Ik Vertrek: Vlam in de pan na aangebrande worst

In Ik Vertrek 2023 zien we vandaag deelnemers Milko en Odette in Frankrijk. Ze hebben al zeven jaar een 450 jaar oude boerderij op het Franse plattenland in hun bezit. Op hun eigen woonruimte na, moet alles nog gerenoveerd worden voor ze gasten kunnen ontvangen in hun Chambres d’Hôtes. Gezien de liefde voor paarden wordt er ook een paardenfokkerij gerealiseerd op het terrein. De reden van hun vertrek is met name de gezondheid van Odette. Zij heeft een vorm van autisme en door een ongeluk veel fysieke ongemakken. Milko en Odette zijn toe aan rust en ruimte en een nieuwe start.

Ik Vertrek – Milko en Odette Frankrijk

Milko ziet het allemaal positief in, waar Odette iets realistischer lijkt. ‘Het gaat tegenvallen’, zegt ze. ‘Het komt allemaal wel goed’, antwoordt Milko en dat zinnetje zullen we nog vaker horen in Frankrijk tijdens deze aflevering van Ik Vertrek 2023. Sterker nog, het lijkt Milko zijn mantra wel. Als je het maar vaak genoeg herhaalt ga je het uiteindelijk zelf geloven.

We wandelen even door de meest verbazingwekkende uitspraken van deze week heen:

In Frankrijk moet niks, maar mag alles!
Moet niks? Je moet renoveren, beesten verzorgen, gasten ontvangen, schoonmaken, maaltijden bereiden en ga zo maar door.

‘Ziet er goed uit!’
Goed? Het is één grote gribuszooi man.

‘In Frankrijk ga ik eerst een week uitrusten.
Beter ga je wat aanpakken meid, want er ligt voor jaren werk.

‘Dit muurtje is een beetje ingestort.
Die verrotte stapel stenen bedoel je?

‘Hier hoef ik alleen een wandje te plaatsen.’
Als je in een bouwval wil blijven bivakkeren is een wandje genoeg ja.

’Het is niet zoveel werk.’
Welnee joh, een jaar of zes.

‘Het muurtje is te kort om de relmuizen te vangen.’
Nee Milko je bent te traag.

‘Hij doet gewoon veel te veel.’
Tja meid, iemand moet het doen!

Hard werken voor Milo

Milko werkt zich werkelijk het snot voor de ogen en dat gaat hem niet in de koude kleren zitten. Ik heb echt wel een beetje te doen met hem. Hij staat er goedbeschouwd alleen voor en dat is eigenlijk onbegonnen werk. De typische Ik Vertrek problemen passeren ook in Frankrijk bij deelnemers Milko en Odette allemaal weer de revue. Lekkages, een relmuizenplaag, noodweer, you name it.

Na maanden zwoegen en etteren gaat het een beetje ergens op lijken. Milko geeft inmiddels toe dat hij het Ik Vertrek avontuur wel een beetje onderschat heeft, maar zijn mantra ‘alles komt goed’ begint zijn vruchten af te werpen. Het geld is nagenoeg op als de eerste kamer klaar is voor de verhuur. Odette stofzuigt per ongeluk vlak voor aankomst van de gasten nog even de voegen uit de nieuwe vloer. Milko is zwaar over zijn pis. ‘Ik zei nog, de voegen niet stofzuigen. Niet doen. Ik zei niet doen, maar je doet het toch terwijl ik nog zei, doe het niet.’

De eerste gasten in de Chambres d’Hôtes

De eerste gasten arriveren en Milko en Odette heten hen welkom op een nog wat ongemakkelijke manier. Tijdens de rondleiding van de kamer vraagt Milko of ze zelf shampoo bij zich hebben, want dan hoeft hij dat niet te pakken. Wederom erg ongemakkelijk. ‘Het water uit de kraan zou ik niet doen’, zegt Odette. ‘Je zal er niet aan dood gaan, maar we geven wel gewoon even een fles.’ De gezichten van de gasten spreken boekdelen: ‘Waar zijn we in hemelsnaam terechtgekomen?’

Als ze ‘s avonds BBQ’en met de gasten wordt alles nog een tandje ongemakkelijker. Odette laat vlees aanbranden op de BBQ en dat veroorzaakt wrijving tussen haar en Milko. Ten overstaan van de gasten kibbelen ze er lustig op los als ware ze de enige op het terras. Ik heb mensen zelden zo ongelukkig zien kijken op hun eerste vakantiedag. De mannelijke gast zie je haast denken ‘Ik Vertrek vandaag nog uit Frankrijk!’

Het aangebrande vlees wordt op een bordje gegooid en gewoon geserveerd. Vreten en niet zeiken lijkt het motto. Ik heb zo’n vermoeden dat er voor Odette en Milko nog wat verbeterslagen te behalen zijn als het gaat om gasten verzorgen. Ik voel totaal geen behoefte om ernaartoe af te reizen, maar dat zou ook kunnen komen omdat ik doodsbang ben voor paarden. Laten we het daar maar op houden.

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 3 van Ik Vertrek 2023 gemist en wil je ook graag zien hoe het deelnemers Milko en Odette vergaat in Frankrijk? Kijk Ik Vertrek 2023 met Odette en Wilko en de andere deelnemers van het seizoen terug op NLZiet.

Beeld bron: AVROTROS / Ik Vertrek / 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 23 Ik Vertrek 2023