moment strikt verboden, er is werk aan de winkel. Tenue aan en gaan met die banaan.

Peptalk van de baas

Voorafgaand aan de eerste missie spreekt de ‘opper-operator’ nog een paar bemoedigende woorden: ‘Kijk nog even goed naar de man of vrouw die naast je zit. Laten we hopen dat jullie allemaal deze nacht overleven.’ Dit wordt wel een heel extreme Special Edition in seizoen 3 zo te horen. Een kleine dosis leedvermaak is leuk, maar laten ze de OBN’ers wel een beetje heel? Je weet immers nooit hoe ze nog eens van pas kunnen komen.

De eerste beproeving

Een geforceerde mars blijkt de eerste missie. Verwar dit type mars niet met het nuttigen van een chocolade lekkernij met noga en karamel. Er is (helaas) niks te vreten, de semi beroemdheden verzamelen er geen rol extra rugvet mee en het enige wat het ze oplevert zijn blaren op hun poezelige pootjes. Om solidair te zijn met de OBN’ers graai ik een Mars reep uit mijn tas, werp mezelf op de bank en smikkel er lustig op los terwijl de Kamp van Koningsbrugge deelnemers zich in het zweet werken.

De missie is nog maar net begonnen en al gauw klinken de eerste piepjes en au’tjes. Het valt ook echt niet mee, zo’n keiharde afstandsbediening die tussen je zwevende ribben port, omdat iemand was vergeten hem van de bank te halen. Ja, ja, de OBN’ers hebben het ook zwaar. Komt ervan als je zo nodig met je bakkes op tv wil om commandootje te spelen in een nieuw seizoen Kamp van Koningsbrugge. Niet mekkeren, doorlopen.

Even serieus 

Nee alle gekheid op een stokje, de deelnemers van seizoen 3 hebben het heel erg zwaar tijdens de mars. Het is pikkedonker, de weg is ongelijkmatig en de operators zijn bikkelhard. Geen gehijg of gezeur, want dan krijg je de wind van voren. Celine klaagt steen en been, Ruben wordt herenigd met een oude knieblessure en de 1 meter 60 hoge Natasja moet met haar korte beentjes drie keer zoveel stappen zetten als de rest van de groep.

Ruben en Niels besluiten helaas af te haken. Vooral van Niels valt dat me enorm tegen. Hij lijkt zo’n stoere vent, maar al bij het eerste standje van de operators blijkt zijn ruggengraat de structuur van een natte sliert spaghetti te hebben. Natasja daarentegen is een ware leeuwin en vecht zich als kleinste van de groep door alle ontberingen heen. Heren Tarikh en Wouter overwinnen hun hoogtevrees en abseilen zelfs van een 40 meter hoge klif. 

Nu wij nog…

Net zoals ik, zal ook menig kijker zijn of haar mening paraat hebben over aflevering 1 van Kamp van Koningsbrugge. Medeleven en leedvermaak wisselen elkaar in rap tempo af en we zullen wellicht een aantal deelnemers verguizen of de hemel in prijzen in seizoen 3. Maar feit is wel dat die mediageile OBN’ers het lef hebben om de beproeving aan te gaan en wij vanuit onze comfortabele omgeving oordelen. 

Beeld bron: Still TV NPO / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kamp van Koningsbrugge te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je de ontberingen van de deelnemers van Kamp van Koningsbrugge seizoen 3 gemist? Kijk dan aflevering 1 van de Special Edition van Kamp van Koningsbrugge terug op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 3 Kamp van Koningsbrugge 2022