Hoe een ingeslapen dorpje weer tot leven kwam in Ik Vertrek

Cameraman Dennis en teamleider Jelle verruilen in deze herhaling van Ik Vertrek 2023 het bruisende Eindhoven voor het behoorlijk slaperige gehucht Saint Bonnet de Condat in Frankrijk. Slaperig is nog een understatement. In de winterperiode telt het dorpje slechts 25 inwoners. Nee, ik ben geen cijfertje vergeten. De buurtbarbecue bestaat er hoogstwaarschijnlijk niet. Dat zal ongetwijfeld een dorpsbarbecue zijn en dan nog moet er op het moment van het jaarlijkse dorpsfeest geen maag-darm virus rond zwerven, want dan kun je die drie speklappen net zo goed in een koekenpannetje gooien.

Het Ik Vertrek avontuur van Dennis en Jelle in Frankrijk

In deze aflevering van Ik Vertrek zien we dat zowel Dennis als Jelle een toffe baan hebben, maar dat ze onderhand wel eens toe zijn aan iets anders. Jelle weet te vertellen dat zijn baan als teamleider in de softwarebranche elke dag weer anders is. ‘Ik weet ’s morgens nog niet hoe de dag verloopt’, zegt hij alsof dat iets unieks is. Huh…zijn er mensen die dat wel weten dan? 

Het gaat bij mij doorgaans al mis in het eerste halfuur van de dag. Ik stap onder de douche en wil mijn haar gaan wassen. Jammer joh, fles shampoo leeg tot op de bodem. Onderweg naar mijn kledingkast denk ik dat ik die zwarte broek met dat biesje aan ga trekken. Jammer joh, die blijkt nog onderin de wasmand te bivakkeren. En zo gaat dat de hele dag door. Dat is toch het leven van alledag? Of ben ik de enige met zo’n sneu leven? 

In deze aflevering geen B&B

Deze week zien we in Ik Vertrek geen B&B, maar een camping, kroeg én supermarkt in Frankrijk. Geen drukke toestanden, maar rust is wat de heren willen op hun accommodatie. Ik heb zo’n voorgevoel dat, dat wel gaat lukken in de nederzetting waar ze zich gaan settelen. Dennis en Jelle worden de eerste dag van hun Ik Vertrek avontuur al welkom geheten door de burgemeester, die aangeeft blij te zijn met een beetje leven in de brouwerij. Dat klinkt heel logisch. Heb je een functie met enig aanzien, is het in een dorpje met 25 inwoners. Ik bedoel, dat moet toch een beetje knagen aan de beste man. 

mensrelatie_468x60_v1

De burgemeester steekt zijn blijdschap niet onder stoelen of banken en laat het gras op het campingterrein op kosten van de gemeente zelfs maaien. Volgens mij is hij zo gelukkig met de komst van Ik Vertrek 2023 deelnemers Dennis en Jelle, dat ze hem hadden kunnen vragen om het gazon persoonlijk met een nagelschaartje te onderhouden. Hij zou waarschijnlijk gezegd hebben: ‘Mais bien sûr, pas de probleme!’

Ik Vertrek deelnemers Dennis en Jelle kampen met ongedierte

Ondanks alle standaard Ik Vertrek ellende zoals doorgebrande elektra, lekkage en een dakconstructie met vieze beestjes, schieten Jelle en Dennis lekker op. De in het dak genestelde boktorren worden bestreden met een stoffertje en spuitbus. We kunnen allemaal natuurlijk wel inschatten dat die methode niet afdoende gaat zijn. Hoe indrukwekkend Jelle er ook uitziet in zijn ‘verdelgingsoutfit’…  Jongen, had dat even professioneel aangevlogen joh. 

Inmiddels weet ik, ondanks dat ik het vaak niet kan laten, dat roepen naar mijn beeldscherm geen enkele zin heeft, dus ik houd wijselijk mijn mond een keer. Wat niet meevalt, want hoezo denk je dat montagekit sterk genoeg is om een rolgordijn op zijn plaats te houden?! Iedere kneus weet toch dat dat nooit blijft zitten? 

De opening van de camping, kroeg en supermarkt

De zomer is aangebroken en daarmee start het seizoen in Frankrijk voor Ik Vertrek 2023 deelnemers Dennis en Jelle om hun camping, kroeg en supermarkt openen. Het ziet er allemaal gelikt uit en boktorren zijn maar kleine ettertjes, daar kijk je wel overheen. De opening wordt gevierd met vrienden en familie. Die zijn speciaal overgekomen uit Nederland en het gaat er vrolijk aan toe tijdens het feestje. 

De gasten vinden het hilarisch om de lampen boven de bar steeds een slinger te geven. Heb je, je godnondeju maanden het zweet in je naad gewerkt en dan vindt ome Henk het grappig om je lampen met een bloedgang te laten zwieren aan het plafond. Je zou hem toch met dezelfde bloedgang een slinger terug naar Nederland geven?

Een Hollandse snack in Frankrijk

Het gehucht blijkt zomers ineens veel meer inwoners te hebben. De mensen die er een tweede huis hebben vertoeven er dan graag onder de Franse zon en krikken het inwonersaantal op naar 140. De dorpelingen zijn allemaal aandoenlijk blij met wat leven in de brouwerij. Na een wat lullige start veroorzaakt door veel regen, draait de toko van Dennis en Jelle lekker en vermaken de campinggasten zich opperbest. 

Ondanks een overschrijding van het budget met ‘slechts’ 40.000 euro en mobilhomes die nog niet klaar zijn, hebben Ik Vertrek 2023 deelnemers Dennis en Jelle hun draai al snel gevonden. Ze poetsen pleepotten, bakken bitterballen en frikandellen én spelen winkeltje, maar bovenal genieten ze erg van hun ‘jongensboek avontuur’ in Frankrijk. 

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 7 van Ik Vertrek 2023 gemist en wil je graag zien hoe het deelnemers Dennis en Jelle vergaat in het Franse gehucht Saint Bonnet de Condat? Kijk Ik Vertrek 2023 terug op NLZiet en ontdek voor wie de emigratie in seizoen 23 een succes was en voor wie het avontuur is mislukt.

Beeld bron: AVROTROS / Ik Vertrek / 2023

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 24 Ik Vertrek 2023