Ik Vertrek: Pilates blijkt geen remedie voor de onrust van Brigitte en Laurens

Je droom achterna gaan klinkt geweldig, maar wat als er zich na een aantal maanden een nieuwe droom in je brein nestelt? Nou, dan ga je die weer achterna, en desnoods nog een keer. In de follow up aflevering van Ik Vertrek blijkt dat de onrust van Laurens en Brigitte ze door half Europa heen jaagt, van Frankrijk naar Duitsland en via Spanje naar het Nederlandse Kollumerzwaag. Bij Ik Vertrek deelnemers Marc en Madelon wordt vooral onrust ervaren door een gebrek aan geld tijdens hun verblijf in de streek Andalusië in Spanje.

Ik Vertrek deelnemers Laurens en Brigitte

Laurens en Brigitte lieten Nederland achter zich om voorgoed naar Frankrijk te emigreren, maar keerde na twee jaar terug naar Nederland. Een aantal jaren later vertrok het koppel naar Duitsland, maar al na een half jaar zijn ze de braadworsten meer dan zat. Vervolgens leek Spanje het beloofde land dat al de dromen van Ik Vertrek deelnemers Laurens en Brigitte waar zou maken. 

Lang verhaal kort, ze hebben zich uiteindelijk gevestigd in… Kollumerzwaag. Of all places. Hoe lang, of beter gezegd kort, dit nu weer gaat duren blijft nog even onduidelijk , maar ik hoor Brigitte alweer raaskallen over een huis aan zee. Dit stel is echt de overtreffende trap van geen rust in je reet hebben. 

Twaalf vrijwillige verhuizingen in zes jaar tijd en er ook nog vanuit gaan dat iedereen jaloers op je is. Ja, wie wil er nu niet continue inpakken en verkassen? Als je dan toch zo graag verkast, dan kun je je wellicht beter opgeven voor het tv-programma We Zijn Er Bijna. Je weet wel, die kneuterige, ietwat op leeftijd zijnde mensen die in groepsverband met hun sleurhut door Europa reizen. Iedere dag op een ander plekje bivakkeren en als de pootjes van de caravan zijn uitgedraaid en de koffie pruttelt kan Brigitte op het veldje haar pilates les aan de groep geven.

Marc en Madelon in Spanje

Nee, dan Marc en Madelon die in 2018 in Ik Vertrek naar Andalusië vertrokken. Geen onrust bij dit stel, maar wel een groot gebrek aan budget. Voor al hun verbouwingsplannen kwamen ze een slordige 200.000 euro te kort. Je zou toch denken dat Marc, als voormalig programmamanager van Ik Vertrek wel een beetje beter op de hoogte zou zijn van alle valkuilen en ook Madelon hiervoor zou waarschuwen, maar niets blijkt minder waar. 

Het gebrek aan financiën is waarschijnlijk ook de reden dat er geen budget voor de kapper was. Waar Madelon met een korte coupe begon aan het Ik Vertrek avontuur, heeft haar kapsel uiteindelijk een lengte waarmee ze bijna kan doneren aan de Stichting Haarwensen. Geen probleem, want het staat haar goed. Iets dat we niet kunnen zeggen van het kapsel van Ik Vertrek deelnemer Marc. Hier in huis noemen we zo’n kapsel ‘coupe kost niks.’ 

Lening van 200.000

Het kind-onvriendelijke boutique hotel mag dan loeiduur zijn uitgevallen, het resultaat is prachtig. Er blijf echter aan mij knagen dat er ergens op de wereld een vriend van Ik Vertrek deelnemers Marc en Madelon met samengeknepen billen zich af zit te vragen hoe Marc en Madelon hem in hemelsnaam, met de verhuur van kamers ooit die twee ton gaan terugbetalen. 

Wat is dit voor een vriend, die geheel vrijwillig geld in een bodemloze put durfde te gooien? Aangezien hij ogenschijnlijk erg goed van vertrouwen is, kan Marc hem misschien nog wel een tikkie voor 100 euro sturen zodat hij samen met Madelon eens naar de kapper kan zodat de Ik Vertrek kijkers bij de volgende follow up aflevering niet zo schrikken. 

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op streamingdiensten NPOplus en NLziet zijn de afleveringen Ik Vertrek die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: AVROTROS

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 23 Ik Vertrek 2023