Boetes en taakstraf na politie-inval bij Ik Vertrek familie Mensing

In 2020 zagen we in Ik Vertrek hoe Rosalie en Jean-Paul Mensing naar Umbrië in Italië vertrokken om zich daar permanent te vestigen met hun twee kindjes. Na jaren in het land van pizza en pasta op vakantie te zijn geweest besloot de familie Mensing te emigreren naar het mooie Italië, waar ze zo gek op zijn. Dat het avontuur nogal wat obstakels voor hen in petto had is een understatement en in Telegraaf lezen we hoe het nu met ze gaat.

De familie Mensing en hun obstakels in Ik Vertrek naar Italië

Ik Vertrek deelnemers Rosalie en Jean-Paul Mensing hebben het met hun twee kinderen prima naar hun zin in Italië. In eerste instantie lijkt Jean-Pauls grootste probleem dat hij wel een stoffer heeft maar geen blik. Ze houden van lekker eten, gitaar spelen en zingen. Op de bewuste berg in Italië hebben ze nog geen weet van de schimmige aantijgingen tegen Marco dus zijn liedjes mogen daar nog uit volle borst ten gehore gebracht worden. So far, so good. Voor de familie Mensing in 2020 kan beginnen met realiseren van hun plannen in Italië moeten ze eerst in quarantaine. Als ze echter onderweg zijn naar hun nieuwe onderkomen lopen ze keihard tegen een coronaboete aan van 500 euro per persoon.

Het eerste gat in het budget van de Rosalie en Jean-Paul Mensing is een feit en het tweede gat laat niet lang op zich wachten als na het betrekken van hun locatie blijkt dat dat er nogal wat gebreken aan het pand zijn. Het zou geen klassieke Ik Vertrek aflevering zijn als het dak niet lekte en de elektriciteit het gewoon zou doen en ook de pomp van het zwembad blijkt naar de gallemiezen. Het ene na het andere probleem dient zich aan. Reparaties van dit alles loopt in de tienduizenden euro’s die het koppel niet heeft.

Een politie-inval bij Jean-Paul en Rosalie Mensing

We kunnen dus wel stellen dat de familie Mensing in Italië een pittige start had in Ik Vertrek. Het zal vast de buitenkant zijn maar ik heb altijd intens respect voor de rust en de achteloosheid waarmee deze mensen de grootste tegenslagen over zich heen laten komen. Mij zou je in een dwangbuis mogen afvoeren als het zoveelste plafond met drie lijken erin op mijn harses neerstort maar voor Rosalie en Jean-Paul doet een wijninfuus al wonderen. En nu hebben ze ook nog de Carabinieri achter zich aan. Iets met wetten en regels en maffiapraktijken. Italiaanse dromen zijn bedrog, of toch niet? Gewoon wat verder open dat infuus en we kunnen er weer tegenaan.

De wijn redt Jean-Paul en Rosalie Mensing niet en na een inval van de politie krijgen ze allebei, naast de enorme boetes, een taakstraf van maar liefst 120 uur voor ‘illegaal’ verbouwen. Jean-Paul vertelt: ‘We vertrouwden er te veel op dat het wel goed zou komen met de vergunningen, maar niet dus.’ Zou die hork Peter Gillis dan toch gelijk hebben met zijn motto ‘Vertrouwen is goed, controle is beter.’? Illegale verbouwingen of niet, de accommodatie is inmiddels om door een ringetje te halen en met dit druilerige weer zou je met liefde afreizen naar de familie Mensing in Italië voor een zonnige vakantie.

Laten we proosten

De familie Mensing is ondanks alle tegenslagen niet van plan om terug te keren naar Nederland en beschouwen Baschi in Italië inmiddels als hun thuisbasis. De kinderen, zoon Dylan en dochter Isabella hebben nog altijd een beetje moeite hun plekje te vinden op hun Italiaanse school. Het zijn gevoelige kindjes en vriendjes maken valt nog niet mee, maar dat heeft waarschijnlijk gewoon wat tijd nodig.

Op Casa & Glamping Sorriso in Baschi stromen de boekingen binnen en het Ik Vertrek koppel Jean-Paul en Rosalie Mensing zijn ondanks alle hobbels, waar ze snoeihard tegenaan liepen, gelukkig in Italië. We draaien het wijninfuus weer iets open en proosten met de familie Mensing mee op een zonnige toekomst in Italië.

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de aflevering van Ik Vertrek met Jean-Paul en Rosalie Mensing gemist en zou je graag zien hoe zij emigreerde naar Italië? Op NPO Plus of NLziet kun je alle seizoenen van Ik Vertrek terugkijken.

Beeld bron: Still Tv NPO / Avrotros / Ik Vertrek familie Mensing

Home » Televisie » Ik Vertrek familie Mensing 2023